Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
L
enthusiast
enthusiast
L Offline
Witam! Dawno mnie tu nie było, ale do rzeczy;p Niedawno skończyłem matury i teraz staje przed dylematem - który kierunek wybrać? Już od początku liceum wiedzialem ze bede chcial studiować ekonomie (ew. rachunkowość i finanse), ale jakiś czas temu zainteresowałem się również inzynierią środowiska, która wg mnie także daje dobre perspektywy znalezienia pracy po skonczeniu studiów. Może ktoś z was jest w stanie powiedzieć coś wiecej na temat tych kierunków, co byście wybrali i dlaczego, czekam na opinie.

Pozdro;p

Bonus: Unibet
old hand
old hand
dawaj na PL na inzynierie ;d

tak naprawde to rozpytaj sie tych co juz to studiuja na konkretnych uczelanich

pozdro

P
Live fast, die young
Live fast, die young
P Offline
jakie uczelnie wchodza w gre? Tylko lubelskie?

A
As Offline
old hand
old hand
A Offline
Jeśli Ekonomia to raczej tylko na AE. Często spotykane są specjalizacje typu finanse i rachunkowość.

L
enthusiast
enthusiast
L Offline
Lubelskie rownież wchodzą w gre, ale tylko wtedy jeżeli nie dostane się do innego miasta.

A chciałem skladac na inżynierie środowiska na: SGGW, Polibude Krakowską i AR w Krakowie, a na ekonomie/finanse i rach. na AE Kraków i właśnie sie zastanawiam co jeszcze (UW i SGH nie wchodzą w gre).

Na tej inżynierii strasznie odrzucają mnie rysunki technicznie itp. bo wiem że tego dużo bedzie na pewno;/

pozdro

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Polecam inżynierie środowiska na politechnice w Częstochowie :), ktoś może napisać że jest tam niski poziom, no ale zależy czy ktoś chce "studiować" czy ukończyć studia :)sam tam studiowałem, nie powiem było i dalej jest bardzo ciężko, sam fakt że na 3 roku uwalili połowe z nas :), koniec z końcem udało mi się jednak skończyć te studia smile

L
enthusiast
enthusiast
L Offline
ciekawe tylko jak z pracą po tym kierunku, ale podobno jest popyt na inżynierow wszelkiego rodzaju, a za kilka lat ma być jeszcze wiekszy; tyle że nie wiem czy bede sie pewnie czuł na tym kierunku i czy Ekonomia bardziej mi nie pasuje:P troche mnie odstrasza fakt ze na IŚ bede musial znac w cholere rodzajow skal i z czego są, jakichś chwastów, gleb itp. no i ten rysunek techniczny, ale co jak co wg mnie to jednak przyszlościowy kierunek;]

P
Live fast, die young
Live fast, die young
P Offline
na inzynierow bedzie popyt na pewno.

Z tego co napisales to ja bym wybral IS na SGGW. Ta uczelnia ma coraz lepsza renome i swietne warunki. Wszystko w jednym miejscu, cudowny campus...rewelacja.

Mialem plan polaczyc 2 kierunki na SGH i inzynierie produkcji na SGGW, ale ciezkie polaczenie logistyczne...no i ten wspomnainy rysunek...jesli masz do tego talent albo samozaparcie, to raczej nie bedzie to problemem. Ja nie mam ani jednego, ani drugiego wink
W koncu odpuscilem SGGW. Takie zycie.

Sam Ci szczerze polecam SGH...ogolnie to jest izzi (poza jezykami)...finanse i rachunkowosc rabniesz z palcem w dupie, a teraz z roku na rok dostac sie coraz latwiej. Co jeszcze? Prawda jest taka, ze po SGH-u praca szuka Ciebie, a nie Ty pracy. Minusy? Ludzie razem studiujacy...w wiekszosci bufony, w wielu przypadkach podcierajacy sie zlotowkami rodzicow, do tego sam fakt nazwy powoduje totalna zmiane charakteru. Ale znajdziesz normalnych...oczywiscie to moja subiektywna ocena.

To tyle ode mnie...ale decyzja nalezy do Ciebie smile

L
enthusiast
enthusiast
L Offline
Na sgh niestety nie pojde bo nie zdawalem na maturze drugiego jezyka;p

inżynierię środowiska raczej sobie odpuszcze bo doszedlem do wniosku, ze to jednak nie dla mnie; moze bym sobie poradzil i skonczyl, ale nic na sile; zdecydowalem sie na ekonomie/finanse i rachunkowość/logistykę (ten kierunek akurat na SGGW), a na co sie dostane to zobaczymy:)

pozdro

L
enthusiast
enthusiast
L Offline
Siemka;]

Studiuje ktoś z was Ekonomie (ew. 'fin. i rach.') na jakiejś uczelni rolniczej? Bardzo odbiega "ta" ekonomia poziomem od ekonomii na akademii ekonomicznej czy uniwersytecie? Chodzi mi tu najbardziej o dwie uczelnie AR w Krakowie i SGGW w Wawie

dzieki pozdro

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
8 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, latajaca_holenderka, Sensei, burbon, forty, wHiTe_StAr, 11kera11, Emilio), 2,291 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,315
Posty5,842,302
Użytkownicy24,790
Najwięcej online15,603
Jul 4th, 2026