Kiedy musze isc do dziekana z podaniem o przywrocenie pierwszego terminu ? Przed egzaminem czy moge po ? Musze miec zaliczenie z ćwiczen z tego przedmiotu, zeby sie o to ubiegac ?
Kiedy musze isc do dziekana z podaniem o przywrocenie pierwszego terminu ? Przed egzaminem czy moge po ? Musze miec zaliczenie z ćwiczen z tego przedmiotu, zeby sie o to ubiegac ?
Generalnie jest tak, że zaliczenie ćwiczeń jest podstawą przystąpienia do egzaminu. Sporo jednak zależy od egzaminatora, ale raczej tylko ktoś baaardzo wyrozumiały dopuści Cię do egzaminu bez pozytywnej oceny z ćwiczeń.
Jeżeli chodzi o przywrócony termin. U mnie na uczelni jest tak, że podanie należy złożyć najpóźniej w ciągu tygodnia od ustania przyczyny uniemożliwiającej przystąpienie do egzaminu. Ale to też nie jest regułą. Ostatnimi laty, gdy przebywałem w okresie wakacyjnym za granicą, to wrześniowe terminy poprawek przywracałem sobie na późniejszy termin już w lipcu Jako powód podawałem pracę za granicą, nic nie ściemniałem, i nigdy nie było problemu.
im pozniejszy semestr tym latwiej koncze 4 rok na informatyce i zawsze przystepowalem do sesji z max 2-3 zalkami na 8-9 przedmiotow. Na 1 terminy examow praktycznie zawsze nie bylem dopuszczony... sesje konczylem w polowie pazdziernika na 3-4 terminach dopiero a teraz lol sesja mi sie zaczyna od 16 czerwca a mi brakuje tylko 1 zalki z 8.
Examinow mam 4 a bede mial tylko 2 bo prowadzacy stwierdzili ze im sie nie chce robic examow i przepisza oceny z laborek jak tak dalej pojdzie to mgr dostane za free
Mam pytanie takie, na jutro musze walnac jakis referat o architekcie. Konkretnie Jerzy Sołtan, o ktorym w wikipedii jest troche za malo. Ma ktos moze jakiekolwiek info o nim? Moze ktos z architektury bedzie cos mial?
w sobote egzamin, w niedziele rowniez kolejno pisemny i ustny... wszystko spoko gdyby nie to ze na ustnym wymaga dat i sypania dokladnymi nazwami umow miedzynarodowych itp :s jeb_($ prawo miedzynarodowe. po co komu wiedziec jakie byly konwencje stanowiace o statusie uchodzcy jesli nie wie sie kto to jest uchodzca :|. Takk... ostatnio na zerowce kazal powiedziec o statusie uchodzcy i ze interesuje go odpowiedz zawierajaca daty i nazwy konwencji <sciana>
Jak takie pytania to chyba tylko telefon z netem i opera mini.
Ja nie nawidze testow wielokrotnego wyboru, z mozliwoscia, ze zadna odpowiedz nie jest poprawna. 'Najlepiej' jak sie jeszczcze kazde pytanie zaczyna od: "Prawda jest:". Tu nawet sciagi nie pomoga.
Jak takie pytania to chyba tylko telefon z netem i opera mini.
Ja nie nawidze testow wielokrotnego wyboru, z mozliwoscia, ze zadna odpowiedz nie jest poprawna. 'Najlepiej' jak sie jeszczcze kazde pytanie zaczyna od: "Prawda jest:". Tu nawet sciagi nie pomoga.
Niestety, na tego rodzaju testy trzeba się nauczyć
Chris, cały problem polega na tym, że to jest ustny. Ale w dupię to mam. Liczę na farta, że nie trafię na takie pytania i będzie wymarzona trójczyna ;]
Myslalem, ze dzisiaj integracje zalicze...czekalem 3h pod pokojem... jak przyszla moja kolej... bo powiedziala, ze koniec dyzuru..pomimo tego, ze powinna jeszcze siedziec 15 minut.
Zapytalem co mam jej zdac... to powiedziala: 3 nieobecnosci, aktywność i kolosa = cały rok.
I jak tu człowiek ma nie stracic zapalu ?
3 powazne egzaminy w tej sesji i do zadnego nie bede dopuszczony.