Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 3 z 4 1 2 3 4
aka Schranzer
aka Schranzer
Ja od siebie mogę polecić Turcję. Ze wszystkich krajów Europy jakie zwiedziłem to Turcja wygląda IMO najlepiej! Jak ktoś by się zdecydował to obowiązkowo trzeba zaliczyć Istambuł i

[Linked Image]
[Linked Image]
[Linked Image]
Pamukalle

Poza tym jeśli jedziemy jako wolny strzelec, to Turczynki niczego sobie grin jak dla mnie ładniejsze od zapatrzonych w siebie Włoszek, czy czarniastych Greczynek tongue

Bonus: Unibet
aka Schranzer
aka Schranzer
Originally Posted by barciu
Co do sympatii/antypatii. nie ludz sie ze pomaranczowa rewolucja cos zmienila. Wieksza czesc Ukrainy jest prorosyjska. Tak naprawde nic sie nie zmienilo. I jest wrecz odwrotnie. Im dalej na wschod tym wieszka antypatia do Polakow. Ukraincy Polakow nie lubia ze wzgledow historycznych. Mam przyjaciolke Ukrainke i jest to drazliwy temat. Nikt Cie nie pobije za to ze jestes Polakiem. Ja bym to porownal do sytuacji w Czechach. Owszem Polacy duzo kasy zostawiaja u Pepikow, jednakże Czesi za nami nie przepadaja, wola wlazic w tylek Niemcom.

pozdro tongue
Zależy o jakim wieku mówimy, uwierz mi że wśród młodzieży te względy historyczne się zakrywają. Mam trochę znajomych w Moskwie/Kazaniu (jak to brzmi :D) i złego słowa o Polakach nie powiedzą, a jeśli się wchodzi na temat historii w rozmowie z nimi? To już inna beczka, każdy ma swoje poglądy, ale mnie nigdy nie oceniali z tejże perspektywy.

W każdy kraju znajdą się takie osły o których potem źle się mówi a to rzutuje na całym narodzie.

Ja swoje kontakty z Rosjanami wspominam bardzo dobrze, to samo tyczy się Słowaków i Czechów, ale nie znam też żadnego z nich co miałby więcej niż 25 lata smile

L
enthusiast
enthusiast
L Offline
to mam do wyboru do wyjazdu w sierpniu (inny miesiąc nie da rady):

egipt-nurkowanie (podobno niezapomniane przeżycie) / Praga / Chorwacja / coś jeszcze może:)

teraz trzeba zrobić "wywiad" i coś wybrać;]

aka Schranzer
aka Schranzer
Ja mam straszne dylematy.

Z jednej strony Krym, miejsce jakby trudno dostępne dzikie i do tego myśl, że same Svetlany na plaży grin

a z drugiej Egipt, Kair, spływ Nilem, nurkowanie, rafa koralowa, pływanie z delfinami.

Ehh.

Najlepiej jakby się wypowiedzieli ci co tam już byli tongue

aka Schranzer
aka Schranzer
@LublinPower jeśli w grę wchodzi sierpień + Egipt + max 2000zł to jedyna opcja last minute. Na dzień dzisiejszy last minute do egiptu około 800-900zł nocleg + żarcie, 14 dni. Dolicz do tego wize (15usd)i opłaty lotniskowe(~300-400zł).

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Thrall
Ja mam straszne dylematy.

Z jednej strony Krym, miejsce jakby trudno dostępne dzikie i do tego myśl, że same Svetlany na plaży grin

a z drugiej Egipt, Kair, spływ Nilem, nurkowanie, rafa koralowa, pływanie z delfinami.

Ehh.

Najlepiej jakby się wypowiedzieli ci co tam już byli tongue
Uwierz, że niejeden chciałby mieć tak "straszne" dylematy grin

Rozwiązanie jest proste. W tym roku wybierasz jedną lokalizację, w kolejnym następną smile

JuN Offline
ATP & WTA Tour
ATP & WTA Tour
moze jakis zlot zagraniczny ? smile

L
enthusiast
enthusiast
L Offline
bez kitu:D w Egipcie ^^ ale bysmy chlali, tylko nie wiem jakie tam trunki mają:D może same pędy bambusa byśmy jedli:) Thrall ja właśnie myśle glownei o last minute, bo tak to bardziej "wyrafinowane" zakątki są bardzo drogie;/

L
enthusiast
enthusiast
L Offline
btw, na to Last Minute da się w kilka osób zalapać czy zazwyczaj jest to jedno, dwa wolne miejsca? Pytam bo nigdy nie korzystalem z takiej oferty, zawsze bukowałem już w maju czy coś kolo tego;D

aka Schranzer
aka Schranzer
@Szewa w przyszłym roku to ja mam inne plany laugh

@LublinPower, ja też nigdy nie brałem Last Minute, ale myślę że jak dobrze poszukasz to znajdziesz dla kilka osób. Spróbuj zrobić taką testową rezerwacje i czy Ci przyjmie na 3-4 osoby. Ja jadę we dwoje więc raczej problemu nie będzie (tak myślę).

