Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 8 z 18 1 2 6 7 8 9 10 17 18
C
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
C Offline
sedzia kalosz

Bonus: Unibet
O
veteran
veteran
O Offline
Skandaliczne sędziowanie w kluczowych momentach dwumeczu Arsenal-Liverpool. To jest jawne naigrywanie się z drużyny i kibiców Kanonierów. Gdyby nie ładna gra piłkarzy obu drużyn pomyślałbym, że to nasza liga. puke

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
szkoda chlopakow, swietnie zagrali i zasluzyli duzo bardziej na awans niz liverpool...

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by orpgad
Skandaliczne sędziowanie w kluczowych momentach dwumeczu Arsenal-Liverpool. To jest jawne naigrywanie się z drużyny i kibiców Kanonierów. Gdyby nie ładna gra piłkarzy obu drużyn pomyślałbym, że to nasza liga. puke
Nic dodać, nic ująć...

Można zaryzykować stwierdzenie, że dwie błędne decyzje wypaczyły wynik dwumeczu...

wieczny student
wieczny student
znowu przerwa techniczna na allegro

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Troche nie rozumiem Waszego rozgoryczenia.

Jest zawodnik z pilka, stanowiacy zagrozenie dla bramkarza...ktory zostaje wytracony z rytmu biegu, bez kontaktu obroncy z pilka...dosc dziwacznie to wygladalo... ale napewno nie mozna powiedziec, ze ten karny byl calkowicie z dupy.

Pewnie wiele osob inaczej spojrzaloby na ta sytuacje, gdyby nie miala miejsca 40 sekund po golu dla Arsenalu.

Karny konrowersyjny...ale blizej jestem karnego niz puszczenia gry. W koncu to nie liga angielska, tylko mistrzow... wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Panowie Zirytowani,

Moze juz na spokojnie przyjrzyjcie sie calej sytuacji

http://101greatgoals.magnify.net/item/KRP3Z4NDMXY23958

Zobaczcie reakcje Fabregasa. To on sfaulowal Babela, a nie Toure. Hipokryzja nie z tej ziemi z Waszej strony. Kiedy Kyut sfaulowal Hleba to byla czysta "jedenastka". Kiedy zawodnik Liverpoolu jest faulowany to jest to skandaliczna decyzja.

Najsmutniejsze w tej calej sytuacji jest to, ze otwarcie rasistowskie teksty na QC nikogo nie zirytowaly, prawidlowa decyzja sedziego, ktory swietnie prowadzil spotkanie jak najbardziej.

Zenada !!!!

wieczny student
wieczny student
Mhm...
To dlaczego przewrócił się 5m po pociągnięciu za rękę przez Fabregasa.
Poza tym to czy Fabregas nie ciągnął go przed polem karnym?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Jeżeli rzeczywiście Fabregas faulował, to parę metrów przed polem karny. Dla mnie bardzo dyskusyjna sytuacja. No ale nawet jeżeli założyć, że tu był faul, to co powiedzieć o tej sytuacji z pierwszego meczu...

To mój ostatni post w tej kwestii, fanom Liverpool nie chcę psuć radosnego wieczoru, a z drugiej strony czasu nie cofniemy.

Moją intencją było jedynie zasygnalizowanie, że dwie kontrowersyjne sytuacje na niekorzyść jednej drużyny w meczach decydujących o awansie do 1/2 LM, to za wiele. Mam taką refleksję natury ogólnej, że ostatnimi laty poziom sędziowania sporo się obniżył.

C
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
C Offline
karny izi z kapelusza, dal za friko liverpoolowi polfinal, co nie zmienia faktu ze za kilka dni nikt o tym nie bedzie pamietal

A
old hand
old hand
A Offline
Dla mnie karny ewidentny i nie ma co sie sprzeczać. Fabregas rzeczywiście lekko pociagnął Babela, ale tego bym nie gwizdnął, za to Toure ewidentnie fauluje gracza Poolu. Jak zawodnik z piłka jest na tyle sprytniejszy , ze wbiega przed ciebie z piłka to pozostaje tylko włączyć ABS i hamować ile ma się sił bo kazdy kontakt z nim to praktycznie faul.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
No co do tego to mozna faktycznie dyskutowac czy to bylo w polu karnym czy tuz przed lina. Faktem jest, ze go sfaulowal.

