Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 13 z 24 1 2 11 12 13 14 15 23 24
Z
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Z Offline
Skąd oni takie aparaty biorą? Dziewczyna mega tępa. "Nie wiem jak jest po rosyjsku gospodarka". Wizualnie za to całkiem fajna i stawiam dolary przeciwko orzechom, że uwielbia orala i w tej dyscyplinie jest mistrzynią.

Bonus: Unibet
Blade Runner
Blade Runner
Originally Posted by zostać modem_MLS
stawiam dolary przeciwko orzechom, że uwielbia orala i w tej dyscyplinie jest mistrzynią.

laugh laugh laugh

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Poziom tego programo to totalne dno. 3 błąd w przeciągu dwóch programów. Na blogu Mikke są dokładne wyjaśnienia.

Ja zacytuje jedno. Dzisiaj padło pytanie "Kto w wyborach do Senatu w 2007 jako jedyny nie startował z list komitetów wyborczych PO ani PiS: A) Krzysztof Piesiewicz, B) Krystyna Bochenek, C) Włodzimierz Cimoszewicz, D) Robert Smoktunowicz"

Prawidłowa odpowiedź w/g jedynego słusznego medium to "C"

A tu również prawidłowa odpowiedź to "D" --> http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4515538.html

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Bzyku
Originally Posted by zostać modem_MLS
stawiam dolary przeciwko orzechom, że uwielbia orala i w tej dyscyplinie jest mistrzynią.

laugh laugh laugh

laugh

Uwazaj, bo stawiajacy dolary przeciwko orzechom przegrywaja. blush

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by El_Darro
Poziom tego programo to totalne dno. 3 błąd w przeciągu dwóch programów. Na blogu Mikke są dokładne wyjaśnienia.

Możesz podać linka na tym blogu nic takiego nie widzę.

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by micha$

wklejka z http://korwin-mikke.blog.onet.pl/

Z ostatniej chwili: znów w "Milionerach" (załapałem się...?) pytanie: "Kto w wyborach do Senatu w 2007 jako jedyny nie startował z list komitetów wyborczych PO ani PiS: A) Krzysztof Piesiewicz, B) Krystyna Bochenek, C) Włodzimierz Cimoszewicz, D) Robert Smoktunowicz" - jest błędne; poprawna jest zarówno odpowiedź (C) jak i (D) (p.Robert Smoktunowicz startował z LiD jako "... i D***krata")

W tym momencie Żona zawoła mnie do telewizora słowami: Janusz, Janusz - w "Milionerach" pytanie dla Ciebie!. Podleciałem - a tam pytają: "Pole jakiej figury nie jest nigdy liczba całkowitą? A) Rombu; B) Trapezu C) Koła D) Trójkąta równobocznego". Wzruszyłem ramionami oświadczając, że pole każdej może być liczbą całkowitą - np. pole koła o promieniu r=√1/π równe jest 1 - i w oczach Żony jestem skompromitowany, bo "poprawna" (zdaniem PT Szefostwa tego programu) odpowiedź brzmi: "Koła".

Przyjrzałem się tej zabawie bliżej. Już po chwili padło pytanie: "Kto nie jest Twoim wujem?" - i okazało sie, że zdaniem PT Szefostwa tego programu "brat mojego ojca", czyli stryj, jest jednak jeszcze i moim wujem.

Jak nieuctwo szerzy się w programach sprawdzających wiedzę - to już nie jest niedobrze.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Dzięki. Żałuję, że nie oglądałem...

A
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A Offline
Originally Posted by KeeP
W tym momencie Żona zawoła mnie do telewizora słowami: Janusz, Janusz - w "Milionerach" pytanie dla Ciebie!. Podleciałem - a tam pytają: "Pole jakiej figury nie jest nigdy liczba całkowitą? A) Rombu; B) Trapezu C) Koła D) Trójkąta równobocznego". Wzruszyłem ramionami oświadczając, że pole każdej może być liczbą całkowitą - np. pole koła o promieniu r=√1/π równe jest 1 - i w oczach Żony jestem skompromitowany, bo "poprawna" (zdaniem PT Szefostwa tego programu) odpowiedź brzmi: "Koła".

W czym tu jest blad. Moze ktos tu nie rozroznia liczby calkowitej od ujemnej ?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Pole koła wyraża się wzorem: [Linked Image]
Jak pod r podstawisz pierwiastek z jeden przez pi to (po rozpatrzeniu dodatnich wartości) dostaniesz pole równe 1.

Pooh-Bah
Pooh-Bah
nie ma błędu w rozumowaniu JKM...tez się zastanawiałem smile

pole koła o promieniu pierwiastek z jeden przez pi jest równe pi er kwadrat czyli pi razy jeden przez pi czyli jeden - a jeden to liczba jak najbardziej całkowita smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Z ostatniej chwili: znów w "Milionerach" (załapałem się...?) pytanie: "Kto w wyborach do Senatu w 2007 jako jedyny nie startował z list komitetów wyborczych PO ani PiS: A) Krzysztof Piesiewicz, B) Krystyna Bochenek, C) Włodzimierz Cimoszewicz, D) Robert Smoktunowicz" - jest błędne; poprawna jest zarówno odpowiedź (C) jak i (D) (p.Robert Smoktunowicz startował z LiD jako "... i D***krata")

Padła zagadka: czy w pytaniu nei było sformuowania: "Który z obecnych senatorów..."

