|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Panowie jest zapytanko małe, mianowicie musze wziąć kredyt z banku ok.5-6tyś na rok,półtora, byłem w swoim banku PKO BP i w skali rocznej oprocentowanie wynosi 12% więc chyba nie za dużo, ale sprawdziłem w internecie i pojawiło się coś takiego jak: Rzeczywista roczna stopa oproc.: 21,09% co to takiego jest? Oczywiście jestem zarejestrowany z umowa na czas nieokreślony... Czy ktoś ostatnio może z Was korzystał z podobnych usług? Potrzebóje porady konkretnej. Provident odpada!  głupocie
|
|
|
|
|
member
|
|
member
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Dokladnie. Po co chodzic do banku.
|
|
|
|
|
Marcos Baghdatis
|
|
Marcos Baghdatis
Najlepszy jest w tej chwili Polbank i ich kredyt elastyczny.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Dokladnie. Po co chodzic do banku. Szczerze to jestem może zacofany, ale wolałbym wziąć kredyt w takim jakimś namacalnym banku, a nie za pośrednictwem tego tworu 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Hmm. Ok ale czemu w sumie? Napewno odsetki masz mniejsze. To jest w ramach licytacji. ty podajesz ile chcesz dac % pozyczajacemu (oczywiscie w skali roku, czyli smieszny procent) i inny uzytkownicy ktorzy chca ci pozyczyc skladaja oferte mniejsza od twojej. Czyli ty np mowisz ze mozesz da 13 % a ktos wchodzi do ciebie i pisze ze 10%. Jak to ma byc mala kwota jak piszesz to mysle ze nie ma co angazowac banku. Spokojnie sie uzbiera mysle taka kwote... Mozesz sie zalogowac na kilku serwisach
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Eska korzystałeś z takiego sposobu, jak to wygląda od strony bezpieczeństwa?
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
bezpieczenstwa? O bezpieczenstwie moze myslec ktos kto ci pozycza kase. Bo moze juz jej nie zobaczyc  Ale ty jak pozyczasz od kogos to dostajesz kase na konto i ta kase masz. Jak ci nie wysyla kasy to nic nie tracisz. On traci zamkniecie konta na portalu. takze nie wiem o jakie bezpieczenstwo ci chodzi bo akurat pozyczkobiora raczej nie ma nic do stracenia. Tylko moze zyskac troche pieniedzy bo bedzie oddawal mniejszy %
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Uważam podobnie jak Eska. O bezpieczeństwo powinien się martwić pożyczkodawca  Według mnie jest to bardzo ciekawa inicjatywa. Gdy nie można dostać kredytu w banku, albo zamiast użerać się z providentami, lepiej skorzystać z takiej społecznej pożyczki. Oddaje później taki procent, jaki został rzeczywiści ustalony, bez ukrytych kosztów.
|
|
|
|
|
MaSha Lover
|
|
MaSha Lover
Skull PKO BP ma najtańsze kredyty  20 tys. w parę godzin wypłata 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Napewno firma jakoś jest zabezpieczona przed możliwościa nie spłaty kredytu, czyli jaiś sposób windykacji tez powinna oferować, ale zgadza sie, mnie on nie dotyczy. Głowinie mi chodziło o kredyty z banku, a nie za pośrednictwem. Kredyt w banku jak najbardziej dostane, pytalem więc wiem, a przegladając stronke roznica 2% przy 5-6tyś między bankiem, a pośrednikiem nie satysfakcjonuje. Wątpie żeby ktoś chcial dać na mniejszy procent, dużo osób czeka...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Skull PKO BP ma najtańsze kredyty  20 tys. w parę godzin wypłata  Nie no przepraszam ale tu sie ne zgodze ...PKO to chyba najwiekszy zlodziej jaki jest na polskim rynku . Nie polecam tego miejsca do brania kredytu. Maja ruchoma stope procentowa i co miesiac placisz inne odsetki. Matka ma w pko 4 tys kredytu i klnie co misiac ze glupia byla ze wziela kredyt u nich . Jak juz chcesz brac kreche w banku naziemnym to moze WBK nowa ofera jest calkiem Ok ,sam chcem wziac wkrotce 20tys na nowe auto i takze szkam najlepszej opcji. Z naziemnych dobre opinie zbiera jeszcze mileniumbank wiara bardz chwali sobe tam kreche , kilku znajomych bralo tam kredyt na dom powyzej 100tys i jak narazie sa zadowoleni ,dobry procent do splat. Osobiscie zastanawaim sie nad WBK ,mBank
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Hmm, ciekawa sprawa te pożyczki z netu od innych ludzi. Załóżmy że moi starsi chcieli by wziąć jakieś 10 000 zł. Oboje pracują, brali pożyczki z zakładów pracy, czasem coś na raty, zawsze wszytko spłacone. Jakie realny procent, możliwie jak najbardziej korzystny jest do osiągnięcia???
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
z poczatku chyba sa ograniczenia, maks mozna wziac 1000 albo cos takiego. Ale ludzie wystawiaja 10% i ktos im pozycza
|
|
|
|
|
Zuzia Róża
|
|
Zuzia Róża
ktos pozyczal juz komus tam kase? albo od kogos?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ktos pozyczal juz komus tam kase? albo od kogos? Tak pozyczalem w kokos.pl, w niedziele wystawilem aukcje a w poniedzialek wieczorem mialem juz pieniadze na koncie.
|
|
|
|
|
Zuzia Róża
|
|
Zuzia Róża
a jak tam przebiega proces weryfikacji? co z ludzmi ktorzy kasy nie oddaja?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a jak tam przebiega proces weryfikacji? co z ludzmi ktorzy kasy nie oddaja? Weryfikacja polega w ten sposob ze wplacasz 1 zł ze swojego konta bankowego na ich konto i w ten sposob masz juz zweryfikowane konto bankowe i pozniej jeszcze sparwdzaja cie w BIK-u i jesli tam nie figurujesz to mozesz wziasc pozyczke a jesli nie splacisz to chyba kokos.pl zglasza Cie do BIK-u no i juz pozniej ciezko ci bedzie o jakakolwiek pozyczke 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ktos pozyczal juz komus tam kase? albo od kogos? Tak pozyczalem w kokos.pl, w niedziele wystawilem aukcje a w poniedzialek wieczorem mialem juz pieniadze na koncie. Z ajkim oprocentowaniem wystawiles aukcje ze tak szybko ci sie ktos zglosil? Dzieki za odpowiedz :PIWO:
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|