Ciekawy artykuł o rasizmie na polskich stadionach : http://sport.wp.pl/wid,9836301,kat,37154,title,Dla-BBC-jestesmy-rasistami-i-nazistami,wiadomosc.html
pięknie spreparowany program na potrzeby BBC, niech lepiej zajmą się ligą francuską albo hiszpańską, jeszcze najczystrzy Choto się wypowiada, który zawsze gra fair play... bez przesady, ten problem był spory pare lat temu, teraz wiadomo, ze często w grupach ultrasów siedzą tacy ludzie jacy siedzą, aczkolwiek staje się to coraz bardziej marginalne ( na szczescie ) !
„Nie mam czasu” – to jedno z najczęściej powtarzanych stwierdzeń współczesnej ludzkości, zarażonej groźnym wirusem NBC – Nieustannego Braku Czasu…
Diabeł robi wszystko, abyśmy nie mieli czasu zastanowić się i zrozumieć, że można żyć pełnią życia bez ciągłej gonitwy. Nie pozwala cieszyć się życiem, lecz utrzymuje w przekonaniu, że ciągle nam czegoś brakuje i każe gonić niewidzialny cel. A wieczorem kładziemy się spać z myślą: „Jestem wykończony, po co to wszystko? Czy życie ma sens, jeśli nie ma czasu się nim cieszyć? Po co haruję dla dzieci, jeśli ich nie widzę całymi dniami? Po co oszczędzałem na nowe mieszkanie, jeśli dziś nie ma w nim zgody i miłości?”.
Ok, dzięki za odpowiedź. Po zapoznaniu się z Twoim punktem widzenia inaczej patrzę na niedźwiedzie jeżdżące na łyżwach. To niesamowicie poniżające traktowanie zwierzęcia nie mogło ujść mojej uwadze. Myślę nawet o zapisaniu się do PETA.