Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 3 z 5 1 2 3 4 5
M
veteran
veteran
M Offline
Chlopaki dostali zwolnienie lekarskie i mam nadzieje ze na razie dadza mi spokój tongue

Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
koleś wczoraj dostal "bilet" mimo, ze od 1,5 roku studiuje na studiach dziennych smile ... co roku do WKU trzeba dostarczac swistek, ze sie uczysz , on w tym roku tego nie zrobil, bo mowil: "po co mam im to zanosic , skoro zanosilem w tamtym roku i odroczenie bylo na 3 lata" no i sie doczekal i teraz musi sie meczyc. smile

Ja w tym roku to zanioslem , ze studiow zrezygnowalem 3 m-ce temu , nadal nic do mnie nie przyszlo , zapisalem sie do cosinusa ale ani razu nie bylem no i nie wiem czy wystawią mi teraz papier, ze sie ucze wink , teraz pytanie : od kiedy do kiedy jest nabór na uczelnie wyższe ? z tego co mi wiadomo , jezeli planujesz dalszą naukę i otrzymasz od uczelni karteczke, ze bedziesz kontynuował edukacje to ze strony wku nic Ci nie grozi.

J
pewny piniądz
pewny piniądz
J Offline
mysle ze sie mylisz...kumpel tez zanosi swistki do WKU i to nie co roku ale co semestr....

L
antimadrista
antimadrista
L Offline
Biletu sie nie dostaje, ile to razy trzeba jeszcze powtarzac?

Dostal zwykle wezwanie, jak przyniesie zaswiadczenie, to go odrocza, najwyzej troche go opieprza.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by jackm
mysle ze sie mylisz...kumpel tez zanosi swistki do WKU i to nie co roku ale co semestr....

co Wy teraz panowie?? ja nie zanosiłem im od 5 lat nic żadnych zaświadczeń i dopiero z 2 miesiące temu przyszedł kwit że mam jakąś karte poborowego odebrać czy coś w tym stylu zjawiłem się w terminie machnąłem papierem że studiuje i poszedłem

ps a przysłali mi papier tylko dlatego bo zostałem skreślony z listy studentów na UMK nie było by nic dziwnego ...ale nie studiuje już tam od ponad 3 lat hehe laugh

K
old hand
old hand
K Offline
mam pytanie:

jeśli teraz zostane skreślony z listy studentów to po jakim czasie zgłosi sie po mnie wojsko?

Sprawa jest taka od października zaczynam nowy kierunek studiów i troche olałem obecną szkołe i teraz chcą mnie skreślić. Nie wiem czy starać sie jeszcze przeciągać troche sprawe, odwoływać sie czy dać sobie spokój?? Nie chce żeby mi nagle przyszło wezwanie a ja nie bede miał żadnej podkładki że studiuje...

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Na moje oko to gdzieś w czerwcu/lipcu przyjdzie wezwanie.

S
veteran
veteran
S Offline
A na moje oko nie przyjdzie.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
http://www.wku.samotnia.eu.org/#3

poczytajcie sobie , na pewno sie przyda smile

Marcos Baghdatis
Marcos Baghdatis
oki przyszło i do mnie

wezwanie w celu uzupełnienia ewidencji wojskowej

rozumiem że to nie jest póki co bilet do woja smile

aktualnie tylko pracuje ponieważ zarzuciłem studia, czy jeśli im napisze podanie że chce rozpocząć studia we wrześniu to dadzą mi spokój do tego czasu? w rzeczywistości mam zamiar, więc chyba nie powinno być problemów, aby tylko do września dali mi spokój

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Piostar
oki przyszło i do mnie

aktualnie tylko pracuje ponieważ zarzuciłem studia, czy jeśli im napisze podanie że chce rozpocząć studia we wrześniu to dadzą mi spokój do tego czasu? w rzeczywistości mam zamiar, więc chyba nie powinno być problemów, aby tylko do września dali mi spokój

