Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 1 z 3 1 2 3
#2425167 17/06/2008 10:20
A
Pooh-Bah
Pooh-Bah
A Offline
Witam,

oglądając 2 ostatnie mecze z Austriakami i Chorwatami zauważyłem dziwną sytuację a mianowicie Roger śpiewał nasz hymn. Pytam sie teraz: z jakiej racji? Urodził się w Brazylii, grał tam sporo sezonów a nagle czuje się Polakiem? No cholera jasna, Ebi, który urodził się w Polsce nie śpiewa hymnu a Guerreiro ma paszport półtora miesiąca i wypowiada słowa, w których zapewne nawet nie wie o co chodzi. Wygląda to tak, jakby miał w dupie swoją prawdziwą ojczyznę. Dla mnie zachowanie 'pod publiczkę'

To tak jak bym był za słaby na naszą reprezentację i grał w lidze Azerbejdżanu, dostał ich obywatelstwo i miesiąc później śpiewał ich hymn.

Nie mam nic do Rogera, gra fajną piłkę, szybko macha nogami, ale chyba mu sie coś z tym otwieraniem ust przed meczem pomyliło.

ciekaw jestem waszego zdania na ten temat,
pozdrawiam

Bonus: Unibet
old hand
old hand
A slyszales jak - chyba - wszystkie gazety i portele smiely sie z Rogera - Polaka, jako by po polsku nie potrafi rozmawiac ? A ja slyszalem wywiad z nim po polsku - nie jeden Polak, po jego wysluchaniu, nie napisal by juz ani slowa - w naszym ojczystym jezyku - na jakimkolwiek portalu internetowym laugh

old hand
old hand
Aaa, jeszcze jedna sprawa. Polska to nie Juesej, gdzie aby dostac obywatelstwo, musisz przed urzedasem panstwowym - miedzy innymi - odspiewac "swoj" nowy hymn ! Wiec chlopak moze naprawde chcial nauczys sie naszego kochanego i najwspanialszego hymnu narodowego cool

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
nie masz wiekszych problemow ?

najpierw bylo po co nam Roger, przeciez jest slaby, przeciez z Legii a z Legii to be, dlaczego dostal tak szybko paszport, zaraz zwieje na zachod, latwiej bedzie mu o prace jako " europejczyk " i co? pokazal szybko ile jest wart, byl najlepszym zawodnikiem z pola w kadrze i jako jedyny strzelil bramke itp. itd. teraz niedobrze, ze probuje spiewac Hymn Polski, moim zdaniem to pierwsze slowa, ktorych powinien sie nauczyc ... tak zle i tak niedobrze, jednak polski narod to dziwny narod i to ten niby " najpradziwszy "

old hand
old hand
Originally Posted by Linc
nie masz wiekszych problemow ?

najpierw bylo po co nam Roger, przeciez jest slaby, przeciez z Legii a z Legii to be, dlaczego dostal tak szybko paszport, zaraz zwieje na zachod, latwiej bedzie mu o prace jako " europejczyk " i co? pokazal szybko ile jest wart, byl najlepszym zawodnikiem z pola w kadrze i jako jedyny strzelil bramke itp. itd. teraz niedobrze, ze probuje spiewac Hymn Polski, moim zdaniem to pierwsze slowa, ktorych powinien sie nauczyc ... tak zle i tak niedobrze, jednak polski narod to dziwny narod i to ten niby " najpradziwszy "

Ha ha, dokladnie. Nic dodac, nic ujac ! Brawo za "wolny umysl".
Pozdrawiam myslacych !

R
Zbanowany
Zbanowany
R Online: Karty
zauważyłem dziwną sytuację a mianowicie Roger śpiewał nasz hymn

a co miał go kuzwa tańczyć confused

M
veteran
veteran
M Offline
Bardziej powinno dziwić dlaczego Roger był jednym z niewielu którzy śpiewali hymn .

