|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
under 145.0
Dzisiejszy mecz według mnie bedzie bardzo nerwowy i z każdą minutą bedzie wpadało coraz mniej.I nie bedzie to popis strzelców ale dobrej defensywy i dyscypliny taktycznej. Nie wyobrażam sobie by Turowowi wymkneło się mistrzostwo z rąk ale po meczu nr 5 byłem przekonany ze to Sopot zdobędzie MP.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja również w dniu dzisiejszym bardzo mocno optuję za underem, gdyż mecz nr 7 w finale to nie czas i miejsce na jakiekolwiek szaleństwa. Turów powszechnie jest znany z fantastycznej defensywy (jak na polskie warunki oczywiście) i właśnie dzisiaj, jak nigdy wcześniej, musi wznieść się na wyżyny w tym elemencie gry, gdyż jest to dla nich najprostsza (o ile nie jedyna) droga do zdobycia MP i Filipovski doskonale zdaje sobie z tego sprawę... Osobiście udało mi się przedwczoraj złapać Under 149,5 (co bardzo mnie cieszy patrząc na linie, jakie mamy teraz) ale i dla linii obecnie oferowanych na rynku spodziewam się underowego wyniku. Natomiast under underem, ale wspominany tutaj zakład na over 25 pkt. jakiegokolwiek gracza po kursie @5 to tak czy inaczej spory "świrek" i to również znajduje się w moim pendingu na ten mecz. Do boju TURÓW ZGORZELEC !!! 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Kursy na Prokom powyzej 3  ja chetnie taki wezme zwlaszcza ze Prokomowi dobrze sie gra w Zgorzelcu do tego jeszcze under i o 18 siadam przed telewizorem 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
gdzie Ty masz kurs powyzej 3 na Prokom, hm?
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Slanina over 10,5 izzi  przy szczelnej obronie bedzie duzo prob rzutow za trzy, niech trafi tylko trzy cztery trojki i overek pokryty
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
No cóż... gratulacje dla Prokomu 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
No cóż... gratulacje dla Prokomu  no oczywiście... PS. Podziękuj Saso za under...niezły fart ale brawo
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
z dniem dzisiejszym skonczyl sie pewien okres zespolu Turow Zgorzelec i ten zespol w tym skladzie zagral pewnie poraz ostatni  Filipowski odejdzie do zespolu z wieksza kasa grajacego w Eurolidze po Kelatiego i Logana kolejka klubow juz jest dluga Rodriguez odejdzie raczej tez ( wg.mnie moze razem z trenerem znow beda w jednym zespole) ciezkie zadanie przed wladzami klubu a klub Ryszarda K. znow bedzie dalej cieniowal w Eurolidze ( jak Pacek bedzie trenerem ) i znow polityka transferowa bedzie pomylka 
|
|
|
|
|
shaken not stirred 
|
|
shaken not stirred 
kolejka po Kelatiego? ho ho, niezła musi być ta 'kolejka'  po Logana natomiast chyba nikogo nie dziwi, jednoroczny wystep u nas coś w stylu Lynn Greer'a.
|
|
|
|
|
Villain
|
|
Villain
Skiper - nie wiem, czy jednoroczny występ Logana, rok temu gra w Polpharmie i też całkiem nieźle mu szło...
