|
|
I see dead people
|
|
I see dead people
Brawo. Mi się nie chciało 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
mam domeny na sprzedaz betnews.pl betstats.pl betcup.pl betcafe.pl betpro.pl tenisowy.net hokejowy.net
jak ktos jest zainteresowany to na priv, zależy mi na czasie
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
apropo domen to czytalem artykul o facecie co zbil majatek rowniez na domenach ale domenach dosc nietypowych caly mechanizm polegal na tym, ze np jak strona www.onet.pl [ onet.pl] ma duzo odwiedzin to on rejestrowal domeny typu www.omet.pl [ omet.pl] itp - czyli z bledami, ktore popelniaja najczesciej internauci przez pospiech - w wywiadzie mowil, ze siadal nad klawiatura i nie patrzac na nia jak najszybciej wpisywal adres i patrzyl gdzie najczesciej pojawiaja sie przeklamania w literce, potem rejestrowal taka domene i osadzal na niej reklamy - jezeli glowna domena onet.pl ma powiedzmy 10 mln wejsc dziennie to omet.pl niech ma 500 tys unikalnych wejsc co rowna sie $ z reklam bazujacych na ilosci unikalnych wejsc na strone Stara metoda i owszem, ten kto to wymyslil, zasluguje na Nobla  Ale tak czy inaczej ktos by na to wpadl. 500 000 unikalnych wejsc nie ma zadna literowka na swiecie i miec nie bedzie  . Z polskich domen raczej zadna literowka nie generuje powyzej 5000 wejsc dziennie. Znam jedna, ktora robi 2000, nic poza tym. Literowki mozna fajnie samemu przeanalizowac, ktora ma wieksze szanse. Czasem jednak mozna sie mocno zdziwic.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
spoko
tak strzelilem z danymi
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
[quote=Conrad] Pod koniec dnia to mam jakieś 20-30 domen, który byłyby wspaniałym kąskiem dla nowych firm zagranicznych (typu AOL), który chciałyby wejść na Polskę w hukiem i naprawdę zrobić tu rozpierduchę na rynku. Pod względem większości rzeczy mogliby używać domenę główną, ale sekcja sportowa z takimi domenami jak ekstraklasa.pl, boks.pl czy wyniki.pl mogłaby szybko stanąć na nogi.[quote]
pewnie się tego doczekasz Conrad, bo już widać w polskim internecie konsolidację (choć tylko jedną).
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
W kwestii domen - jeżeli ktoś byłby zainteresowany oddam w dobre ręce portfolio ( dominios.prv.pl [ dominios.prv.pl] ) lub jego część po niskiej cenie (`niskość` ceny to zresztą kwestia subiektywna, w każdym razie zaniżonej na pewno). W tym przede wszystkim jednoliterówki i generics pod domeną .pe (Peru). Osoby ewentualnie zainteresowane prosiłbym o możliwie jak najszybszy kontakt.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
byl by ktos zainteresowany www.euro09.pl [ euro09.pl] ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Napisz ile chcesz za ten pakiet .pe , ewentualnie konkretna cena za kazda z osobna.
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Cena w tej chwili wynosi 8000$ za wszystkie, jeżeli nie będzie dalszych ofert to 36h do końca aukcji ( link wyżej ). Osobno ich teraz nie sprzedaję bo wystawiłem wszystkie razem, a skoro już to zrobiłem to nie wycofuję się z tego (mimo, że wszystko wskazuje na to, że zrobiłem niestety duży błąd).
|
|
|
|
|
ATP & WTA Tour
|
|
ATP & WTA Tour
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Cena w tej chwili wynosi 8000$ za wszystkie, jeżeli nie będzie dalszych ofert to 36h do końca aukcji ( link wyżej ). Osobno ich teraz nie sprzedaję bo wystawiłem wszystkie razem, a skoro już to zrobiłem to nie wycofuję się z tego (mimo, że wszystko wskazuje na to, że zrobiłem niestety duży błąd). no jesli cena pod koniec nie pojdzie drastycznie do gory, to bardzo duzy blad :/
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Cena w tej chwili wynosi 8000$ za wszystkie, jeżeli nie będzie dalszych ofert to 36h do końca aukcji ( link wyżej ). Osobno ich teraz nie sprzedaję bo wystawiłem wszystkie razem, a skoro już to zrobiłem to nie wycofuję się z tego (mimo, że wszystko wskazuje na to, że zrobiłem niestety duży błąd). no jesli cena pod koniec nie pojdzie drastycznie do gory, to bardzo duzy blad :/ dlaczego takie domeny maja tak duza wartosc?
