Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 2 z 2 1 2
No tam jednak nie.

Ten punkt dotyczy jak sam pogrubiony fragment wskazuje typowania "pod przeciwnika" tj. dotyczy takich zakładów, które wchodzą jednocześnie przy danym wyniku (remisie, wygranej). Nasze typy dotyczyły całkowicie niezależnych od siebie zdarzeń i w żaden sposób mój typ nie był "pod Twój". Typowo niezależne zakłady. Ten punkt regulaminu ma na celu stopowanie taktycznego rozgrywania pojedynków tj. grania tego samego, co przeciwnik albo wspierającego się z tym co on gra (1x przy 1 itp).

Conrad decyduj. Jak dla mnie w tym 8.1 jest to bardzo nieściśle napisane, niemniej według mojej interpretacji zdarzenia, które zagraliśmy są całkowicie niezależne i nie tego dotyczy zakaz.

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Uważam że marlon ma rację, nie jest przecież tak że jak on swojego typu nie trafił i to wtedy liczy się typ buszmena...typ buszmena był nieważny od samego początku, mógł podać zastępczy

Ok Kenny, tylko powiedz w jaki sposób pokrywa się, łączy typ na kartkę z typem na ilość bramek w połowie? To są dla mnie całkowicie niezależne zakłady. No ale decyzja należy do Conrada.

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Conrad kiedyś tlumaczył to tak, jeśli ktoś typuje mecz to przeciwnik może typować ten sam mecz ale pod jednym warunkiem że jest to taki typ że już przed rozpoczęciem meczu wiadomo że napewno oba typy nie wejdą, tutaj istniała możliwość że oba wejdą i dlatego uważam że twój typ był odpoczątku nie ważny, w żadnym wypadku nie zaczoł się liczyć w momencie gdy skończyła się 1 połowa meczu i było wiadomo że 2 bramki nie padły, to jest moje zdanie, mogłeś grać ten mecz ale w tym wypadku typować poniżej 1.5 bramki HT

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by buszmen
Ok Kenny, tylko powiedz w jaki sposób pokrywa się, łączy typ na kartkę z typem na ilość bramek w połowie? To są dla mnie całkowicie niezależne zakłady. No ale decyzja należy do Conrada.
Hehe wiadome że w żaden, ale Ci powiedzą, że regulamin to regulamin i tym sposobem paradoksy znane z "Misia" , "Alternatywy 4" czy "Dzień świra" wkraczają i tutaj,a szkoda bo my "bukmachery" to takie inteligentne osóbki, Conrad zmień ten punkt bo to jest komedia i wypaczanie wyników play-off laugh

C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
W tej chwili według regulaminu nie można obstawiać to samo spotkanie co przeciwnik, jeśli oba typy mogą wejść.

Czyli można obstawiać odwrotność... np. ktoś postawi "undera" a Ty "overa" lub inny typ, bez możliwości wejścia obu typów... np. ktoś da "1" a Ty dasz "X".

Spowodowane jest to tym, żeby nie było później konfliktów które typy mają wpływ na siebie a które nie. Czy jak ktoś zagra "1" a drugi "over" to czy są one jakoś powiązane? Powiem tylko, że u buka nie pozwolili mi nawet połączyć zakład na mecz z tym, kto go rozpocznie (rzut monetą). wink

Z
old hand
old hand
Z Offline
Originally Posted by dondo
Originally Posted by buszmen
Hehe wiadome że w żaden, ale Ci powiedzą, że regulamin to regulamin i tym sposobem paradoksy znane z "Misia" , "Alternatywy 4" czy "Dzień świra" wkraczają i tutaj,a szkoda bo my "bukmachery" to takie inteligentne osóbki, Conrad zmień ten punkt bo to jest komedia i wypaczanie wyników play-off laugh

jednak mozna to polaczyc np. w meczu turcja-czechy czerwona dla volkana ulatwila zadanie czechom zdobycia gola ..co prawda nie zdobyli ale gdyby padl byby on konsewkencja czerwonej kartki

oczywiscie mozna sie sprzeczac ale np czerwona kartka dla slabszego z zespolow napewno zwieksza szanse ze handicap na mocniejszy wpadnie

mozna by sie doszukiwac wielu powiazań, ale widomo ze w wiekszosci takie zaklady nie sa powiazane

U buka to czasem nie można łączyć dwóch całkowicie odrębnych meczów, bo są z tej samej dyscypliny - patrz: żużel. No nic, dla mnie takie zakłady są całkowicie niezależne, dlatego nawet nie przeszło mi przez myśl, że typuje "pod przeciwnika". Ale skoro takie zasady, to gratuluję awansu.

C
C Offline
Musimy pomyśleć jak poluzować regulamin w tej sprawie od kolejnej edycji, szczególnie w takich okresach jak Mistrzostwa Europy.

Ogólnie zawsze chcieliśmy, żeby nie obstawiano te same spotkania, chyba że na odwrotność (wtedy wynik ma podwójne znaczenie), stąd zapis o tym że "oba typy nie mogą wejść". Ale możemy pomyśleć nad zmianą tego punktu regulaminu.

addict
addict
trzeba wprowadzic zapis, ze nie mozna wogole ruszac spotkania co przeciwnik i tyle!

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by Conrad
Musimy pomyśleć jak poluzować regulamin w tej sprawie od kolejnej edycji, szczególnie w takich okresach jak Mistrzostwa Europy.

Ogólnie zawsze chcieliśmy, żeby nie obstawiano te same spotkania, chyba że na odwrotność (wtedy wynik ma podwójne znaczenie), stąd zapis o tym że "oba typy nie mogą wejść". Ale możemy pomyśleć nad zmianą tego punktu regulaminu.

Z tego wynika że to jednak ja awansowałem do kolejnej rundy,bo typ buszmena był niezgodny z regulaminem.

Q
veteran
veteran
Q Offline
IV ćwiartka

Qubi - jad
awans: Qubi

Dzięki za grę! piwo

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Draint
II ćwiartka

Draint-tomo

Awans: Draint

Dzięki za grę piwo
Również dziękuje i gratuluję awansu.

Niestety w niedzielę wieczorem z przyczyn niezależnych ode mnie opóźnił się mój powrót do domu i nie mogłem podać ostatnich dwóch typów.
Prawdopodobnie nic by to jednak nie zmieniło i tak czy siak wygrałbyś ten pojedynek smile

Życzę powodzenia w dalszej grze piwo

Strona 2 z 2 1 2

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
8 zarejestrowanych użytkowników (Lukasz111, latajaca_holenderka, aker, betowiec, Sensei, alfa, forty, JelineK), 2,658 gości, oraz 7 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,283
Posty5,833,279
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025