Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 1 z 4 1 2 3 4
#2242543 09/04/2008 19:34
F
enthusiast
enthusiast
F Offline
Nikt nie wychodzi przed szereg i nie podziela sie jakimis spostrzezeniami na temat uleb cup,euroligi kobiet i mezczyzn.
Uleb moim zdnaniem wygra Juventude Badalona co gwarantuje im start w przyszlym sezonie w eurolidze bo o mistrzostwo hiszpani bedzie bardzo trudno.W przyszlym sezonie moga zagrac 4 druzyny hiszpanskie w eurolidze(juventude zdobywa uleb cup,1.real,2.tau,3.barca,,malaga poza burtą) lub 3 druzyny jesli badalona nie wywalczy uleb i podium w hiszpanii-Pamese wykluczam z walki o jakiekolwiek trofea ale wieksze szanse daje Gironie.

Co do meczow uleb cup latwo jest wskazac faworytow w 3 z 4 meczy bo wydaje mi sie ze Dynamo z kursem 1.15 polknie turow zgorzelec.ślask walczyl z dynamem w play off gdzie byli w najwyzej formie i mieli pelny sklad i przegrywali(nie wysoko)ale dynamo nie bylo zagrozone ani przez chwile natomiast turow przegral polfinal puchar polski ze ślaskiem po slabej grze i uwazam ze nie maja co szukac w meczu z rosjanami.O maly wlos a jakis kijow rzuilby w libercu jeszcze jedną trojke i by turowa nie bylo w turynie.
Dynamo-turow 1 1.15 mozna pokusic sie o handicap +11.5 pkt 1.80

Juventude-Pamesa 1 1.35 glowny faworyt do wygrania uleb cup.opgladalem kilka meczow ich w lidze hiszpanskiej i naprawde to świetna druzyna ktora moim zdaniem w tym roku moze powalczyc o mistrzostwo hiszpani.Wyeliminowali swojego najwiekszego rywala Chimki Moskwa po 2 bardzo dobrze zagranych meczach.Bilans juventude w tym sezonie w pucharach to 14 meczy 13 zwyciestw i 1 porazka w grupie w meczu z Turk telekom 96:94 przy 70% skutecznosci telekomu za 2pkt.
Pamesa pokzala juz ja gra na obcych parkietach w meczu z Anwilem ,Panioniosem,Zadarem same porazki.

Besiktas-Galatasaray 1 1.45 lepsza zdecydwanie druzyna w kosza tak jak w pilke nozna na odwrot.

Girona-Unics Kazan 2 1.90 nie mam zadnego argumentu dlaczego tak bym obstawil moze dlatego ze
unics ostatnio zaczal cos grac i ze zawsze musi byc jakas nieszpodzianka-wiec wypada ze to wlasnie w tym meczu.

Juventude i dynamo najpewniejsze mecze

Bonus: Unibet
P
Live fast, die young
Live fast, die young
P Offline
nie zartuj z tym Dynamem.

Turow w tym roku zdobedzie majstra, a PP odpuscil ewidentnie wlasnie po to, zeby w Dynamie zrobic ciekawostke wink

dodatnie handi na Turow to peffka, a i ML nie omieszkam zagrac.

Dynamo to nie CSKA, zatrzyma Turow Domercanta i Javtokasa i bedzie ciekawie. A Turow ma i srodki i coacha na to, by tego dokonac.

B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
Z powodu kontuzji w meczu Beisktas-Galata nie zagra jeden z liderów ekipy Galatasaray - Huseyin Besok

J
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
J Offline
Originally Posted by bolec
Z powodu kontuzji w meczu Beisktas-Galata nie zagra jeden z liderów ekipy Galatasaray - Huseyin Besok
jeden z liderow jezeli chodzi o zarobki grin bo co do gry to zaden z niego lider

S
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
S Offline
A tu się kolega jarko myli...Besok pociągnął zespoł w meczu z Asvelem i dzięki niemu dojdzie do derbów w Turynie. Jest doświadczony i ma ogromny autorytet w ekipie...jest niewątpliwie liderem. Do tego może braknąc tych centymerów pod koszem w walce z Drobnjakiem i Nicevicem wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
polskignomie - nie zgodzę sie z Tobą nie widzę opcji żeby dzisiaj turow mógł sprawić niespodziankę lub chociaż powalczyć... nie wiem czy widziałeś spotkania dynama...? zaraz podniosą sie glosy ze slask dotrzymywał kroku! cale 2 spotkania kontrolowali to co sie dzieje na parkiecie kiedy slask dochodził w 1 meczu szczególnie było to widać... od razu chwila sprężenia i było po temacie... dynamo ma ogromna sile... logan zostanie zatrzymany przez obrońców i co wtedy? ktoś pod koszem będzie miał możliwość pociągnięcia? NIE! Javtokas dzisiaj będzie niszczył jak i reszta podkoszowych dynama... już widzę te akcje 2+1 javtokasa.

