Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 9 z 13 1 2 7 8 9 10 11 12 13
H
$
$
H Offline
no wlasnie slyszalem ze to nie duzy problem odzyskac podatek smile
a mimo to polskie agencje do odzyskiwania podatku kwitna w interesie wink

Szewa raczej nie tongue jak to trudna rozmowa to napisz do nich list lepiej zawsze to latwiej tongue

no to w przyszlym tygodniu trzeba sie wybrac na MU - Roma wink ale raczej do pubu laugh

Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Haz$
Szewa raczej nie tongue jak to trudna rozmowa to napisz do nich list lepiej zawsze to latwiej tongue
Pisałem, odpisali, że ze względów bezpieczeństwa nie mogą załatwić mojej sprawy w taki sposób. No nic, w poniedziałek zadzwonię i się zorientuję, czy blisko mi do znajomości angielskiego na poziomie advanced laugh

H
$
$
H Offline
eh znalezc roboty moja narazie nie moze tongue i przez nia nie mam laptopa i neta narazie laugh juz nie wpomne o aucie tongue no trudno jak znajdzie to odrobi to na overach wink grin
od dzisiaj podwyzka w mojej fabryce o 1000f rocznie czyli 16f co tydzien, na fajki za free grin jak bede w Wisbech w polskim sklepie to sprawdze fajki bo mam ostatnia dzis paczke tongue sa podobno za 3 funciaki wink najlepiej to rzucic ale to dopiero jak wroce do UK w czerwcu z urlopu w PL i spale polskie fajki i wtedy... grin

ok teraz pytanie, zawsze za bilety placilem polska karta kredytowa, teraz w UK jakimi sposobami

H
$
$
H Offline
ej te pytanie wykasowalem grin sam chcialem najpierw sprawdzic tongue no ok jak co to mozna placic debetowa albo przelewem ? rezerwujac w necie np. wizz air ? bo jak ostatnio bukowalem to tylko karta kredytowa byla

piwo

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Ja mam debetówkę z Barclays i bez problemu płaciłem nią w Ryanair i Easyjet.

D
old hand
old hand
D Offline
Ja mam Llyods-a i takze bez problemu placilem w RayanAir

M
Pooh-Bah
Pooh-Bah
M Offline
switch/solo czy maestro akceptuja praktycznie wszystkie angielskie firmy (tzn. nie spotkalem sie jeszcze z taka, ktora by nie akceptowala). w przypadku linii lotniczych problem byl jedynie w przypadku podrozy, gdy droga powrotna z polski odbywala sie na innej trasie niz droga tam - musialem kupic dwa osobne bilety, przy czym przy probie rezerwacji powrotnego z Warszawy z automatu przenosilo mnie na polska strone, gdzie musialem zaplacic juz kredytowka.

H
$
$
H Offline
Originally Posted by Dymek265
Ja mam Llyods-a i takze bez problemu placilem w RayanAir

ok dzieki Wam piwo

zgadza sie w odroznieniu z polska karta visy to angielska z lloydsa mozna placic jak kredytowa tak wiec wielki + smile

wroce do tematu samochodu, dowiedzialem sie ze ubezpieczajac auto (na rodzica ocywiscie wink ) to wyniesie ono na miesiac nie wiecej niz 40f a mozna placic co miesiac tylko ze za 1 razem trzeba wplacic za 2 miesiace a potem mozna co miesiac
a i ubezpieczenie przez neta wszystko smile

za 2 tygodnie kupuje sobie laptopa za 500f compaqa 17 calowy 2 giga ramu core duo chyba 1,9 itd. taki mi pasuje wink jest za 400f z takim samym sprzetem chyba ale nie podoba mi sie klawiatura i nie wiem co to za firma tongue a co do neta to wzialbym z sieci komorkowej ale boje sie ze w Long Sutton moze nie dochodzic lacze albo bedzie ledwie chodzil... jeszcze pomysle tongue

ps. moja 6 tydzien pracy nie moze znalezc grin

Pozdrawiam piwo

C
veteran
veteran
C Offline
1) Wez neta z '3' lub 'Mobile' lub innej nie pamietam teraz nazw, jak bedziesz bral to spytaj sie czy mozesz oddac jakby slabo chodzil lub niedzialal. Moj kumpel bral, uzywal i oddal po 2 tygodnia. Spoko bez problemu.

2)W Anglii samochod prowadzic moze tylko osoba na ktora jest samochod ubezpieczony, chyba ze doplacisz ddatkowo i ty bedziesz jako drugi kierowca.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Haz$
sprawdz internet jeszcze w orange biorac pod uwage zasieg angielskich sieci komorkowych to najlepszy jest orange i o2 moze to tez ma przelozenie na bezprzewodowy internet
widze, ze masz slaba pamiec, tyle razy bylo walkowane, ze autem moze kierowac tylko osoba na ktora jest wykupione ubezpieczenie
aha laptopa kup jak wczesniej Ci mowilem w sieci Comet, sa najtansi
piwo