|
|
|
|
|
shaken not stirred 
|
|
shaken not stirred 
whooops  faktem jest że poza Prokomem i ich rywalami, to reszty ligi zbytnio nie obczajam 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Finał nie po mojej myśli , ale Prokom pokazał , że jest lepszy . Szkoda Turowa myslę , że powinni utrzymać trzon ekipy i jeszcze się wzmocnić natomiast nie zgadzam się , że takie kolejki bęą po Logana i Kelatiego , trochę na wyrost te opinię , widziałem w tym sezonie lepszych grajków bądz przynajmniej równych klasą tej parze tylko w słabszych ekipach
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Finał nie po mojej myśli , ale Prokom pokazał , że jest lepszy . Szkoda Turowa myslę , że powinni utrzymać trzon ekipy i jeszcze się wzmocnić natomiast nie zgadzam się , że takie kolejki bęą po Logana i Kelatiego , trochę na wyrost te opinię , widziałem w tym sezonie lepszych grajków bądz przynajmniej równych klasą tej parze tylko w słabszych ekipach rzuc nazwiskami zawodnikow ktorzy odejda po tym sezonie do lepszych lig niz slaba Polska Logan i Kelati dobrymi wystepami w Ulebie zostali zapisani w "notesikach" trenerow z innych lig  bo niestety poziom naszej ligi jest dosc niski i ciezko sie wybic z niej do lepszych lig 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
[quote=Skiper]kolejka po Kelatiego? ho ho, niezła musi być ta 'kolejka'  po Logana natomiast chyba nikogo nie dziwi, jednoroczny wystep u nas coś w stylu Lynn Greer'a. Znakomity sezon w wykonaniu Davida Logana i Thomasa Kelati spowodował, że ich wartość wzrosła kilkakrotnie. Oznacza to, że prawdopodobnie kibice ze Zgorzelca nie zobaczą już swoich pupili w drużynie Turowa. Logan i Kelati zostali zaproszeni do udziału w rozgrywkach ligi letniej NBA. Nie oznacza to oczywiście, że trafią do najlepszej ligi świata, ale z pewnością ich szanse na grę w mocnym europejskim klubie znacznie wzrosną. Logan po przejściu do Zgorzelca zarabiał 8 tysięcy dolarów. Aby zatrzymać tego zawodnika działacze Turowa musieliby zaoferować około 40 tysięcy. Jeszcze większą wartość prezentuje Kelati. Po ostatnich podwyżkach zarabiał 18 tysięcy dolarów, ale już w trakcie finałów pojawiły się propozycje z ligi ukraińskiej i rosyjskiej sięgające nawet 500 tysięcy dolarów za sezon. Jest mało prawdopodobne, aby działaczom Turowa udało się zebrać budżet, który pozwoli na zatrzymanie obu zawodników. W chwili obecnej są w stanie zaoferować im trzykrotną podwyżkę. - Chciałbym zapewnić Loganowi i Kelatiemu wynagrodzenie, jakiego oczekują. Są warci dużych pieniędzy. Ale z Rosjanami czy Ukraińcami nie wygram - powiedział dla Przeglądu Sportowego prezes Turowa – Piotr Waśniewski.
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
za http://www.koszykowka.net/ 27-letni rozgrywajacy PGE Turowa Zgorzelec, Andres Rodriguez rozstaje sie juz z Polskim klubem. Teraz bedzie koszykarzem beniaminka ligi Ukrainskiej, BK Donieck.
Dla fanow Rodrigueza, niestety, opuszcza on juz Zgorzelec, z ktorym spedzil dwa sezony. Andres ceniony byl za fantastyczne dogrania pod kosz, i ze swietnej obrony. Czesto przechwytywal pilke, i podawal do kontrataku. Teraz PGE Turow musi szukac nowego rozgrywajacego.
Rodriguez notowal w tym sezonie srednio 7,8 pkt, 2,6 zb i 4,5 ast na mecz.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ale tam problem tkwił (tkwi nadal) w prezesie, a nie trenerze  Nie mniej decyzja trafna.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Baqu czy to najbardziej utytułowany trener jakie kiedykolwiek pracował w Polsce to śmiem wątpić. Był taki pan jakiś czas temu - Zvi Sherf. Jak dobrze wyczytałem to wygrał z Arisem Puchar Saporty, i trzykrotnie był wicemistrzem Euroligi. Ale Zmago to niewątpliwie gościu z najwyższej półki, na pewno duże zaskoczenie. I Shane, jak pytali Zmago dlaczego jest we Włocławku to odpowiedział coś w stylu: znam Zbigniewa, Zbigniew zna mnie. Dużo spieprzył Polatowski we Włocławku, ale ten trener to jego zasługa i tylko jego z tego co można było usłyszeć.
W tym roku tylko i wyłącznie trener dobiera sobie skład, nikt ma mu się nie mieszać, więc wierzę, że wynalazków w stylu Palalić nie będzie we Włocławku
Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Czy Śląsk ma w planach jakiś obóz przygotowawczy za granicą, czy tylko będzie przygotowywać się w Polsce?bDzisiaj byli na pływalni w Świebodzicach czyżby nie było czegoś takiego we Wrocławiu? No, chyba że Wójcik, Chyży i spółka przeszli do Górnika 
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|