Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 4 z 4 1 2 3 4
K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Originally Posted by ssaczu
jesli w pierwszej kolejnosci zalezy Ci na duzej ilosci dyskotek, barow, wszelkiego rodzaju dupek roznych narodowsci to polecam LLoret de Mar kolo Barcelony. Miasteczko nad morzem, typowo turystyczne. Same hotele sklepy i dyskoteki.

Ja bylem tam na 2 tygodnie i bylo mega grin szlo sie spac o 8-9 rano a wstawalo o 15-16 zeby pojsc na plaze lub na basen a wieczorem alkohol i wyrywanie towarow.
Obecnie jestem singel i czegoś takiego potrzebuje grin

Jak wygląda cenowo? Ile za wjazd na imprezkę, drinka itd.? Dupy ładne i nawalone? Jakie narodowości? tongue

Bonus: Unibet
aka Schranzer
aka Schranzer
@KAMIL=TYPER w lastminute powinieneś znaleźć coś tańszego. Jeżeli interesuje Cię opcja lm to poczekaj sobie do 20go sierpnia smile

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by barciu
Jak Egipt to Sharm El-Sheikh smile Strasznie popularny wśród turystów i wcale nie taki drogi. Mysle ze za 2k na koniec sezonu da rade znalezc full inclusive albo half board.

Dla amatorow egiptu a w szczegoolnosci tego "bombowego kurortu"

http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/middle_east/4709491.stm

Pamietam cynizm pracownikow biur podrozy po tej tragedii w 2005r gdy tydzien po proponowali mi wycieczke wlasnie tam...

Co do wyspy Rodos to polecam miasto Rodos lub Faliraki - tam jest zycie smile
Jesli ktos mysli przede wszytskim o imprezach to moge polecic Malte i okolice Sliema , St Julians.
Super dzielnica klubowa i taniej niz chociazby w Hiszpanii ( piwo drinki - 2-3 euro)

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by ELDORADO
Witam , ja tam lubie upały, mój wybór padł na Egipt w tym roku , a konkretnie Taba (ze wzgledu na bliskosc Izraela i Jordanii ), a wiec harcorowe wycieczki smile i kompletny spokój pustynia morze hotel daleko od zgiełku , był tam ktoś może, kto poleciłby mi fajny hotelik ? na pewno nie wybiore sie do Hiltona , bo za dużo tam Izraelitów, co wiąże sie zawsze z ryzykiem pojawienia sie jakiegos arabskiego kamikadze, a właśnie Hilton miał pare lat temu tego typu wizyte , który wysadził czesc budynku hotelowego .

POZDRO
ELDO

Witam,

byłem w Tabie w kwietniu tego roku, świetne miejsce. Zatrzymałem się w hotelu Sofitel, ale to w sumie nie ma większego znaczenia. Jeżeli interesują Cię hotele o nieco wyższym standardzie, to oprócz Hiltona wszystkie zlokalizowane są praktycznie obok siebie na jednym wybrzeżu. Co ciekawe, bez problemu można się poruszać między obiektami, uczestnicząc we wszystkich wieczorkach kulturalnych wink

Sofitel ma ten plus, że obok hotelu jest dość ciekawa rafa koralowa, którą bez problemu można zwiedzić (zabrakło mi słowa wink ) Szczerze mówiąc, była to pierwsza jaką widziałem, ale zrobiła na mnie piorunujące wrażenie, lecz zapewne chowa się przy rafach australijskich.

Brzeg morski znajduje się tak blisko, że gołym okiem widać Jordanie znajdującą się po drugiej stronie, szczególnie fajne widoki wieczorem. Korzystałem również z wycieczek, a konkretnie byłem w Izraelu, z odwiedzeniem Betlejem oraz Morza Martwego. Hardcore to jest na granicy dopiero, jak uwiniesz się w 2h w jedną stronę to będzie dobry wynik wink

Spokój jest, oczywiście. Poza hotelowymi kompleksami życie w tym rejonie praktycznie nie istnieje. Momentami wręcz to uderza, gdy mijasz luksusowe ośrodki, by przejeżdżając przez pustynie zobaczyć ludzi mieszkających w jakichś lepiankach...

Kilka zdjęć:

[Linked Image]

[Linked Image]

[Linked Image]

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
@ Korver - ile za tą przyjemność zapłaciłeś ?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Za 7 dni w wersji all inclusiv + wszystkie wydatki wyszło niecałe 3k na osobę. (strefa wolnocłowa, wycieczka do Jerozolimy etc.)

B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
Banik cytujesz bbc, a wlasnie mase Angoli tam lata i ten zamach sprzed 3 lat jakos ich odstrasza.

A wracajac do tematu, kurcze jest tyle miejsc do ktorych mozna pocisnac na wakacje, tylko zawsze jakis problem: albo kasy brak albo czasu ni ma.

