Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 1 z 2 1 2
#2184601 21/03/2008 17:30
B
journeyman
journeyman
B Offline
Witam wszystkich użytkowników otóz jestem początkującym pokerzystą i mam do Was kilka pytań smile

a mianowicie jezeli chodzi o sprawy zasad, ogolnej postawy, taktyki, to tutaj chyba wystarczy poszukac kilka stron w internecie niz kupowac jakies ksiazki ktore nic nie wniosa (np: z merlina) no i moze czasami dokupic jedeyna polska gazete o pokerze smile

jezeli chodzi o sama rozgrywke to narazie jestem zarejestrowany na BAH i mam sciagniete oprogramowanie do pokera firmy BOSS. mysle ze na poczatek starczy smile

i teraz mam pytanie co dalej? na jakich serwisach sie rejestrowac tak abym mogl wplacac i wyplacac piniadze po przez przelew bakowy z konta na konto bo innej opcji nie mam. Gdzie jest dosyc duzo graczy.

Gdzie jest dosc duzo graczy, freeroli, turniejow itp?
Jak z szybkoscia wyplaty i wplaty?

Bede wdzieczny za informacje smile

PS: czy mozna jakos na BAH usunac swoje miasto z profilu podczas gry, i czy da sie usunac konto pokerowe? nie BAHu ...

Pozdrawiam i dziekuje.

Bonus: Unibet
K
addict
addict
K Offline
Myślę, że na początek nie musisz wcale wpłacać własnej kasy do pokerromów.Jest wiele firm, które dają sponsorshipy po 50$, m.in na Party Poker, Titan Poker, Martins Poker, Full Tilt Poker i kilka innych.
Jakby co to wal na priva to dam ci link do jednego z nich i pomogę w rozwiązaniu quizu wink
I jeśli chcesz zacząć przygodę z pokerem na serio to warto założyć konto w moneybookers, rejestracja jest bezpłatna, a to bardzo przyśpieszy wpłaty i wypłaty pieniędzy.Pzdr!

S
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
S Offline
Pierwsza podstawowa sprawa to zalozenie konta w moneybookers. Zajmie Ci to gora 5 minut czasu.

Jesli chcesz zajac sie pokerem na powaznie to zakup kilku ksiazek (badz sciagniecie ebookow z netu) to dobre rozwiazanie. Polecam HoH wszystkie trzy czesci.

Jesli chodzi o rejestrowanie sie na pokerroomach to nic na szybko. Wiele serwisow proponuje sponsorshipy za zarejestrowanie sie z ich reflinka.

Nie polecam grac w freerolach gdzie pula wynosi $100-$200 a graczy jest 1000 albo i wiecej. Taka ga nie ma nic wspolnego z pokerem. W dodatku glupicj nawykow czlowiek nabywa i pozniej ciezko sie przerzucic na normalna dobra gre w MTT.

JEsli chcesz wplacic swoje pieniadze i za nie grac polecam Towergaming maja dobre bonusy + genialny rakeback. Polecam tez cos z sieci ipoker (CDPoker, Titan, Expekt).

Z wyplatami w wiekszosci renomowanych roomow nie ma problemu. Jesli chcesz wyplacac poprzez wire transfer to to przewaznie zajmuje 4-6 dni roboczych. Na moneybookers gora 24h.

ssaczu #2184753 21/03/2008 19:05
S
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
S Offline
Wydaje mi sie ze moneybookers jeszcze nie beda mu potrzebne, niech najpierw sie ogra, obczaji troche co i jak, potem moze przyjdzie czas na wygrane i dopiero wtedy mysli o metodzie wyplat.

J
veteran
veteran
J Offline
sraj na moneybookers i wybierz netellera mowie Ci... korzystalem z MB 2 lata, miesiac temu przerzucilem sie na netka i jest 1000x lepszy. Jedyna wada to dlugi proces weryfikacji, ale oprocz tego same zalety.

Jaqbts #2184788 21/03/2008 19:30
S
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
S Offline
zalozenie konta na MB nic nie kosztuje smile neteller jest do kitu. Wszystko mi idzie kilka razy wolniej niz na MB.

ssaczu #2184850 21/03/2008 20:19
B
journeyman
journeyman
B Offline
hmm, a gdzie jest dosc duzo graczy, freeroli, turniejow, a glownie satelitow itp? smile

i nie wiecie czy mozna jakos na BAH usunac swoje miasto z profilu podczas gry, i czy da sie usunac konto pokerowe? nie BAHu ...

...