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Cena w tej chwili wynosi 8000$ za wszystkie, jeżeli nie będzie dalszych ofert to 36h do końca aukcji ( link wyżej ). Osobno ich teraz nie sprzedaję bo wystawiłem wszystkie razem, a skoro już to zrobiłem to nie wycofuję się z tego (mimo, że wszystko wskazuje na to, że zrobiłem niestety duży błąd). no jesli cena pod koniec nie pojdzie drastycznie do gory, to bardzo duzy blad :/ dlaczego takie domeny maja tak duza wartosc? Ponieważ są to: a)jednoliterówki czyli bardzo rzadkie domeny b)`generics` - kluczowe, popularne, poszukiwane słowa c)Peru to duży kraj, z dość wysoką liczbą ludności i przyrostem naturalnym, wysokim wzrostem pkb i szybkim rozwojem internetu
|
|
|
|
|
ATP & WTA Tour
|
|
ATP & WTA Tour
Cena w tej chwili wynosi 8000$ za wszystkie, jeżeli nie będzie dalszych ofert to 36h do końca aukcji ( link wyżej ). Osobno ich teraz nie sprzedaję bo wystawiłem wszystkie razem, a skoro już to zrobiłem to nie wycofuję się z tego (mimo, że wszystko wskazuje na to, że zrobiłem niestety duży błąd). no jesli cena pod koniec nie pojdzie drastycznie do gory, to bardzo duzy blad :/ dlaczego takie domeny maja tak duza wartosc? Ponieważ są to: a)jednoliterówki czyli bardzo rzadkie domeny b)`generics` - kluczowe, popularne, poszukiwane słowa c)Peru to duży kraj, z dość wysoką liczbą ludności i przyrostem naturalnym, wysokim wzrostem pkb i szybkim rozwojem internetu i te jednoliterowe itp był wolne i zarejestrowane z ręki ? jezeli tak - to są warte cene rejestracji
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Tak, były wolne  . Gdybyś śledził wydarzenia w świecie domen nie tylko .pl czy .com ale też różnych cctld wiedziałbyś, że dopiero 7 grudnia 2007 w Peru wchodziła końcówka .pe (wcześniej posługiwali się com.pe) i w nocy polskiego czasu 7/8grudnia miał miejsce wyścig kto-pierwszy-ten-lepszy w rejestracji tych domen ;]. Ja akurat miałem trochę szczęscia, które właśnie rozmieniam na drobne :] ...
|
|
|
|
|
ATP & WTA Tour
|
|
ATP & WTA Tour
Tak, były wolne  . Gdybyś śledził wydarzenia w świecie domen nie tylko .pl czy .com ale też różnych cctld wiedziałbyś, że dopiero 7 grudnia 2007 w Peru wchodziła końcówka .pe (wcześniej posługiwali się com.pe) i w nocy polskiego czasu 7/8grudnia miał miejsce wyścig kto-pierwszy-ten-lepszy w rejestracji tych domen ;]. Ja akurat miałem trochę szczęscia, które właśnie rozmieniam na drobne :] ... domeny są tyle warte, ile ktoś jest w stanie zapłacić za nie, mi też wyceniali jedną z moich domen na 500-1000 zl, a sprzedałem za 30 000 bez wielkich negocjacji ;-) a wiec zycze aby Twoje pe.ruwiańskie sprzedały się jak najwyzej
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
No właśnie, tyle, że akurat potrzebuję nieco gotówki i lekkomyślnie je wystawiłem na aukcję licząc, że cena znacząco pójdzie w górę, tymczasem na różnych forach słyszę tylko potwierdzenia że są warte znacznie więcej i krytykę (zresztą też pewnie słuszną :]) sprzedaży wcześniej przeze mnie np inicio.pe po 900$, natomiast ofert nie przybywa, chociaż umieściłem informacje na największych forach polskim, rosyjskim, niemieckim, hiszpańskim i międzynarodowym. Generalnie wydaje się że za nieco ponad 24h wyjdę na lekkiego frajera  ...
|
|
|
|
|
ATP & WTA Tour
|
|
ATP & WTA Tour
gdzie rejestrowales .pe ? i jaka cena
|
|