K
enthusiast
enthusiast
K Offline
Originally Posted by Thrall
@KAMIL=TYPER w lastminute powinieneś znaleźć coś tańszego. Jeżeli interesuje Cię opcja lm to poczekaj sobie do 20go sierpnia smile
Też tak myślałem by zrobić,ale weź wytłumacz kobiecie to blush
A może ktoś ma teraz ciekawe oferty z last minute....ciekawe ile taniej może wyjść taka oferta.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by _Korver_
Za 7 dni w wersji all inclusiv + wszystkie wydatki wyszło niecałe 3k na osobę. (strefa wolnocłowa, wycieczka do Jerozolimy etc.)

tak sobie teraz policzyłem i trochę przesadziłem wink

Sam hotel kosztował 2 200 pln za osobę, a z wycieczkami itd. wyszło ok 2 500. Z tym, że zaznaczam, to było poza sezonem, w kwietniu.

Hotel 5-gwiazdkowy, więc cenowo nie wygląda to najgorzej.

Joker
Joker
Wielkie dzieki Korver piwo ,mam jeszcze pytanka : czy w tym hotelu jest zjezdzalnia ? (jade z dzieciakami) i apropos wycieczek : jakie ceny i z kim najlepiej ,jechac interesuje mnie głownie Jerozolima i Petra ,a moze na wlasna reke ? słyszalem ze taksowka z Taby do Eliatu to tylko 25 dolcow ,

POZDRO
ELDO

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
W Sofitelu zjeżdżalni nie ma, w innych hotelach jakoś nie zwracałem na to uwagi, ale nie przypominam sobie, żeby gdzieś była. Są 3 baseny, z wodą podgrzewaną, chłodną i taką niby naturalną, morską (zielony odcień).

Odnośnie wycieczek, racja, wiele ludzi mówi, że można jechać na własną rękę, taksówki są strasznie tanie, ale nie korzystałem z tej opcji i nic poza tym co ludzie mówią powiedzieć na ten temat nie mogę wink Nie wiem czy nie byłoby problemów z indywidualnym przedostaniem się przez granicę. My mieliśmy niby wycieczkę zorganizowaną, a kontrola na granicy mnie przeraziła. Jest nawet moment kiedy biorą po dwie osoby na rozmowy i zadają pytania typu: 'czy masz broń?', 'czy ktoś dał ci coś do przemycenia?' grin

My jechaliśmy większą grupą znajomych, 6 osób, i udało nam się wynegocjować u rezydenta cenę 100 USD za osobę do Jerozolimy + Betlejem i M. Martwe. Cena standardowa była bodajże 120 USD. Na Petre już brakło czasu, ale z tego co pamiętam wycieczka tam była nieco droższa.

Aha i ważna sprawa, polecam zabrać USD, gdyż u nich 1USD = 1EUR, a jak wiadomo różnica jest wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Wycieczki u rezydenta w Egipcie ?

Byłem w Hurgadzie, i juz w biurze podróży mi powiedzieli, ze to nie ma wiekszego sensu, chyba ze nie mam co z kasa robic.. i dali namiary na biuro w egipcie i numer telefonu do kolesia, u ktorego zalatwilo sie ta sama wycieczke 40%-50% taniej.

Rezydenci to skurw.... grin

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
edit:

Rezydenci to s kur wy .... grin

Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Originally Posted by Zabielany
Wycieczki u rezydenta w Egipcie ?

Byłem w Hurgadzie, i juz w biurze podróży mi powiedzieli, ze to nie ma wiekszego sensu, chyba ze nie mam co z kasa robic.. i dali namiary na biuro w egipcie i numer telefonu do kolesia, u ktorego zalatwilo sie ta sama wycieczke 40%-50% taniej.

Rezydenci to skurw.... grin

Dokladnie, w kazdej miejscowosci sa biura turystyczne, spokojnie wytargujesz u nich duzo lepsza cene, zwlaszcza jesli w hotelu jest polski rezydent, a zwlaszcza, rezydentka blondynka,
na 3 razy 2 razy byly blondyny ktore "bujaja" sie z miejscowymi, a rodakow wala ostro na kase.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
zwracam sie z taki pytaniem , chcialbym w tym roku wybrac sie nad nasze morze leeeecz mialem zawirowania z nauka ,praca itp i dopiero ustalilem termin w pon , dzwonilem w wieele miejsc i wolnych domkow osrodkow nie znalazlem

BYC MOZEEE ktos ma namiar gdzies gdzie takowe miejsca moge jeszcze znalezc ?

Pooh-Bah
Pooh-Bah
miałem lecieć w jakies egzotyczne kraje ale paszport mi wyszedł i musze wybrać coś z europy.
Padło na Majorke.
Moze ktoś juz tam był i moze mi polecić jakis dobry hotel z opcją all inclusive.

Strona 4 z 4 1 2 3 4

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
11 zarejestrowanych użytkowników (Sensei, ANZELMO, aker, rafal08, 11kera11, latajaca_holenderka, rymoholik, betowiec, bukma, poozon, alfa), 11,443 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,310
Posty5,841,554
Użytkownicy24,790
Najwięcej online15,603
Jul 4th, 2026