|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Akurat Astry z tego co wyczytałem to od 98 są juz z ocynkiem i wersja z silnikiem 2.0 rozrząd jest juz nie na pasku tylko na łańcużku, jeżli chodzi o rope to kupienie jej tam to koszt ok. 2zł jeżeli sam pojedziesz, kupic od przemytnika ok.3zł , a na CPN to juz troche ponad 4zł... kalkulacja prosta, tylko czy warta poświecenia...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
to jak chcesz sie bawic w taką ropę to polecam mercedesy np taki serii 124 - silniczek albo 2.5 litra albo 3.0 litry - stare polskie przysłowie mówi ze jemu nasikasz do baku i tez na tym pojedzie:D a tak na serio to na oleju z biedronki zapychaja, na przepalonym z frytek jezdza - a czesci sa na poziomie fiatowskich [ Linked Image] niesamowity komfort jazdy. jest tylko jeden problem - jak juz sciagniesz panience majtki a ona zacznie przed Toba uciekac to mozesz jej w tak wielkim aucie nie znalezc... [ Linked Image]
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ktoś tu mówił o Golfie IV więc może jest osoba zainteresowana??? http://otomoto.pl/volkswagen-golf-sr-C5265927.htmlza stan techniczny ręczę głową i można się targowac:)
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ty powiedz mi czemu przy 60 tys robiony tam byl rozrząd??
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ty powiedz mi czemu przy 60 tys robiony tam byl rozrząd?? To jakiś zarzut??? Wg.książki powinno się robić przy 90 tys chyba.2 lata temu miałem większy szmal to zrobiłem kmpl.zawieszenie i rozrząd(pasek,rolki bez pompy chłodzenia),wymieniłem opony,kupiłem zimowe i felgi aby potem mieć spokój(kredyt mieszkaniowy). To tyle:)
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
z rozbita szyba to tak slabo jezdzic, po pierwsze mandacik - chociaz wiadomo ze wlasnie jedziesz wymienic  , po drugie pewnie bedzie dalej pekac, po trzecie mnie by to draznilo i bym wymienil - na pewno znajdziesz uzywana za 1/3 ceny. ladne sa te astry, nie wiem jak z blachami bo ogolnie Ople maja slabe. z ropa tez bym nie kombinowal. z tą szybą dłyugo nie pojezdzisz moj kumpel tak kombinowal raz sie wykrecil ze zaraz pojedzie ją zmienic tyle ze za 3 dni mial nie fart i ci sami niebiescy panowie zafundowali mu -300 zl ;-) pozatym z tego co piszesz to spore sa rozmiary tego pekniecia takze odrazu do zmiany.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ty powiedz mi czemu przy 60 tys robiony tam byl rozrząd?? To jakiś zarzut??? Wg.książki powinno się robić przy 90 tys chyba.2 lata temu miałem większy szmal to zrobiłem kmpl.zawieszenie i rozrząd(pasek,rolki bez pompy chłodzenia),wymieniłem opony,kupiłem zimowe i felgi aby potem mieć spokój(kredyt mieszkaniowy). To tyle:) żaden zarzut  ale nikt raczej tak wczesnie nie wymienia  ojciec mial kiedys astre - jeszcze w niemczech skladana , nówkę - przy 60000 strzelil rozrzad - na szczescie tylko 1 zawor pokrzywilo
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ty powiedz mi czemu przy 60 tys robiony tam byl rozrząd?? To jakiś zarzut??? Wg.książki powinno się robić przy 90 tys chyba.2 lata temu miałem większy szmal to zrobiłem kmpl.zawieszenie i rozrząd(pasek,rolki bez pompy chłodzenia),wymieniłem opony,kupiłem zimowe i felgi aby potem mieć spokój(kredyt mieszkaniowy). To tyle:) żaden zarzut  ale nikt raczej tak wczesnie nie wymienia  ojciec mial kiedys astre - jeszcze w niemczech skladana , nówkę - przy 60000 strzelil rozrzad - na szczescie tylko 1 zawor pokrzywilo Powiem nieskromnie że osoba która kupi moje auto będzie naprawdę zadowolona :)Jedynie co jest do zrobienia to porządne pranie tapicerki na tylnej kanapie--moja córka to czyściochów nie należy---ale właśnie chyba dzisiaj zawiozę auto do czyścicieli:) Dla osoby zainteresowanej dodam jeszcze że jest kilka rysek na lakierze,klejone lusterko od strony kierowcy i zacinający się uchwyt na napoje--to wsjo.No i dodam że autka raczej nie ukradną---lojack  działa świetnie--sprawdzane przy przeglądzie.
