Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
#2249327 11/04/2008 23:05
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Tak sobie teraz siedzie i myśle jak tu sobie urozmaicić weekendy crazy Wpadłem na pomysł ,ze pasowałoby uderzyć na studia podyplomowe grin .Macie może jakieś doświadczenia w tym teamcie,jakie kierunki są na czasie itp.

Bonus: Unibet
addict
addict
Do urozmaicenia weekendów to takie miejsce http://www.bezpieczenstwo.umk.pl/?m...PSESSID=c85bf0a8c610ef901882a36bcb0cbfc8 , http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3211171.html się niewątpliwie nadaje ooo, tyle, że po ostatnich wyborach już niezbyt jest `na czasie` tongue

S
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
S Offline
Uderz do Cromaga , on na podyplomowych jest, zazwyczaj jest w dziale pokera.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Ulvgaard
Do urozmaicenia weekendów to takie miejsce http://www.bezpieczenstwo.umk.pl/?m...PSESSID=c85bf0a8c610ef901882a36bcb0cbfc8 , http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3211171.html się niewątpliwie nadaje ooo, tyle, że po ostatnich wyborach już niezbyt jest `na czasie` tongue
Chodzi o centrum analizy informacji spływających z różnych źródeł: wywiadu, białego wywiadu, opracowań naukowych itp. - precyzuje prof. Zybertowicz Profesor Zybertowicz jako naukowiec to jedna sprawa. Ale ten Pan ma obsesję na punkcie służb specjalnych. Nie można go aż słuchać jak widzi wszędzie spisek służb.
Choć ma ciekawy pogląd na ordynację wyborczą. Ale to inna para kaloszy...

A koledze jak szuka studiów podyplomowych to warto byłoby zastanowić się jakie teraz masz wykształcenie, co robisz, co chciałbyś robić, co może Ci się przydać. A Ty właściwie zadałeś pytanie bardzo ogólne. A odpowiedzi masz zaraz bardzo konkretne.
powodzenia

E
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
E Offline
Rysiu jeżeli potrzebujesz podyplomówki do urozmaicenia CV to musisz wybrać coś "trendy" uzupełniającego twoje wykształcenie.

Jeżeli zaś chodzi ci o przyjemność i rozrywkę to polecam doktoranckie! Sam z rozpędu po studiach wziąłem się za pisanie doktoratu, choć moja praca ni ch... ma się do tematu pracy grin
Człowiek może jednak trochę umysł przegimnastykować, a i fajny tytuł będzie przed nazwiskiem grin

C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
Na CV dużo ważniejsze jest doświadczenie zawodowe niż same kursy/tytuły/itd.

W podobnym stylu ważniejsza jest sama uczelnia, którą ukończyłeś... niż tytuł jaki otrzymałeś. Każdy może zdobyć każdy tytuł... ale nie z każdej uczelni. smile

E
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
E Offline
Coś w tym jest...

Starałem się o pracę w Urzędzie Miasta; usłyszałem, że brak mi 2 lat stażu pracy w związku z tym niestety dziękujemy!
Zapytałem, czy mogę w związku z tym zdobyć to doświadczenie na niższym stanowisku; paniusia spojrzała na moje dwa dyplomy i powiedziała "na to ma pan za wysokie kwalifikacje" laugh

Ja polecam doktorat! Na studiach zacząłem fajny temat i teraz mogę go spokojnie skończyć jednocześnie zyskując tytuł.

C
C Offline
To fakt, jest coś takiego jak bycie "over-qualified"! smile Z tego powodu często na CV "pomija" się pewne rzeczy... wink

F
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
F Offline
Znana jest taka historia...

Facet po studiach złożył CV gdzie ujął co kończył itp. do jakiejś tam fabryki czegoś tam, odrzucono ze względu na wysokie kwalifikacje...

Wysłał jeszcze raz, ale w CV napisał że ukończył jakieś tam technikum i pracę dostał wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Ja bym bral cos z pisania projektow, kasa (zUE)z tego jest elegancka. Nauczyc sie pisac projekty, potem zostac koordynatorem i przez kilka miesiecy albo lat kasiorka plynie, a do tego mozna pomoc potrzebujacym.

C
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
C Offline
To jest oczywista sprawa, dla takiego pracodawcy taki pracownik jest zbedny, poniewaz predzej czy pozniej znajdzie lepsza prace i aktualna rzuci... To takie inwestowanie w pracownika, ktore nie ma sensu.

Odnosnie studiow podyplomowych to nigdy bym sie na takie nie zdecydowal, wystarczy mi koszmar z magisterskich laugh Jesli juz to doktoranckie.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Rysio Ochudzki
Tak sobie teraz siedzie i myśle jak tu sobie urozmaicić weekendy
tym sobie można uprzyjemniać piwo wink

Joker
Joker
Originally Posted by Nirtz
Originally Posted by Rysio Ochudzki
Tak sobie teraz siedzie i myśle jak tu sobie urozmaicić weekendy
tym sobie można uprzyjemniać piwo wink

a konkretnie polowaniem na Żubra wink

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
1 zarejestrowanych użytkowników (rafal08), 2,276 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,297
Posty5,839,682
Użytkownicy24,790
Najwięcej online15,603
Jul 4th, 2026