Jesli w zadwiadomieniu masz napisane ze masz sie stawic w celu uzupelnienia ewidencji to beda chcieli od ciepie dowod/aswiadcenie ze sie uczysz lub nie .jesli sie nie uczysz to ci wpisza w karte jakies pierdolki i dostaniesz powolanie pewnie na licpiec.
Jak juz dostaniesz slawny BILET cyli wezwanie do WKU w celu debrania oboru/przydzialu/biletu wtedy mozesz odmowic pojcia do wojsc w tym terminie i ze wolal bys isc na zime do woja .Zreszta oni sami sie o to pytaja czy sytuacja rodzinna pozwala Ci na odycie sluzby rodzinnej w wyznacznym terminie i tu moesz troche sciemnic ale bez przesady. Zazwyczaj sie zgadaja i nie ma z tym problemu.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by raiders_
Originally Posted by Piostar
oki przyszło i do mnie

Jesli w zadwiadomieniu masz napisane ze masz sie stawic w celu uzupelnienia ewidencji to beda chcieli od ciebie dowod/zaswiadcenie ze sie uczysz lub nie .jesli sie nie uczysz to ci wpisza w karte jakies pierdolki i dostaniesz powolanie pewnie na licpiec.
Jak juz dostaniesz slawny BILET czyli wezwanie do WKU w celu debrania oboru/przydzialu/biletu wtedy mozesz odmowic pojcia do wojsc w tym terminie i ze wolal bys isc na zime do woja .Zreszta oni sami sie o to pytaja czy sytuacja rodzinna pozwala Ci na odycie sluzby wojskowej w wyznacznym terminie i tu mozesz troche sciemnic ale bez przesady. Zazwyczaj sie zgadzaja i nie ma z tym problemu.

Marcos Baghdatis
Marcos Baghdatis
chodzi mi tylko aby dali spokój do września, gdzie zacznę kolejne studia smile w tej chwili żadna uczelnia nie wystawi mi zaświadczenia że będę się uczył we wrześniu bo nie prowadzi naboru

to powinno być dla nich oczywiste, czy napisanie podania o odroczenie do września z powodu rozpoczęcia studiów im nie wystarczy?

L
antimadrista
antimadrista
L Offline
Po co odebrales wezwanie? ;]

Marcos Baghdatis
Marcos Baghdatis
to po pierwsze nie był polecony, po drugie było w skrzynce to jak niby mogłem nie odebrać?

L
antimadrista
antimadrista
L Offline
WKU zawsze przychodzi polecony i to z PO.

L
antimadrista
antimadrista
L Offline
Tak samo skarbowki, sadowki i czesci urzedow

Marcos Baghdatis
Marcos Baghdatis
lupus chyba widze co mam w ręku, żaden polecony z żadnym potwierdzenim odbioru

w skrzynce leżał

L
antimadrista
antimadrista
L Offline
Dziwna sprawa.

A jak zwykly to mozesz to nawet wyrzucic, bo to nigdzie nie jest zapisane, ze takowy list byl w danym urzedzie pocztowym.

Tylko polecone sie zapisuje.

Marcos Baghdatis
Marcos Baghdatis
no tak, ale mam tam napisane żeby się stawić ble ble itp

nie chce mi się z nimi walczyć, tylko załatwić po ludzku

i stawić się z książeczką, i zaświadczeniem

zaświadczenia nie posiadam, chce pojechać z podaniem, gdyż kontyunował będe nauke we wrześniu, czy to wystarczy do tego czasu, bo potem papier z uczelni przedstawie

boże 26 lat a oni mnie ścigają laugh

ktoś miał taki przypadek?

Strona 3 z 5 1 2 3 4 5

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
8 zarejestrowanych użytkowników (burbon, $-man, latajaca_holenderka, aker, Sensei, Lukasz111, rymoholik, alfa), 1,017 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,285
Posty5,835,154
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025