dzieki za uwage. halo warszawa laugh

F
enthusiast
enthusiast
F Offline
Ten argument przemawia za tym ze zdecydawnym favorytem w obecnej chwili jest Besiktas

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
PS. oczywiście mecz turowa jutro.

myślę również o zagraniu na Juventut który gra ostatnio świetnie...

w ostatnim spotkaniu zespoly spotkaly sie w pucharze kraju... 8 lutego...

Joventut Badalona - Pamesa Valencia 84:59

iti Offline
PLAYOFF WINNER
PLAYOFF WINNER
Tamten mecz to byla ewidentna "zemsta" ze strony Joventutu za porazke u siebie z Pamesa, ktora moim zdaniem jest nieobliczalna, ale i bardzo przecietna. Poza swoja hala traca bardzo duzo ze swoich walorow, co innego Joventut, ktory moze wygrac 3 trofea w tym sezonie. Jak widze, ze Rudy Fernandez gra to jestem spokojny o wynik tego meczu - w tej chwili to jest najlepszy zawodnik grajacy w Hiszpanii, ktory niestety (:/) po sezonie najprawdopodobniej pojdzie do NBA - do Portland.. Joventut ma jeszcze Ricky'ego Rubio, ktory mimo swojego wieku juz jest swietnym zawodnikiem [te jego przechwyty], a bedzie jeszcze lepszy. Wystarczy, ze Douglas nie bedzie mial swojego dnia [a ostatnimi czasy bardzo rzadko mu sie trafia taki dzien konia jak chocby w meczu w ULEB'ie z Khimki na wyjezdzie ;)] i cala Pamesa lezy, a obroncy Badalony napewno nie beda dawac za duzo rzucac wspomnianemu Douglasowi i Pamesa bedzie problem. Swoja droga mozna z czystym sumieniem rowniez probowac handi, jednak tu bym uwazal, bo przeciez za 2 dni kolejny mecz, a w niezbyt odleglej perspektywie jest rowniez final..

Z
zw1 Offline
Pooh-Bah
Pooh-Bah
Z Offline
W Copa del Rey Pamesa miała poważne kłopoty kadrowe.Rudy miał już po poprzednim sezonie grać w NBA...kto wie czy nie zostanie na następny w Badalonie jeżeli ta zagra w Eurolidze.
Juventutowi nie leży Pamesa i granie ML w okolicach 1.3 to według mnie nie jest dobry pomysł.
Ja dla miłego ogladania zagram Pamese 2/10 ML a bede kibocował Badalonie bo grają najpieknieszy dla oka basket w Europie.
w drugim dzisiejszym meczu boje sie ze trojki Galaty bedą dziurawiły kosz Besiktasu. Ale 3/10 Besiktas -5.5 wezmę...
Ostatni ligowy mecz Galatasaray nie wygladał za dobrze ale to bardzo nieprzewidywalna druzyna w której każdy moze ciskać z obwodu bez opamiętania.

A
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A Offline
Wszyscy chcecie grac na mojego faworyta ? grin

Widze ,ze po meczach z ruskimi ,wiele sie zmieniło i bardzo dobrze ,bo Koledzy typuja we własciwym kierunku piwo

Jedna uwaga i prosze bez obrazy ,ale jak pragne zdrowia ,piszcie nazwe druzyny poprawnie.

Nie - Juventude ,Juventut czy Joventut

JUVENTUD smile

Przejdżmy do meczu.
Przed meczami z chemicznymi ruskami pisałem ,ze Juventud poradzi sobie bez problemu.
W Moskwie zrobili pokaz ofensywy i skuteczności.
W rewanżu ,który miałem przyjemność ogladać w Pałacu Sportu w Badalonie ,Rudy i spółka osmieszyli rywali prezentując pokaz....gry defensywnej.

Te młodziaki potrafia wszystko i są odpowiednio zmotywowani.
ULEB to cel na ten rok i ten puchar stanie w gablocie Juventudu.

Dzis na drodze Pamesa.
Nie patrzcie na ACB ,tam ustawka goni ustawkę grin i wszystko dąży do zaplanowanego podziału miejsc przed fazą PO.