M
Pooh-Bah
Pooh-Bah
M Offline
Originally Posted by Haz$
a i ubezpieczenie przez neta wszystko smile
niemal wszystko da sie przez neta zalatwic, a jesli nie to na telefon - nawet zmieniajac opony w aucie nie musialem sie nigdzie fatygowac: opony kupilem w necie i doplacajac glupie 20f oraz podajac im adres do pracy na drugi dzien goscie przyjechali pod biuro i wymienili. musialem tylko zejsc na dol i pokazac im gdzie auto stoi. pol godziny pozniej przyslali mi tylko smsa, ze zrobione i zycza szerokiej drogi.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
http://www.parkers.co.uk/insurance/ tu przydatna stronka o autach tzn. o grupach w ktorych sie znajduja.
1. Jesli wezniesz auto na kogos z rodziny ze znizkami w PL pamietaj, ze to auto musi byc wyrejestrowane w PL, nie uznaja Ci znizek jesli ktos auta uzywa! Twierdza, ze znizki moga byc przypisane do jednego auta.

2 40 funa miesiecznie z 2gim kierowca i jeszcze "mlodym"
to naprawde musi byc auto do 5-6 grupy.

Pzdr

Podobno ubezpieczalnia Tesco jest bardzo tania

H
$
$
H Offline
Originally Posted by ComeWithMe
1) Wez neta z '3' lub 'Mobile' lub innej nie pamietam teraz nazw, jak bedziesz bral to spytaj sie czy mozesz oddac jakby slabo chodzil lub niedzialal. Moj kumpel bral, uzywal i oddal po 2 tygodnia. Spoko bez problemu.

2)W Anglii samochod prowadzic moze tylko osoba na ktora jest samochod ubezpieczony, chyba ze doplacisz ddatkowo i ty bedziesz jako drugi kierowca.

ok dzieki dobry pomysl z tym netem, jakby zle chodzil smile teraz jest promo w 3 za 10/25f za miesiac net i modem za free
karte o2 niedlugo wywalam i zmieniam na orange albo mobile

co do auta to wiem ze jako drugi kierowca wink
z tego co tu slyszalem od innego polaka to placi 25f co miesiac za ubezpieczenie, nie pamietam jaki samochod ale cos w stylu mysle forda mondeo + jak w necie ubezpieczal nic nie sprawdzali czy ktos ma jakies znizki w PL czy nie, tylko ile lat ma prawko

narazie to mam problem z moja, jest zarejestrowana w 4 agencjach i przez 1,5 miesiaca nic :/ juz mnie to powoli wkur... bo co tydzien ucieka jakies 250f, juz troche zaluje ze tu przyjechalem bo zawsze np. w newcastle znalazla by sie robota od razu dla nas za chocuaz 6/8f no trudno trzeba wierzyc... tongue
niech funt spadnie do 3 na pol roku i wtedy polowe swiata ucieknie z uk i bedzie praca grin

Pozdrawiam piwo

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
masz cos w newcastle ciekawego bo szukam?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
tak tylko pytam poniewaz wkurza mnie strasznie obecna moja praca i musze koniecznie zmienic frown i mieszkam w poblizu newcastle :)ciezko znalezc cos bez tych zlodziejskich agencji puke

H
$
$
H Offline
oj nie wiem, bardzo daleko mam do newcastle tongue tak tylko znajomy mowil ze teraz bez problemu w new znalazlbym robote dobra

hm teraz tak mysle ze swoja zeby kupic auto i podwozic ja do roboty oczywiscie jak bedzie gdzies jakas dobra

http://search.autotrader.co.uk/es-uk/www/cars/advert+search/Ne-2-4-5-6-7-8-27-44-49-53-61-64-67-103-133-146,N-12/advert.action?R=200816307780304&distance=21&postcode=PE12+9BN&channel=CARS&make=&model=&min_pr=&max_pr=1000&max_mileage=

co to znaczy ? needs drive shafts

?

albo jakby komus sie nudzilo to moglby poszukac najlepszego autka za 500/600f kod pocztowy: PE12 9BN
http://www.autotrader.co.uk/
bede dopiero w poniedzialek

Pozdrawiam piwo

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Haz$ ten Fiat wymaga naprawy i konczy mu sie Mot to dlatego jest taki tani a tak dokonca niewiadomo co mu jeszcze jest a do tego nic nie ma na temat Taxu wiec podejrzewam, ze tez sie konczy wiec proponuje z dala od tego auta wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
i do tego jest automat

old hand
old hand
ktoś ma dobre serce moze mi zalatwić prace na 3 miechy poza granicami naszego kraju laugh

H
$
$
H Offline
ok dzieki Linc piwo tak myslalem laugh
w sobote kupilem laptopa za 400f i jestem zadowolony smile do 2 tygodni sprobuje miec net tongue chociaz juz wykrywa, pewnie sasiedzi maja ale niestety na haslo grin

a ...psik1905 poszukaj roboty w Islandii albo Norwegii teraz tam najlepiej sie zarabia mozna odkladac miesiecznie nawet 8 / 10 kola pln

ps. moja ma robote za 5,5 tongue dobre chociaz to poki jej nei przyjma do premier wink

Pozdrawiam piwo

Strona 9 z 13 1 2 7 8 9 10 11 12 13

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
4 zarejestrowanych użytkowników (rymoholik, rafal08, ElNinho[mmdea], aker), 2,865 gości, oraz 25 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,283
Posty5,832,877
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025