Witam
Udalo mi sie wylosowac bilety na mecz Polska-Niemcy.
Planuje wyjazd na ten mecz: Klagenfurt 8.06.2008.
Plan pi oko wyglada tak:
-wyjazd z Poznania ok 24.00 w noc miedzy 7 a 8 czerwca , tak aby ok 12-13 byc na miejscu,
-wyjazd z Klagenfurt powiedzmy ok 1 w nocy po meczu, powrot do Poznania po 12-14 godzinach czyli popoludniu w poniedzialek.
Jestem w kontakcie z dwoma firmami zajmujacymi sie przewozem osob. W gre chodzi VW LT bardzo wygodny na dlugie trasy, regulowane lotnicze fotele, klima, DVD.
Calkowity koszt za busa 300pln od osoby.
Trasa przejazdu: Poznan-Berlin-Monachium-Klagenfurt. Jest podobno krotsza wersja przez Wroclaw i Wieden, ale duzo gorsze drogi i wg internetowych serwisow mimo mniejszej ilosci kilometrow jedzie sie kilka h dluzej.
wg
http://map24.interia.pl/- trasa niemiecka: 1181.28 km czas 12h i 49 min - srednia ok 93km/h
- trasa "wiedenska": 854 km czas 17h i 03 min - srednia ok 50km/h
Sprawa jest jeszcze otwarta, moze jechac przez Wrocek, ale jesli to tak wolna trasa to chyba lepiej Berlin-Monachium.
Tak jak pisalem bus moze zabrac 8 osob, cztery miejsca sa juz zajete, szukam 4 osob, ktore chcialy by sie zabrac. Nie koniecznie z biletami przeciez na mecz. Maja byc tam telebimy i z tego co czytam wielu pisze, ze i tak sie wybiera. 300pln nie wydaje mi sie wygorowana kwota. Sprawdzalem pkp to polaczenie jest z dwoma przesiadkami, conajmniej 17h w 1 strone i raczej nie za 150pln w 1 strone, jesli do Berlina kosztuje prawie stowke.
Zainteresowanych prosze o kontakt.
Jesli juz ktos organizuje busa na ten mecz lub planowal autem a ma wolne miejsca to mozemy sie dogadac i polaczyc sily.
Milo widziane tez inne mozliwosci wyjazdu. Jak sie wybieracie?