P
Sherlock Holmes
Sherlock Holmes
P Offline

Panowie ta wyspa Last Minute to w jakim kraju ,bo nie kojarze

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
z drugiej Egipt, Kair, spływ Nilem, nurkowanie, rafa koralowa, pływanie z delfinami

brzmi jak bajka grin

Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
@LublinPower jeśli w grę wchodzi sierpień + Egipt + max 2000zł to jedyna opcja last minute. Na dzień dzisiejszy last minute do egiptu około 800-900zł nocleg + żarcie, 14 dni. Dolicz do tego wize (15usd)i opłaty lotniskowe(~300-400zł).

Pchac sie do Egiptu w lipcu czy sierpniu to nie zly hardcore:D
Patelnia masakryczna i ogolnie nie polecam, oczywiscie da sie przezyc, 15 minut na sloncu, pol godziny w basenie;-)
Jesli ktos wybiera sie tylko na lezakowanie to jeszcze pol biedy ale jesli w gre wchodzi jakas jedna czy druga wycieczka to zdecydowanie poroniony pomysl.

W hotelach standardowo alkohole miejscowe, w wersji all inclusive, z rzadka mozna kupic co lepszego.
Ale ich piwo miejscowe, sa dwa browary godne polecenia, nie pamietam nazw, sa calkiem znosne,
w ogole Egipt najlepiej wypada wg mnie w opcji all in., rumy i inne napitki ujda ale od razu przy "wyzszych" alko prosic o podwojne dawki:)

Zarcie to juz zalezy od hotelu, bylem 3 razy i 2 razy bylo super, a raz bardzo przecietnie.

aka Schranzer
aka Schranzer
Uff, wybieram się we wrześniu, może temperatury zejdą o 5 stopni laugh

@Nocny, kuzynka była w Egipcie i powiedziała, że po Kairze to najlepsza rzecz jaka ją tam spotkała - spływ Nilem, wtedy dopiero zobaczyła prawdziwy Egipt i mieszkańców tamtejszego rejonu. Wszystko jak bajka tylko że za każdą taka atrakcje płacisz ~100usd. Dobrze, że $ nisko stoi smile

B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
Jak Egipt to Sharm El-Sheikh smile Strasznie popularny wśród turystów i wcale nie taki drogi. Mysle ze za 2k na koniec sezonu da rade znalezc full inclusive albo half board.

[Linked Image] [Linked Image] [Linked Image]

L
enthusiast
enthusiast
L Offline
ale zaczepisty basenik;D

L
enthusiast
enthusiast
L Offline
korzystał ktoś kiedykolwiek z serwisu www.podroze.tv [podroze.tv] ? są wiarygodni? wydaje mi się że tak, bo nawet mają swoj kanał w tv i fajnei sie tam ich oferta prezentuje;]

Joker
Joker
Witam , ja tam lubie upały, mój wybór padł na Egipt w tym roku , a konkretnie Taba (ze wzgledu na bliskosc Izraela i Jordanii ), a wiec harcorowe wycieczki smile i kompletny spokój pustynia morze hotel daleko od zgiełku , był tam ktoś może, kto poleciłby mi fajny hotelik ? na pewno nie wybiore sie do Hiltona , bo za dużo tam Izraelitów, co wiąże sie zawsze z ryzykiem pojawienia sie jakiegos arabskiego kamikadze, a właśnie Hilton miał pare lat temu tego typu wizyte , który wysadził czesc budynku hotelowego .

POZDRO
ELDO

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
A ja lece w poniedzialek do Stuttgardu - niestety nie na wakacje, tylko nadelegacje sluzbowa. Ale pewnie troche sie zwiedzi okolicy, wiec wyjazd wakacyjny zaliczony.

K
enthusiast
enthusiast
K Offline
Znalazłem taką oferte:BUŁGARIA ZŁOTE PIASKI 1140.00 PLN
2008-08-25 - 2008-09-04
Cena zawiera
- noclegi ,
- wyżywienie BB,
- ubezpieczenie NW, KL, bagaż SIGNAL IDUNA,
- opieka rezydenta na miejscu, taksę klimatyczną ,
- przelot samolotem charterowym, oplaty lotniskowe, transfery
Co o tym sądzicie,wydaje mi się tanio...a może ktoś ma jakieś namiary na jakieś biura podróży gdzie można znaleść podobne fajne oferty?

Strona 3 z 4 1 2 3 4

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
12 zarejestrowanych użytkowników (rymoholik, burbon, latajaca_holenderka, The Boss, ElNinho[mmdea], Sensei, bukma, rafal08, aker, alfa, 11kera11, poozon), 5,119 gości, oraz 5 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,306
Posty5,840,887
Użytkownicy24,790
Najwięcej online15,603
Jul 4th, 2026