Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 1 z 2 1 2
#2156996 13/03/2008 13:25
Blade Runner
Blade Runner
Witam

Od lat mam pocztę na interii, nigdy nie było żadnych problemów.

Tymczasem dzisiaj próbuję się na nią zalogować i za każdym razem wyskakuje komunikat "podane dane są nieprawidłowe". Tymczasem jestem na 100% pewien, że są one dobre.

Nie wiem, może ktoś jakoś włamał mi się na konto i zmienił hasło?

Co dziwniejsze, biorę opcję "przypomnienie hasła". Tam w pierwszym etapie wpisuje się TYLKO adres mailowy (a w następnych etapach pewnie dalsza weryfikacja). Tymczasem po wpisaniu przeze mnie adresu wyskakuje komunikat, że... takie konto nie istnieje shocked

Kurde, co tu zrobić?

Czy coś im się w systemie zje*ało, że takie niespodzianki są? Czy też jednak ktoś mi się włamał na to konto frown

Bonus: Unibet
Blade Runner
Blade Runner
Aha, sprawdziłem jak działają inne rzeczy.

Moneybookers, Neteller, bank - wszystko ok.
Do kilku najczęściej odwiedzanych przeze mnie buków się zalogowałem, więc chyba też ok.
Na forum jak widać jestem zalogowany, na innych też.

Zwykle ludzie, którym się gdzieś tam włamywali pisali, że jak na pocztę, to też na inne rzeczy od razu. A u mnie wszystko wygląda ok, tylko ta poczta...

Sprawdźcie, jak ktoś ma pocztę na interii, czy macie też problem z logowaniem.

L
antimadrista
antimadrista
L Offline
Mam to samo. Nie moge sie zalogowac wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Nie wiem czy nadal masz ten problem. Ale ja teraz sprawdzałem i mogę się zalogować normalnie.

Blade Runner
Blade Runner
Teraz wróciłem z roboty i też się zalogowałem normalnie.

Im się coś musiało spieprzyć - nastraszyli mnie :/

L
antimadrista
antimadrista
L Offline
Originally Posted by Vader
Nie wiem czy nadal masz ten problem. Ale ja teraz sprawdzałem i mogę się zalogować normalnie.

Nas o tej porze juz nie ma w domu wink

Ja popoludniu takze sie zalogowalem bez problemu smile

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by Bzyku
Teraz wróciłem z roboty i też się zalogowałem normalnie.

Im się coś musiało spieprzyć - nastraszyli mnie :/
Też już to miałem pare razy, niewiadomo z jakiego powodu, w końcu zalogujesz sie normalnie.

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Ktoś sprawdza czy macie coś ciekawego na koncie. Widać nie macie i oddaje konto... wink

Tenis Trader
Tenis Trader
Tak ogólnie jakie polecacie konto pocztowe ? Może być płatne. Na objętości mi nie zależy (50 MB w zupełności wystarczy), głównie chodzi o bezpieczeństwo i brak spamu.

GRILL MASTER
GRILL MASTER
Originally Posted by Goget
Tak ogólnie jakie polecacie konto pocztowe ? Może być płatne. Na objętości mi nie zależy (50 MB w zupełności wystarczy), głównie chodzi o bezpieczeństwo i brak spamu.
gmail smile jeśli chcesz mogę Ci wysłać zaproszenie smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by ArtekPotito
gmail smile jeśli chcesz mogę Ci wysłać zaproszenie smile
Zaproszenie jest już niepotrzebne żeby założyć pocztę na gmail smile

GRILL MASTER
GRILL MASTER
właśnie sobie przypomniałem po wysłaniu posta smile

Tenis Trader
Tenis Trader
Nie ufam korporacji Google wink Jakieś inne propozycje ? zagraniczne konta też wchodzą w grę...

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Nie ufam korporacji Google wink

piwo

A co do poczty to nie sądzę, żebyś znalazł idealną. Nawet na wp.pl podobno nie ma reklam jak wykupisz coś-tam. Ale z zewnątrz zawsze będziesz dostawał.
A co do bezpieczeństwa to nie za bardzo wiem o co chodzi. Atak DoS i tak wywali serwer, a jeśli Ty nie będziesz uważny z przechowywaniem loginów i haseł to "bezpieczna poczta" nic Ci nie da.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Nie ufam korporacji Google wink Jakieś inne propozycje ? zagraniczne konta też wchodzą w grę...

