|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Witam. Planuje w miesiącach lipiec/sierpień jakiś wyjazd za granicę (na czas około 10dni) i chciałbym abyście mi polecili jakieś fajne miejsca w Europie. Oto kryteria:
-NIE nad morzem bo już mi sie znudziło;p -mogą być jakieś góry (oby nie coś w stylu Bieszczad;]) -fajne kluby, dyskoteki i dziewczyny:D -w miare ładne widoki -jakieś fajne atrakcje -cena: na pewno nie jakiś wypas za 4kPLN, ale myśle że coś do 2k PLN
Wiem że mogę oglądać oferty biur turystycznych etc., ale myśle, że lepiej skorzystać z czyjegoś doświadczenia;
dzieki i pozdro
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Może Szkocja ? Nie byłem, ale to jeden z moich planowanych kierunków podróży na najbliższy czas  [ Linked Image] [ Linked Image] Albo Irlandia: http://www.irlandia.net/
|
|
|
|
|
Live fast, die young
|
|
Live fast, die young
jesli imprezy i dziewczyny sa wazna czescia eskapady, to albo Czechy, albo na wschod od nas...np. Ukraina?  Mozna znalezc swietna, stosunkowo tania miejscowke. W Pradze mozesz przy okazji np. w kiosku kupic przewodnik po praskich burdelach itd. 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Tylko i wyłącznie Ibiza. Masz górki , dziewczyny i dobre imprezy 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ukraina na imprezy? No nie zartuj.. To zupelnie inny swiat  Czechy tak, Slowacja tak  ale tylko Praga lub Bratyslawa, a to juz tanie nie bedzie. Polska pikna jest! A z zagranicy. Ja bym polecil Chorwacje, rodzice byli no po prostu bajka. Rumunia, poki tania, na pewno warta eksploracji. Ogolnie Balkany. Jesli w Szkocji ta sama pogoda co w Anglii to odradzam 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Rumunia? Balkany? Kolego slyszales o hrabim Draculi! Komu zycie mile nich sie tam nie zapuszcza! 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Rumunia? Balkany? Kolego slyszales o hrabim Draculi! Komu zycie mile nich sie tam nie zapuszcza!  ale o to chodzi, wakacje z dreszczykiem emocji aaa jak lubisz podazac za tlumem to: turcja, rodos, teneryfa, cypr i malta, egipt.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ukraina na imprezy? No nie zartuj.. To zupelnie inny swiat  A byłeś na Krymie ? Drugie Lazurowe Wybrzeże, tylko, że tańsze i lepsze panny  Jadę tam w tym roku 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ukraina na imprezy? No nie zartuj.. To zupelnie inny swiat  A byłeś na Krymie ? Drugie Lazurowe Wybrzeże, tylko, że tańsze i lepsze panny  Jadę tam w tym roku  Tylko wez sie tam czlowieku dogadaj  Spiryt i cygarety ale to po rosyjsku nie? ;]
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ukraina na imprezy? No nie zartuj.. To zupelnie inny swiat  A byłeś na Krymie ? Drugie Lazurowe Wybrzeże, tylko, że tańsze i lepsze panny  Jadę tam w tym roku  Bylem 2 razy  Ukraina piekna jest, ale do wciagania nosem kultury, a nie do imprez klubowych... to nie to samo co Ibiza. Ktos to pierwszy raz jedzie na Ukraine przezyje szok, to uczucie gwarantowane, a jaka radosc jak uda Ci sie przekroczyc granice i wrocic do Polski... bezcenne.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ukraina na imprezy? No nie zartuj.. To zupelnie inny swiat  A byłeś na Krymie ? Drugie Lazurowe Wybrzeże, tylko, że tańsze i lepsze panny  Jadę tam w tym roku  Tylko wez sie tam czlowieku dogadaj  Spiryt i cygarety ale to po rosyjsku nie? ;] A o czym chcesz gadać ?  Bierzesz rozmówki polsko - rosyjskie i heja  Poza tym młodzi w większości angielski znają. Z resztą, we Francji jak się dogadasz, skoro tam nikt angielskiego nie zna, a jak zna, to nie używa, bo unosi się honorem ? 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ukraina na imprezy? No nie zartuj.. To zupelnie inny swiat  A byłeś na Krymie ? Drugie Lazurowe Wybrzeże, tylko, że tańsze i lepsze panny  Jadę tam w tym roku  Bija tam?  Skoro jedziesz to moze podzielisz sie troche swoim planem bo ja mozliwe, ze jak wroce z wakacyjnej tyry to bede chcial gdzies wypoczac we wrzesniu wiec chetni poslucham jak Ty to widzisz. Ktos wspominal o Chorwacji - wyglada ciekawie. Plitvice Lakes National Park [ Linked Image] [ Linked Image] [ Linked Image] [ Linked Image] [ Linked Image]
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
nocny hehe  wlasnie moi rodzice tam byli. Dlatego mowie ze bajka 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Chorwacja za 800zl, 14 dni, wyzywienie plus nocleg
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ukraina na imprezy? No nie zartuj.. To zupelnie inny swiat  A byłeś na Krymie ? Drugie Lazurowe Wybrzeże, tylko, że tańsze i lepsze panny  Jadę tam w tym roku  Bylem 2 razy  Ukraina piekna jest, ale do wciagania nosem kultury, a nie do imprez klubowych... to nie to samo co Ibiza. Ktos to pierwszy raz jedzie na Ukraine przezyje szok, to uczucie gwarantowane, a jaka radosc jak uda Ci sie przekroczyc granice i wrocic do Polski... bezcenne. hehe W Medyce bez większego problemu przekraczasz granicę na piechotę  Autor tematu chce się zamknąć w 2k, więc na Ibizę nie wiem, czy wystarczy, na Krym na pewno  Opcji jest sporo. Choćby wspomniana Praga. Dojazd z Polski i z powrotem 120 PLN, nocleg w hostelu 50 PLN, a resztę kasy na balety  A przy okazji możemy kontemplować piękno i klimat tego miasta. Ponad to stolica Czech jest dobrą bazą wypadową, choćby do Wiednia albo Bratysławy  Myślę, że to może być dobra opcja, dla młodych, rządnych przygód turystów 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Chorwacja za 800zl, 14 dni, wyzywienie plus nocleg W jakim terminie ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Chorwacja za 800zl, 14 dni, wyzywienie plus nocleg Ale dojazd wlasny chyba?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Szewa przekraczalem w Medyce. 24h godziny stania na granicy, jesli nie znasz jezyka i nie masz dobrej sciemy lub glebokiej kieszeni. oczywiscie z Ukrainy do Polski. bylo to po sylwestrze, wiec moze wyjatkowo duzo ludzi.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ostatnio tydzien lipca, pierwszy tydzien sierpnia, dojazd wlasny,
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Szewa przekraczalem w Medyce. 24h godziny stania na granicy, jesli nie znasz jezyka i nie masz dobrej sciemy lub glebokiej kieszeni. oczywiscie z Ukrainy do Polski. bylo to po sylwestrze, wiec moze wyjatkowo duzo ludzi. Ale samochodem chyba ? Ja zawsze przekraczam pieszo (najdłużej stałem chyba 2 godziny w kolejce). Później bus do Lwowa, a stamtąd już dojedziesz pociągiem gdzie dusza zapragnie. A niedawno Wizzair uruchomił loty na trasach: Lwów - Symferopol Lwów - Kijów Kijów - Symferopol po naprawdę atrakcyjnych cenach 
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|