A
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A Offline
No tak, ale promien to jakis konkretny odcinek ( chyba ze sie myle), natomiast pi to przyblizona liczba, ktora znamy tylko w przyblizeniu. Jak sie myle to popraw.

A
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A Offline
Originally Posted by michael89
No tak, ale promien to jakis konkretny odcinek ( chyba ze sie myle), natomiast pi to przyblizona liczba. Jak sie myle to popraw.

GRILL MASTER
GRILL MASTER
Originally Posted by michael89
No tak, ale promien to jakis konkretny odcinek ( chyba ze sie myle), natomiast pi to przyblizona liczba, ktora znamy tylko w przyblizeniu. Jak sie myle to popraw.
mylisz się, odcinek może mieć długość taką jaką sobie wybierzesz, także przedstawioną w postaci liczby przybliżonej

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Chodzi Ci o podejście teoretyczne i praktyczne.
Zatem:
  • teoretycznie nie ma najmniejszych przeciwwskazań żeby odcinek miał długość 1 przez pi
  • praktycznie (jak to ktoś napisał wink ) robimy ciasto, rozciągamy je na kwadrat 1x1 i później z tego kwadratu formujemy koło [z przymrużeniem oka wink ].

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by micha$

wklejka z http://korwin-mikke.blog.onet.pl/

Przyjrzałem się tej zabawie bliżej. Już po chwili padło pytanie: "Kto nie jest Twoim wujem?" - i okazało sie, że zdaniem PT Szefostwa tego programu "brat mojego ojca", czyli stryj, jest jednak jeszcze i moim wujem.

Jak nieuctwo szerzy się w programach sprawdzających wiedzę - to już nie jest niedobrze.
może oni za liczbę PI nie przyjmowali 3.14 tylko choddziło im o Pi nieskończone po przecinku, bo w innym wypadku ro pole koła moze byc liczbą cąłkowita jesli za Pi przyjmiemy 3.14 jesli nie to nie było błedu w pytaniu, ja to tak rozumiem wink pozdrawiam

Q
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Q Offline
Postać liczby PI jest tutaj bez znaczenia, bo po podstawieniu za r pierwiastek z 1/pi, to wlasnie PI znika, niezaleznie czy sobie przyjmiemy 3.14 czy 3,14159 26535 89793 23846 26433 83279 50288 41971 69399 37510 58209 74944 59230 78164 06286 20899 86280 34825 34211 70679

A
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A Offline
Oj nie przesadzajcie już z tym pytaniem o pole koła, normalne jest że pole to nie będzie liczbą całkowitą i każdy wiedział o co chodzi.
Powiedzmy że mogli w pytaniu umieścić że "prawie nigdy" i nie byłoby krzyku.

Podobno w tej grze na Polsacie - "Strzał w 10", jakaś babka doszła do 100 tyś i w sobotę ma usłyszeć pytanie za milion.....
Skąd my to znamy?

Żenująca walka Polsatu z TVNem :/

A
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A Offline
jeszcze coś na temat "cudownej" gry Paulinki o milion, wyczytałem w press.pl

"Sugestie jakoby rozgrywka o milion złotych pojawiła się na antenie TVN ze względu na start nowego teleturnieju Polsatu są niedorzeczne z kilku powodów – odpiera rzecznik prasowy TVN-u Karol Smoląg i podaje następujące argumenty: - Po pierwsze, jesteśmy bardzo szczegółowo kontrolowani jeśli chodzi o dobór pytań do programu. Pytania generuje komputer i na każdy odcinek przygotowywanych jest aż 14 zestawów pytań. Nad prawidłowością wszystkich procedur czuwają z jednej strony przedstawiciele właściciela formatu, bo ewentualne nieprawidłowości w jednym kraju mogłyby doprowadzić do utraty wiarygodności "Milionerów" na całym świecie. Z drugiej strony, nagrody w programie są ubezpieczone, co oznacza, że ubezpieczyciel partycypuje w wypłacaniu wygranych. Tenże ubezpieczyciel również wysyła na każde nagranie swojego przedstawiciela, bo nie będzie przecież chciał płacić za wygrane padające w wyniku manipulacji. Po trzecie, TVN – biorąc pod uwagę, że większość odcinków jest przerywana w trakcie gry jakiegoś uczestnika – nie ma nawet możliwości wyemitowania odcinków teleturnieju w kolejności innej, niż kolejność produkcji poszczególnych części."

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Z tym PI to ledwo was zrozumiałem laugh , a na Smoktunowicza sam dałem sie złapać, byłem przekonany że to PeOwiec również w wyborach z 2007...

Strona 13 z 24 1 2 11 12 13 14 15 23 24

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
7 zarejestrowanych użytkowników (latajaca_holenderka, rafal08, Sensei, poozon, burbon, Lukasz111, alfa), 2,599 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,274
Posty5,828,656
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025