Czyli moneybookers to taki jakby internetowy bank? rejestruje sie, potwierdzam i pozniej wysylam skan dowodu (przod/tyl)? i wplacam i wyplacam na swoje konto bankowe? a wplaty/wyplaty na poker np: to tylko podaje swoj email? bez jakichs zabezpieczen smile tylko wyplaty 7zl tak?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
co do wypłat na konto bankowe numerem 1 jest dla mnie expekt ! czesto jest tak że zlecam wypłate wczesnym rankiem, przelew od nich wychodzi koło 13 a o 14 mam juz kase na koncie INTELIGO smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
lepiej niezaczynaj grac ;]

B
journeyman
journeyman
B Offline
hehe smile trzeba czym sie zajac w wolnych chwilach :0

ps. chcialem dzisiaj zagrac freerola w BAH a tutaj pisze ze nie rozgeralem 25 z prowizja :| no szkoda, zaczekam na nastepny smile

a jezeli juz sie zarejestruje to musze byc o godz rozpoczecie turnieju zalogowany i room automatycznie sie wlaczy?

a przykladowo jezeli sie zakwalifikuje dalej to jakos znowu musze sie zpaisac czy wszystko automtycznie jest?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by spirolek
lepiej niezaczynaj grac ;]

dobra rada grin ostatnie badania naukowe dowiodły, ze jeden bad beat skraca życie człowieka o tydzień. tym samym pewnym jest, ze do 40-tki nie dociągne crazy

a tak serio, to na początek przygody z pokerem nie spotkałem niczego lepszego od:
http://poker-online.pl/?in=suli.php

bardzo Ci polecam przeczytac to na spokojnie i ze zrozumieniem 2-3 razy.

nie mam żadnych linków pod ręką, ale w necie znajdziesz multum artykułów dotyczących :
A) zarządzania bankrollem
B) pozycji
C) agresji

no i praktyka praktyka praktyka wink najlepiej uczyć się na własnych błędach grin

aha, koniecznie zaopatrz sie w jakis program do statow. Poker Tracker lub Poker Office. ja na początku grałem bez tego , i wydawało mi się, że niezły jestem. Dopiero zobaczenie statystyk własnej gry sprowadziło mnie na ziemie laugh
aaa i jeszcze istotne jest, abys miał na stole staty przeciwników. dla mnie juz teraz bez tego jak bez ręki dosłownie. bardzo przydatna sprawa, pozwala niejednokrotnie zaoszczędzić pare $ lub widząc, ze rywal to calling station - przyłozyc odpowiedniej wielkości value beta, co zwiekszy zyski.
do Poker Trackera uzywam "GameTime+", gdyż ten program mozna dostosowac do gry na ministolikach.

powodzenia w grze! karty

J
veteran
veteran
J Offline
dobra rada ostatnie badania naukowe dowiodły, ze jeden bad beat skraca życie człowieka o tydzień. tym samym pewnym jest, ze do 40-tki nie dociągne

jakby tak bylo to ja bym 18-tki nie dozyl laugh

J
veteran
veteran
J Offline
dobra rada ostatnie badania naukowe dowiodły, ze jeden bad beat skraca życie człowieka o tydzień. tym samym pewnym jest, ze do 40-tki nie dociągne

J
veteran
veteran
J Offline

B
journeyman
journeyman
B Offline
a znacie moze jakies darmowe progsy smile

H
$
$
H Offline
darmowe p...y to leca tutaj na forum ale dopiero po polnocy smile

ps. jak co to masz temat Szkółka pokera [3]

Haz$ #2199177 26/03/2008 15:36
B
journeyman
journeyman
B Offline
tak sobie wczoraj gralem for fun to wogole nie ma jak blefowac bo i tak zawsze zostniesz sprawdzony przez kilka osob czy masz dobra czy nie karte tongue for cash to juz troche inaczej bo niektorzy sie boja grac jak ktos ciagle betuje, takie moje male zdanie tongue

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Na granie "For Fun" szkoda w mojej opinii czasu - nie ma to wiele wspolnego z pokerem, a mozna nabrac zlych nawykow.

Co do blefowania, to poker nie polega na blefowaniu, a juz na pewno nie na niskich stawkach, gdzie malo jest myslacych graczy - tutaj wystarczy grac solidnego pokera zgodnego z abecadlem, aby piac sie w gore.

B
journeyman
journeyman
B Offline
wiem ze nie polega na belfowaniu, ale czasami trzeba i wogole nie da sie tego robic w grze for fun, za drobne to juz predzej bo ktos moze sie bac tongue

Co do FREEROLLI to chcialem sie zapisac i pojawilo sie takie cos na BAH ...

"udzial w tym turnieju wymaga udzialu w 25 rozdaniach objetych prowizja w ciagu 2 dni od poczatku turnieju, zagrales w 0 rozdaniach objetych prowizja. Nie spelniasz wymogow by uczestniczyc w turnieju"

czyli ze jak, zeby sie zarejestrowac do tego freerolla to musze wczesniej (max 2 dni wczesniej) rozegrac 25 rozdan for cash? czy musze je wygrac czy tylko siedziec tongue

R
Zbanowany
Zbanowany
R Online: Karty
Chyba siedziec. tongue

nie gram w BAH a na play money nie graj.Załóz konto gdzie sa normalne freerolle bez dodatkowych wymagan i graj.

Strona 1 z 2 1 2

Moderatorzy  rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
5 zarejestrowanych użytkowników (burbon, rafal08, JelineK, aker, Lukasz111), 572 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,284
Posty5,834,567
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025