Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 11 z 13 1 2 9 10 11 12 13
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
od kiedy dokladnie wchodzi wojsko zawodowe?? zostalo mi pol semestru na uczelni i nie wiem czy pozniej moge jeszcze oczekiwac jakiegos wezwania

Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Podobno pobór ma być zawieszony od 2009 roku, a armia zawodowa zacznie istnieć od 2010 roku. Podobno wink

old hand
old hand
Po otrzymaniu i podpisaniu Karty Powołania ( tzw. Bilet), w przypadku przyjęcia na studia, też przysługuje odroczenie.

old hand
old hand
Jeżeli aktualnie chodzę jeszcze do liceum a 3 marca mam komisję a zostało mi już tylko 3 miechy szkoły to też dostanę odroczkę ?

A
Pooh-Bah
Pooh-Bah
A Offline
Originally Posted by neoximek
Jeżeli aktualnie chodzę jeszcze do liceum a 3 marca mam komisję a zostało mi już tylko 3 miechy szkoły to też dostanę odroczkę ?

ta, do rozpoczecia studiow, wiec luz wink potem jak idziesz na studia donosisz im papier, ze studiujesz i masz spokoj. Gorzej jak Ci na studiach kontraktu nie przedluza po polowie sezonu to trzeba kombinowac grin

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
no jak kombinowac....znalezc cosinusa , lub cos innego i juz ..

G
Tata
Tata
G Offline
Witam smile

Mam takie małe pytanie:

Otóż przyszło mi wezwanie na komisje wojskową, a ja jeszcze nie posiadam dowodu , bo jakoś nie mogłem nigdy dojść z pieniedzmi do banku. Zawsze coś wyszło tongue

I teraz mam takie małe pytanie? W ogole isc i sie stawić czy nawet sie nie wybierać bo słyszałem ze 'dowód' jest obowiązkowy smile

pozdro gib01

L
antimadrista
antimadrista
L Offline
Trzeba bylo nie podpisywac wezwania wink

H
veteran
veteran
H Offline
Witam, jako, że dziś przysłali mi papierek z WKU(nie odebrałem), rozpocząłem poszukiwania jakiejś szkoły policealnej(ze studiów w tym roku zrezygnowałem), ale w każdej szkole rekrutacja jest już zakończona, i następny semestr rusza we wrześniu, jedyne co sie dowiedziałem to, że dana szkoła może wystawić papierek do WKU jedynie o "zapisaniu się do szkoły". Taki papierek ma jakąś wartość? Warto się zapisać?

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Ma taką wartość, że jak trafisz na zły dzień majora to "przy okazji" podpiszesz KP.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by hokuy
Witam, jako, że dziś przysłali mi papierek z WKU(nie odebrałem), rozpocząłem poszukiwania jakiejś szkoły policealnej(ze studiów w tym roku zrezygnowałem), ale w każdej szkole rekrutacja jest już zakończona, i następny semestr rusza we wrześniu, jedyne co sie dowiedziałem to, że dana szkoła może wystawić papierek do WKU jedynie o "zapisaniu się do szkoły". Taki papierek ma jakąś wartość? Warto się zapisać?

Wez sobie zaswiadczenie, ze przebywasz w UK przykladowo smile
Odroczenie na 2 latka grin grin

H
veteran
veteran
H Offline
Gdzie takie zaświadczenie wydają ? wink

A
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A Offline
Czy ktoś z zeszłorocznych absolwentów szkół wyższych dostał jakieś wezwanie na 3-miesieczną służbę?
Ciekawe czy coś do mnie przyjdzie do 30 września (potem przechodzę do rezerwy na bank). Skoro się szykują do armii zawodowej to może już odpuścili te durne szkolenia dla absolwentów...

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Gdzie takie zaświadczenie wydają ? wink

Shiet, nie powiem Ci teraz dokladnie bo moj ojciec to bral za mnie. Przyslali mi wezwanie do WKU jak juz bylem na wyspie.
Zadzwon gdzies do Urzedu Miasta to C powiedza pewnie co i jak.......... Tylko nie wiem jak to jest jesli ktos w PL zostaje.

Pzdr

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by AnJay
Czy ktoś z zeszłorocznych absolwentów szkół wyższych dostał jakieś wezwanie na 3-miesieczną służbę?
Ciekawe czy coś do mnie przyjdzie do 30 września (potem przechodzę do rezerwy na bank). Skoro się szykują do armii zawodowej to może już odpuścili te durne szkolenia dla absolwentów...
Hmmm ja się zapisałem na szkolenie 6-tygodniowe, ciekawe czy mnie wezmą w ogóle na nie ;]

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel

ja zapisalem sie wczesniej do Cosinusa , tylko teraz moje pytanie: czy trzeba zaniesc papierek ze sie ucze przed przyjsciem powolania , czy mozna to zrobic po ?

addict
addict
Originally Posted by Gib01
Witam smile

Mam takie małe pytanie:

Otóż przyszło mi wezwanie na komisje wojskową, a ja jeszcze nie posiadam dowodu , bo jakoś nie mogłem nigdy dojść z pieniedzmi do banku. Zawsze coś wyszło tongue

I teraz mam takie małe pytanie? W ogole isc i sie stawić czy nawet sie nie wybierać bo słyszałem ze 'dowód' jest obowiązkowy smile

pozdro gib01

Idź dostaniesz napierw burę od jakiegoś kapitana czy innego wyżej postawionego wojaka. Później da Ci specjalną karteczkę i dowód wyrobią Ci w 2 dni. Ja tak miałem bo mi się dowodzik zalał.

P.S. Info od zawodowego oficera z Ząbek ostatni pobór to maj 2009.

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
Originally Posted by brokstar
Originally Posted by Gib01
Witam smile

Mam takie małe pytanie:

pozdro gib01

Idź dostaniesz napierw burę od jakiegoś kapitana czy innego wyżej postawionego wojaka. Później da Ci specjalną karteczkę i dowód wyrobią Ci w 2 dni. Ja tak miałem bo mi się dowodzik zalał.

P.S. Info od zawodowego oficera z Ząbek ostatni pobór to maj 2009.

info wprost z WKU

ze jak bedzie brakowac to i tak beda pobory i bedzie jeszcze gorzej ;bbb

R
veteran
veteran
R Offline
loipop co ty pieprzysz, jak zniosą pobór i sluzba bedzie tylko zawodowa to pobrac Cie moge w razie wojny zagrozenia etc. tak to ci mogaaaaaaa :)))))

V
addict
addict
V Offline
Riki: optymisto, a skad wiesz co oni w tej ustawie napisza? smile nie boj sie, pozostawia tam tyle furtek, ze nie odczujesz tego "zniesienia poboru" smile

Strona 11 z 13 1 2 9 10 11 12 13

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
12 zarejestrowanych użytkowników (11kera11, aker, burbon, betowiec, Sensei, rafal08, latajaca_holenderka, alfa, Lukasz111, rymoholik, Akhu, JelineK), 2,760 gości, oraz 10 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,283
Posty5,833,114
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025