W tym sezonie Liverpool stracil 2 bramki po karnych, ktorych nie bylo. Arsenal tez z kilku decyzji sedziego skorzystal. Taka juz jest ta pilka. Niewykluczone, ze ta sama sytuacja zdarzy sie w polfinale tylko przeciw Liverpoolowi ( obym byl zlym prorokiem)

Wiele razy widzialem i czytalem jak Benitez byl krytykowany, ze nigdy nie swietuje zdobycia bramki tylko wydaje instrukcje taktyczne zawodnikom. Wenger razem z cala ekipa skakal jak male dziecko bo myslal, ze juz awansowali zamiast kazac sie im skupic bo do konca meczu bylo 7 czy 8 minut.

No ale to winna sedziego przeciez.

Celtic Glasgow FC
Celtic Glasgow FC
Co mnie kurde wk..wia na maxa powinno być raczej...
Mnie wk...urza onet.eu!!!!
Piszą bzdury codziennie, aż czasami rzygać się chce!
Pajace sami wysysają z palca wiadomości i potem przekazują rzeszy internautów w Polsce. W większości propagandowe bzdety, nietstty...
Sam mieszkam na tej pierd.... wyspie, ale zmieniłbym miejsce zamieszkania już dawno, gdyby nie moja narzeczona...
Pozdro

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Szewa
Jeżeli rzeczywiście Fabregas faulował, to parę metrów przed polem karny. Dla mnie bardzo dyskusyjna sytuacja. No ale nawet jeżeli założyć, że tu był faul, to co powiedzieć o tej sytuacji z pierwszego meczu...

To mój ostatni post w tej kwestii, fanom Liverpool nie chcę psuć radosnego wieczoru, a z drugiej strony czasu nie cofniemy.

Moją intencją było jedynie zasygnalizowanie, że dwie kontrowersyjne sytuacje na niekorzyść jednej drużyny w meczach decydujących o awansie do 1/2 LM, to za wiele. Mam taką refleksję natury ogólnej, że ostatnimi laty poziom sędziowania sporo się obniżył.

Szewa czy protestowales w Istanbule jak Nesta zagral pilke reka w polu karnym zatrzymujac akcje Garcii. Po jego zagraniu poszla kontra, z ktorej Milan strzeli na 2:0 . I co? Trzeba z takimi rzeczami zyc. Wiadomo, ze im druzyna wyzej szczytu tym wiecej decyzji korzystnych jej przypada. W tym kontekscie pilka nozna przypomina lyzwiarstwo figurowe, gdzie punkty dostaje sie w rownej mierze za reputacje, jak i za wystep. Nie zmienimy tego.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Faktycznie byl faul Fabregasa przed polem karnym, jednak gdyby nie interwencja afroamerykanina, to Babel by sie nie przewrocil...

Żadnym kibicem Poolu nie jestem. smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
wedlug mnie LIV dzisiaj byl lepszy

poza tym

http://nasza-klasa.pl/profile/11154081/gallery

ciekawe czy juz kiedys, ktorys z jego kumpli uciekl mu z akwarium/terarium...

C
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
C Offline
Faul byl, bo sedzia podyktowal rzut karny, taka wersja jest na papierze. Dla mnie i nie tylko, nie bylo, komentatorzy podkreslali, ze na sile mozna bylo podyktowac karnego, ale na sile...

Bedac na miejscu sedziego podyktowalbym karniaka;
- jesli dostalbym przelew na konto,
- jesli postawilbym na awans liverpoolu,
- jesli bylbym fanem tego klubu.

W innych przypadkach nie.

Dodam ze nie jestem fanem arsenalu ani liverpoolu smile

Jak juz pisalem, za kila dni o karniaku z kapelusza nikt nie bedzie pamietal. Prawda jest taka ze czarny pokazal swoje IQ under 55 i dal mozliwosc odgwizdania faulu, w koncu gdyby sie o niego nie ocieral to sedzia by nie mial podstaw.

PS. Licze na takie karne dla POLSKI podczas EURO 2008 hura

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Bez tego karnego to jest i tak 3:2 dla Liverpoolu.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by micha$
Bez tego karnego to jest i tak 3:2 dla Liverpoolu.

bez tego karnego w 96% nie byloby kolejnej bramki dla Liverpoolu smile
dopiero bowiem szalencze ataki Arsenalu i rzucenie wszystkich sil na szale pozwolilo wyprowadzic The Reds kontre, ktora na bramke zamienil Babel

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A może bez karnego na 96% Liverpool strzelibłby ze dwie bramki?
Gdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiem...

Strona 8 z 18 1 2 6 7 8 9 10 17 18

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
6 zarejestrowanych użytkowników (burbon, JelineK, $-man, rafal08, Sensei, aker), 1,713 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,280
Posty5,831,695
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025