|
|
|
|
|
podwórkowy attaché
|
|
podwórkowy attaché
Czy przy wypełnianiu formularzu PCC-1 potrzebny jest także podpis osoby sprzedającej mi samochód ? Bo już się pogubiłem w tym , ale mam wszelkie dane jego spisane na umowie sprzedaży .
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Czy przy wypełnianiu formularzu PCC-1 potrzebny jest także podpis osoby sprzedającej mi samochód ? Bo już się pogubiłem w tym , ale mam wszelkie dane jego spisane na umowie sprzedaży . w tej chwili juz nie jest potrzebny - to Ty skladasz deklaracje do urzędu
|
|
|
|
|
podwórkowy attaché
|
|
podwórkowy attaché
No bo tam niby trzeba było informować kto także bierze udział w transakcji , więc dane mam jego wszystkie tylko właśnie zastanawiałem się czy ten podpis nieszczęsny będzie mi potrzebny czy nie , choć to ja płacę podatek od zakupu . Dzięki za info  Tak w ogóle kupiłem samochód 2 miesiące kupowałem i w końcu kupiłem Opla Astre2 . Żaden Fiacik Bravo jak kiedyś byłem nastawiony tylko Opelek 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Piecia skrobnij więcej na temat tego co kupileś, sam się zastanawiam nad Astrą G...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
dokladnie Piecia  jakies fotki tez by sie przydaly  mam nadzieje, ze w jakims stopniu mialem wplyw na ten wybor ( Astry II ) bo niejednokrotnie polecalem tu ten woz  bezawaryjnej i bezpiecznej jazdy zycze 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
znajomy kupil miesiac temu 2004 rocznik kombi z przebiegiem 62000km :> - przebieg 100% oryginal zobaczymy
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Może macie jakieś dobre fora o tematyce samochodwej gdzie można poczytać komentarze na temat samochodów? Szukałem w google ale raczej na tych forach dużech ruchu nie ma i wielu wpisów.
|
|
|
|
|
podwórkowy attaché
|
|
podwórkowy attaché
Zakupiony Opelek jest z 99r. przebieg 146tyś. , silnik 1.4 benzyna i można powiedzieć że idzie fajnie , no i 3 drzwiowa wersja . Ewentualnie jak jesteście zainteresowani jakimiś fotkami to mogę jutro postarać się bo dziś była brzydka pogodynka na takie rzeczy . Co do rzeczy do naprawy to mam zamiar już po wypłacie powymieniać płyny dla spokojności choć jakiś czas temu były niby wymieniane no i pomimo iż był robiony rozrząd to nie była wymieniana pompa , a obecnie można zauważyć iż trochę jak by się sączy . Na gorąco to chyba tyle 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
pompa po przebiegu 146000?
a jak z mocą tego auta? w tamtym znajomego jest 1.6 100KM i jak dla mnie jest sporo slabsze od mojego ponad 120 konnego mondka, mimo ze mondek sporo cięższy
|
|
|
|
|
podwórkowy attaché
|
|
podwórkowy attaché
66KM , w sumie nie jest konieczna wymiana ale znajomy na warsztacie mówił żeby lepiej wymienić bo delikatnie widać jak by coś się działo
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
66KM , w sumie nie jest konieczna wymiana ale znajomy na warsztacie mówił żeby lepiej wymienić bo delikatnie widać jak by coś się działo  chyba 66 KW = 90KM  jakbys mial 66 KM to bys tej astry z miejsca nie ruszyl 
|
|
|
|
|
podwórkowy attaché
|
|
podwórkowy attaché
mała potknięcie zdarza się najlepszym może orientujesz się jaki koszt może być wymiany tej pompy ?
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|