P
Live fast, die young
Live fast, die young
P Offline
Originally Posted by rafal08
zauważyłem dziwną sytuację a mianowicie Roger śpiewał nasz hymn

a co miał go kuzwa tańczyć confused

laugh

C
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
C Offline
Originally Posted by maniek289
Bardziej powinno dziwić dlaczego Roger był jednym z niewielu którzy śpiewali hymn .

O tym samym pomyslalem... Hymnu im sie nie chce nawet zaspiewac, to co sie dziwic, ze potem sie ruszaja jak neptycy ja dyskotekach.

C
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
C Offline
Roker Perejro spiewa hymn, moze to zabawnie wyglada, ale skoro taki Klose spiewa hymn niemiecki to Rokerowi tego zabraniac nie mozna. Perejro pewnie spiewa jak kaczynski z ziemi wolskiej...

Q
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Q Offline
jak by nie śpiewał to podejrzewam ze tez by sie wielu czepiało, ze z kolei nie spiewa, ale to juz taka polska mentalnosc

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Nie wiem czy zauważyliście chociażby w meczu Francja - Rumunia, z jaką dumą jedni i drudzy śpiewali swój hymn. A nasi? Coś tam mamroczą albo w ogóle nie śpiewają. Nie podoba mi się to strasznie. Ale czego wymagać w kraju, w którym większość ludzi zna jedną zwrotkę a tekstu nie zna nawet prezydent...
O i jeszcze problem, że jednemu się chciało śpiewać.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Luis Felipe Scolari jest Brazylijczykiem a spiewa hymn Portugalii, sytuacja analogiczna

dziwny temat wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Experto
Roker Perejro spiewa hymn, moze to zabawnie wyglada, ale skoro taki Klose spiewa hymn niemiecki to Rokerowi tego zabraniac nie mozna. Perejro pewnie spiewa jak kaczynski z ziemi wolskiej...

leżę laugh

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Adam, daj Ty mu już lepiej spokój.

smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by kadus
Luis Felipe Scolari jest Brazylijczykiem a spiewa hymn Portugalii, sytuacja analogiczna

albo ironia albo porównanie kompletnie nietrafione

a swoją drogą co to ma do rzeczy jak głośno ktoś śpiewa hymn, Włosi darli się przed pierwszym meczem z Oranje i zoastali zmiażdżeni na murawie:)

hymn jest pieśnią patriotyczną ale nie trzeba się podczas Mazurka wydzierać by wyrazić poszanowanie dla idei,
czy jak w kościele stoisz w ciszy a obok babcia drze się ile może tzn że jest lepszą katoliczką?:)

a Roger? cóż, dla mnie nigdy nie będzie Polakiem i jestem przeciwny jego grze w reprezentacji narodowej (która nomen omen stała się tym samym reprezentacją obywatelską)

H
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
H Offline
Originally Posted by shane
Adam, daj Ty mu już lepiej spokój.

smile
może Adammma Roger wygryzł ze składu na euro dlatego tak po nim jedzie confused

B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
Adamm poszukaj lepiej nowych nastolatek smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by barciu
Adamm poszukaj lepiej nowych nastolatek smile

laugh

A
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A Offline
Originally Posted by mura
a Roger? cóż, dla mnie nigdy nie będzie Polakiem i jestem przeciwny jego grze w reprezentacji narodowej (która nomen omen stała się tym samym reprezentacją obywatelską)

Wiesz co Mura ?

Jak czytam Twoje ostatnie posty (podkreślam OSTATNIE),to Bogu dziekuje ,ze to Listkiewicz jest prezesem PZPN ,a nie Ty.

I pomysleć ,ze mogło byc jeszcze gorzej smile

Strona 1 z 3 1 2 3

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
13 zarejestrowanych użytkowników (rymoholik, 11kera11, aker, $-man, Sensei, rafal08, bukma, alfa, latajaca_holenderka, forty, betowiec, Kretol, Akhu), 1,438 gości, oraz 7 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,297
Posty5,839,857
Użytkownicy24,790
Najwięcej online15,603
Jul 4th, 2026