|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Co sadzicie o tym sposobie samoobrony? Mieliscie kiedys ta watpliwa przyjemnosc aby bronic sie w ten sposob?
Pytanie zasadnicze: czy POSIADANIE takiego sprzetu jest karalne? W necie udalo mi sie znalezc stanowisko policji mowiace o tym ze samo posiadanie "batonow" nie moze podlegac Kodeksowi Karnemu..
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mozna posiadac tylko BATONA ZE SPRĘŻYNĄ , baton teleskopowy jest zabroniony.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
yyy i co sie tym robi? wale kogos po mordzie taką pałką? jakoś nie wydaje mi się, aby sprzęt ten pomógł mi bronić się przed bandą dresów. to już lepiej sobie chyba paralizator kupić, albo pistolet gazowy/na gumowe kule.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Powazny temat. Jak juz to kastet, walisz w gebe jak leci. Tyle, ze autorowi chodzilo o legalny sprzet...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
kazdy "sprzet" jest legalny jak sie ma na niego pozwolenie ( bron palna )  , wydaje mi sie raczej, ze tu chodzi o sprzet, ktory jest skuteczny a nie trzeba na niego pozwolenia czyli np. szybkie nogi 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
baton teleskopowy jest zabroniony. Panowie czy z każdego tematu potraficie zrobić syf? Kastet jest narzędziem niedozwolonym i jego posiadanie również jest zabronione. Batony z tego co czytałem na większości forów są legalne i w razie kontroli policji nie musimy się bać że będziemy mieć jakiekolwiek problemy. yyy i co sie tym robi? wale kogos po mordzie taką pałką? Taką pałką nie uderzasz delikwenta w głowę bo możesz go z dużym prawdopodobieństwem zabić. Uderzenie w kolano kończy się zwaleniem większego przeciwnika bez żadnego wysiłku na ziemię. Czekam na jakiś sensowny post bo do tej pory się nie doczekałem.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
 jak was leją to proponuje kicka albo krav mage a nie glupot szukac. zanim to wyciagniesz to juz bedziesz lezal i na tym sie zabawa skonczy
|
|
|
|
|
Zuzia Róża
|
|
Zuzia Róża
nie polecam. po jednym mocnym uderzeniu np. w kolano przeciwnik lezy ale baton pogiety/polamany. na drugiego przeciwnika juz nie uzyjesz a jak byl tylko jeden to se musisz kupowac drugiego.
ja ze swojej strony polecam 75 centymetrowy kabel, gruby. walisz jak leci. jak uderzysz np. po ramieniu to sie owija wokol plecow. uderzysz w np kolano dostaje koles po obu nogach bo sie zakreca. rewelacja rzecz.
tez zawsze mialem batona ale od kiedy kumpel mi to polecil nie uzywam niczego innego.
|
|
|
|
|
Zuzia Róża
|
|
Zuzia Róża
aaaa. i jeszcze odnosnie tego "madrego" pana co to chcial batonem po glowie uderzac. jak chcesz tak robic to se mlotek kup. taka sama pewnosc ze zabijesz. 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
@bazyl tego kabla to trzeba było użyć podczas egzekwowania kasy od zioma a nie wysyłać ludzi  A tak swoją drogą to jak poszło bo w odpowiednim temacie ciemno i głucho na ten temat...
|
|
|
|
|
Zuzia Róża
|
|
Zuzia Róża
@bazyl tego kabla to trzeba było użyć podczas egzekwowania kasy od zioma a nie wysyłać ludzi  A tak swoją drogą to jak poszło bo w odpowiednim temacie ciemno i głucho na ten temat... i tak ma zostac.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
bazyl ale raczej chodzi o to ,że baton jest o wiele poręczniejszy i szybszy w użyciu ,taki kabel to nadaje się jedynie jakbyś cały czas go trzymał w ręce ,chodzisz tak po Warszawie? 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
bazyl ale raczej chodzi o to ,że baton jest o wiele poręczniejszy i szybszy w użyciu ,taki kabel to nadaje się jedynie jakbyś cały czas go trzymał w ręce ,chodzisz tak po Warszawie?  A bo to mało kabli po słupach ?? 
|
|
|
|
|
Zuzia Róża
|
|
Zuzia Róża
bazyl ale raczej chodzi o to ,że baton jest o wiele poręczniejszy i szybszy w użyciu ,taki kabel to nadaje się jedynie jakbyś cały czas go trzymał w ręce ,chodzisz tak po Warszawie?  mam go na zylce w rekawie kurtki. szarpie i rozrywa kawalek materialu. potem babcia zszywa 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
baton teleskopowy jest zabroniony. Panowie czy z każdego tematu potraficie zrobić syf? Kastet jest narzędziem niedozwolonym i jego posiadanie również jest zabronione. Batony z tego co czytałem na większości forów są legalne Niestety nie masz racji. Kolega posiadał BATONA teleskopowego i dostał grzywnę w wysokości 390zł.Batona oczywiście POLICJA ZABRAŁA. Dowiedział się ,że może posiadać batona sprężynowego z gumową kulką na końcu..i w razie kontroli policji nie musimy się bać że będziemy mieć jakiekolwiek problemy. yyy i co sie tym robi? wale kogos po mordzie taką pałką? Taką pałką nie uderzasz delikwenta w głowę bo możesz go z dużym prawdopodobieństwem zabić. Uderzenie w kolano kończy się zwaleniem większego przeciwnika bez żadnego wysiłku na ziemię. Czekam na jakiś sensowny post bo do tej pory się nie doczekałem.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
po paru nieciekawych akcjach wracając po nocy zakupiłem sobie gazik. a raczej jak to jest napisane 'ręczny miotacz gazu biologicznego'. bardzo przydatna sprawa, teraz bez tego na miasto nawet nie wychodzę. 'gaz' jest w żelu, wypuszcza strumień jak z sikawki na odległość 3m. przy dwóch atakujących jesteś w stanie połechtać po oczkach obu, przy większej ilości dresowatych pewnie nieskuteczny, ale tak jak zresztą wszystko. [Linked Image] [ imageshack.us] [Linked Image] [ g.imageshack.us] cena malutka. 15 zł. wystarcza na kilka użyć. skuteczny nawet na większych osobników 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
tez zawsze mialem batona ale od kiedy kumpel mi to polecil nie uzywam niczego innego. Wow , to juz "cała Kwiatowa i poł Mokotowa" za Tobą nie pójdzie ze musisz z kablem po dzielni latac ? 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Bazyl zapomniał dodać że ma jeszcze kaganiec na twarzy ... 
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|