Ufanie to akurat mało ważne. O mnie moga zbierac dane - mnie to wali. Chce najlepsza usluge wiec wybieram to co mi sie podoba. Kazda strona zbiera dane o uzytkowniku. Jakaś moda zapanowała, ze google się nie ufa. Jakby to jakiś ewenement na skalę swiatową był.

Ja miałem już niemal wszedzie. I nigdzie nie byłem zadowolony. Od jakiegos czasu mam w gmail i teraz moge powiedziec, ze jest OK. Najbardziej funkcjonalne.

Gmail jeszcze udostepnia usluge na gazeta.pl
Jednak ja juz wole nie uzywac tam poczty bo wczesniejszy serwer gazeta.pl to była tragedia po prostu. Ogolnie to polskie konta pocztowe to syf. Masa spamu, czeste problemy z dostepem. A płacić za maila na razie nie zamierzam ....

R
veteran
veteran
R Offline
panowie interia wproadza nowy soft poczty i stad te problemy a wy odrazu burze robicie czilałt laugh

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Bzyku
Witam

Od lat mam pocztę na interii, nigdy nie było żadnych problemów.

Tymczasem dzisiaj próbuję się na nią zalogować i za każdym razem wyskakuje komunikat "podane dane są nieprawidłowe". Tymczasem jestem na 100% pewien, że są one dobre.

Nie wiem, może ktoś jakoś włamał mi się na konto i zmienił hasło?

Co dziwniejsze, biorę opcję "przypomnienie hasła". Tam w pierwszym etapie wpisuje się TYLKO adres mailowy (a w następnych etapach pewnie dalsza weryfikacja). Tymczasem po wpisaniu przeze mnie adresu wyskakuje komunikat, że... takie konto nie istnieje shocked

Kurde, co tu zrobić?

Czy coś im się w systemie zje*ało, że takie niespodzianki są? Czy też jednak ktoś mi się włamał na to konto frown

Miałem jakiś czas temu podobną sytuację ...

Zbagatelizowałem początkowo sprawę myśląc, że to interia właśnie ma jakieś problemy. Trwało to 3 dni. Po czym stwierdziłem, że coś te "problemy portalu" trwają za długo ... Zadzwoniłem, pogadałem z Panią i okazało się, że ktoś rzeczywiście włamał mi się na konto i zmienił hasło ...

Na mailu miałem niestety między innymi jakieś dane z jednego buka... Efekt? Konto u buka wyczyszczone. Nie była to jakaś duża kwota,ale moim zdaniem takie osoby właśnie takich szans szukają. Zdają sobie bowiem sprawę jaki status prawny mają internetowe zakłady sportowe w Polsce i że przy kwocie kilkuset złotych nikt raczej nie będzie zgłaszał sprawy na Policje.

Wnioski:

- różne hasła WSZĘDZIE
- logowanie tylko z użyciem bezpiecznego połączenia
i jeszcze kilka innych, o których nie chciałbym pisać.

Tak ogólnie - wolałem starszą pocztę na interii. Była bardziej przejrzysta i nigdy nie miałem z nią żadnych problemów.

Czy ktoś z Was posiada płatne konto mailowe i mógłby się podzielić wrażeniami? Czy różnica jakaś jest odczuwalna, jeżeli tak to jaka/w czym? Jaki koszt? Jaki portal?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by rivex
Ogolnie to polskie konta pocztowe to syf. Masa spamu, czeste problemy z dostepem. A płacić za maila na razie nie zamierzam ....

I tu się nie zgodzę. Mam konto na wp.pl i jestem zadowolony. Co prawda na stronie loguje się może ze dwa razy w roku (Opera mi ściąga pocztę) i nie mam za dużo syfu. Powiedziałbym nawet że stosunkowo mało (parę maili tygodniowo), których i tak nie dostaję na kompa właśnie dzięki Operze.
A co do dostępu, to częściej mi Netia wywalała neta (parę razy w roku) niż nie mogłem się dostać na serwer wp.pl.

Blade Runner
Blade Runner
Originally Posted by Mindman
Tak ogólnie - wolałem starszą pocztę na interii. Była bardziej przejrzysta i nigdy nie miałem z nią żadnych problemów.

Ja cały czas korzystam z tego starego interfejsu. Najbardziej przejrzysty jest smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Ja korzystam z gmaila, i nigdy nie mialem jeszcze zadnych, nawet najmniejszych problemow. szczerze polecam

Strona 1 z 2 1 2

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
6 zarejestrowanych użytkowników (latajaca_holenderka, Sensei, 11kera11, The Boss, rymoholik, alfa), 4,753 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,306
Posty5,840,558
Użytkownicy24,790
Najwięcej online15,603
Jul 4th, 2026