Mecz pucharowy to inna bajka i aby spokojnie mysleć o triumfie w całych rozgrywkach ,Młodzież z Badalony musi dzis wyraźnie wygrać.

Proponowany przez buków handicap w wysokości -6,5-7,5 punktów biorę z pocałowaniem reki ,wziałbym i -10,0.

Praktycznie na kazdej pozycji widzę przewage gospodarzy,dodajmy do tego wspaniałą publiczność,tóra (w odróżnieniu od tej z Palau Blaugrana) zna sie na rzeczy.

Wybieram sie dzis obejrzeć zdecydowaną wygrana Badalony i...do hc na gospodarzy osmielam sie polecic jeszcze jedna predykcję

Valencia under 76,0

Pozdrawiam

amk

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by amkwish

JUVENTUD smile

http://www.penya.com/

J
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
J Offline
.

Wybieram sie dzis obejrzeć zdecydowaną wygrana Badalony i...do hc na gospodarzy osmielam sie polecic jeszcze jedna predykcję
Valencia under 76,0

Pozdrawiam

amk
niewiem czy zdazysz na samolot do Wloch by obejrzec mecz w hali Palavela tongue
underek w tym meczu wyglada na nieglupi typ cool

A
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A Offline
Originally Posted by jarko 33
.

Valencia under 76,0

Pozdrawiam

amk
niewiem czy zdazysz na samolot do Wloch by obejrzec mecz w hali Palavela tongue
underek w tym meczu wyglada na nieglupi typ cool

"Bar Granja Pilar" ,Jarek ,maja tam taaaaki wielki telewizor i niezłe piwo grin

Swoja drogą to z druzyną poleciało sporo kibiców ,z pewnoscią bedą bardziej widoczni niż ci z Valencii.
Doping sie przyda, by Młodziaki czuli sie jak u siebie.

B
member
member
B Offline
Pajacom juz dziekujemy papa laugh

Last edited by amkwish; 11/04/2008 01:20.
A
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A Offline
Originally Posted by muppet

JUVENTUD smile

http://www.penya.com/

smile

No dobrze ,zwracam honor ,ostatnia z 3 zakwestionowanych też dopuszczalna ,kto wie czy nie najwłasciwsza ,bo po katalońsku.

Posługujemy sie jednak zazwyczaj nazwami druzyn w jezyku obowiazujacym w lidze ,a tym jest kastylijski ,póki co grin

Dlatego nie piszemy nazw po baskijsku czy w jezyku gallego.

Reasumując : wszystko ,ale nie przez "u" smile

B
member
member
B Offline
Niech bedzie ,ale juz sięnie wysilaj i nie zasmiecaj tematu ,bo zmuszony bee dopisac twój nick listy ostrzeżeń.

Last edited by amkwish; 11/04/2008 01:30.
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
No ale jak maja tak na koszulkach, to chyba sami sie nie oszukuja no nie tongue

A
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A Offline
Originally Posted by muppet
No ale jak maja tak na koszulkach, to chyba sami sie nie oszukuja no nie tongue

Jak zawsze masz racje ,dzieki za naukę piwo

@gnom....naprawdę ? smile

Myślałem również o tym handi.

P
Live fast, die young
Live fast, die young
P Offline
Chodzi Ci o dodatnie handi na Turow? Naprawde. W WillHillu sie wyglupili, dali +13, u kilku bukow znajdziesz 11, znajdziesz tez 9.

Jakbym pogrywal w willhillu to bym dal za sporo, tak poszukam sobie +11 i tez zagram. Jakos ja nie mam wizji Javtokasa pakujacego pily do kosza z faulem. Jesli mam sie pokusic o jakies walki podkoszowe, to raczej stawiam, ze pod wplywem cwaniackich zagran Drobnjaka Javtokasa bedzie travellowal wink
Chociaz ML chyba odpuszcze. Najwyzej bede plul sobie potem w brode.

Kluczem w mojej opinii bedzie zatrzymac Henryka i tyle.

Na temat typkow na Ruskich, to kazdy robi, co uwaza. Ale odradzam Wam granie po kursie 1.15...tak mniej wiecej w Regular Season w Uleb-ie co tydzien jest ostre rzyganie na QC na ktorys z ruskich zespolow po kursie <1.2, czy naprawde chcecie podtrzymac tradycje? wink

Strona 1 z 4 1 2 3 4

Moderatorzy  Akhu, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
7 zarejestrowanych użytkowników (latajaca_holenderka, betowiec, Sensei, aker, alfa, Lukasz111, burbon), 3,278 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,283
Posty5,833,800
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025