|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
o kur... nie jest za dobrze 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
panowie a jak sie do podstawowego angola przygotowujecie ?  bo ja nie wiem czy sie czegos uczyc czy tak jak na polski na zywiol pojsc 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
z czytania nie jest źle  po przeczytaniu tego wypracowania proponowanego to sam nie wiem co myslec  dziwnie to wszytsko napisane i dosyć różni się od mojego panowie jak to bylo z ta panienką i jej ojcem ? Kochała go ? czy go miała ... ;] bo tak napisałem ze go kochała, martwiła sie nim a on ją olewal ;] natomiast podobna sytuacja byla w jej kontaktach z Wokulskim, on ją kochał, interesował się nią a ona z niego top jak to bylo ? 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
ło kurva, ciekawe jaki profesor pisal ten tekst...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
panowie a jak sie do podstawowego angola przygotowujecie ?  bo ja nie wiem czy sie czegos uczyc czy tak jak na polski na zywiol pojsc  Angol podstawa to jest straszny banal, bez przygotowania na lajcie. Ja mam rozszerzenie tu jest juz gorzej. Zobaczymy jak bedzie z listeningami. Musze dzis ogarnac te formy dlugie :/
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
jak taki bedzie klucz do tej lalki to ja jebie
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ło kurva, ciekawe jaki profesor pisal ten tekst... przegięcie 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Właśnie przeczytałem te pytania do tekstu Jankego. Przecież to śmiech na sali  Praktycznie wszystkie odpowiedzi zawarte w tekście. A pytania o to, jakim stylem został napisany tekst albo prośba o wymienienie zabiegów językowych, czy jeszcze kilka innych są wręcz na poziomie szkoły podstawowej  Druga część do trudnych raczej też nie należała. Mam nadzieję Panowie, że co najmniej 50 pkt. zgarniecie 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja do tekstu to zamknięte wszystkie mam dobrze, otwarte większość na pewno dobrze, a z paroma nie jestem pewny czy trafię w klucz.. Ale z tą 'Lalką' to masakra.. Jak przeczytałem tę pracę co jest na stronie gazety to jednym zdaniem mogę skomentować - masakra...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Z czytania ze zrozumieniem mam nadzieję, że 14-15 powinno przynajmniej być. Pewności nie mam czy reszta jest źle bo nie ma klucza tylko przykładowe odpowiedzi. A z wypracowania faktycznie. Jakieś dziwnie napisane jakby mieli ine teksty  Ale kilka rzeczy trafiłem jak na tym przykładzie. Do magicznej granicy 21 punktów już nie wiele brakuje 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
dobra, potrzebuje 5 punktow z wypracowania i zdane 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Właśnie przeczytałem te pytania do tekstu Jankego. Przecież to śmiech na sali  Praktycznie wszystkie odpowiedzi zawarte w tekście. A pytania o to, jakim stylem został napisany tekst albo prośba o wymienienie zabiegów językowych, czy jeszcze kilka innych są wręcz na poziomie szkoły podstawowej  Druga część do trudnych raczej też nie należała. Mam nadzieję Panowie, że co najmniej 50 pkt. zgarniecie  Strasznie prostym językiem napisane odpowiedzi. A ja w kniektórych próbowałem doszukać się głębszego przekazu niż np. "Przyjemności czytania własnego artykułu wydrukowanego w gazecie, w wygodnym fotelu przy porannej kawie." Bardziej kminiłem coś że pisanie do gazety dodaje prestiżu autorowi bo nie każdy ma szanse do niej pisać w przeciwieństwie do blogów, które może prowadzić każdy.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja mam takie pytanie.. Dlaczego osoby niesłyszące mają inny arkusz maturalny?
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
panowie a jak sie do podstawowego angola przygotowujecie ?  bo ja nie wiem czy sie czegos uczyc czy tak jak na polski na zywiol pojsc  Angol podstawa to jest straszny banal, bez przygotowania na lajcie. Ja mam rozszerzenie tu jest juz gorzej. Zobaczymy jak bedzie z listeningami. Musze dzis ogarnac te formy dlugie :/ heh no doklanie  na zywiol  a potem 2 dni opierdalania i matmaaa :D:D:D
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Właśnie przeczytałem te pytania do tekstu Jankego. Przecież to śmiech na sali  Praktycznie wszystkie odpowiedzi zawarte w tekście. A pytania o to, jakim stylem został napisany tekst albo prośba o wymienienie zabiegów językowych, czy jeszcze kilka innych są wręcz na poziomie szkoły podstawowej  Druga część do trudnych raczej też nie należała. Mam nadzieję Panowie, że co najmniej 50 pkt. zgarniecie  Strasznie prostym językiem napisane odpowiedzi. A ja w kniektórych próbowałem doszukać się głębszego przekazu niż np. "Przyjemności czytania własnego artykułu wydrukowanego w gazecie, w wygodnym fotelu przy porannej kawie." Bardziej kminiłem coś że pisanie do gazety dodaje prestiżu autorowi bo nie każdy ma szanse do niej pisać w przeciwieństwie do blogów, które może prowadzić każdy. Uważam, że nie masz się czym martwić. Tam były podane tylko przykładowe odpowiedzi, można powiedzieć, że takie łopatologiczne. A wiadomo, że z takiego tekstu można wyinterpretować o wiele więcej 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja mam takie pytanie.. Dlaczego osoby niesłyszące mają inny arkusz maturalny? Bo inaczej odbierają otoczenie, nie są w stanie wyłapać z niego wszystkich znaków, które są nośnikiem informacji.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
panowie a jak sie do podstawowego angola przygotowujecie ?  bo ja nie wiem czy sie czegos uczyc czy tak jak na polski na zywiol pojsc  Angol podstawa to jest straszny banal, bez przygotowania na lajcie. Ja mam rozszerzenie tu jest juz gorzej. Zobaczymy jak bedzie z listeningami. Musze dzis ogarnac te formy dlugie :/ heh no doklanie  na zywiol  a potem 2 dni opierdalania i matmaaa :D:D:D matma chyba 14ego jest 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
panowie a jak sie do podstawowego angola przygotowujecie ?  bo ja nie wiem czy sie czegos uczyc czy tak jak na polski na zywiol pojsc  Angol podstawa to jest straszny banal, bez przygotowania na lajcie. Ja mam rozszerzenie tu jest juz gorzej. Zobaczymy jak bedzie z listeningami. Musze dzis ogarnac te formy dlugie :/ heh no doklanie  na zywiol  a potem 2 dni opierdalania i matmaaa :D:D:D matma chyba 14ego jest  no ale trzeba sie do niej przygotowac  bo to dla mnie priorytet na maturach 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Tak samo jak mowimy o prostocie nie wpadlem na to, ze w zabiegach moze chodzic o stosowanie pytan 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
kur.wa zaspałem.... 
|
|