Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 2 z 16 1 2 3 4 15 16
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Soudal, powody dla ktorych optuje za nie dawaniem mozliwosci podsumowania przez innych podalem wyzej. 80 czy 90 % ludzi zglosi, ze nie bedzie moglo podsumowac ale zawsze sie znajdzie 1 czy 2 osoby, ktore tego nie zrobia. Dostana -500 i bedzie placz, ze innych traktuje sie ulgowo, itp, itd. Im mniej furtek, ktore moga sprawiac problemy tym lepiej dla konkursu. Startuja tu dorosli ludzie wiec jesli komus zalezy na udziale to bedzie potrafic wygospodarowac 3 minuty na zrobienie podliczenia lub w danym tygodniu zrezygnuje z typowania.

Jeszcze jedna informacja: zawodnicy, ktorzy nie ukonczyli poprzednich edycji jesli chca ponownie wystartowac to moga to zrobic jedynie poprzez eliminacje. Jednoczesnie w nowym regulaminie znajdzie sie punkt mowiacy o tym, ze nieukonczenie konkursu wiazac sie bedzie z wykluczeniem z udzialu w BC w przyszlych edycjach.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Zgłaszam się.

Ale na jakiej zasadzie i kiedy te eliminacje?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Eliminacje zostana rozegrane rownorzednie z glownym konkursem, na podstawie tego samego regulaminu. W sierpniu beda 4 kolejki i najlepsi zawodnicy w eliminacjach dolacza od wrzesnia do konkursu glownego z bilansem zdobytym w sierpniu.

Jest 30 miejsc w konkursie. Zawodnicy z poprzedniego sezonu + dzikie karty maja zagwarantowany udzial. Liczba awansujacych z eliminacji bedzie zalezec od tego ilu zawodnikow z zeszlego sezonu ponownie zagra. Jezeli liczba zgloszen bedzie mniejsza niz 30 to wtedy oczywiscie eliminacji nie bedzie i gracie bezposrednio w glownym konkursie.

S
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
Originally Posted by konstruktor1
Im mniej furtek, ktore moga sprawiac problemy tym lepiej dla konkursu.

100% racja , popieram pomimo ze zdarzylo mi sie kilka razy w roznych konkursach przez "głupie" błedy stracic pkt.,czy awans laugh , ale zasady musza byc jasne i respektowane , wiec przyjalem te "przypadkowe" porazki na klate grin

Startuja tu dorosli ludzie wiec jesli komus zalezy na udziale to bedzie potrafic wygospodarowac 3 minuty na zrobienie podliczenia lub w danym tygodniu zrezygnuje z typowania.

co do pierwszej czesci zdania : chciałbym w to wierzyc wink , druga czesc o 3 minutach powiem retorycznie : mam nadzieje ze w tym roku nie bede mial tak wiele wyjazdow jak do tej pory smile

ps.jak sie zglosilem to znaczy ze akceptuje regulamin taki jaki bedzie w ostatecznej formie i trza bedzie go respektowac , ale podyskutowac mozna zanim sie zacznie , a nuz znajdzie sie "lepsze" rozwiazanie wink

old hand
old hand
Konstruktor - nie ustosunkowałeś się do moich uwag o tzw. "błędach pisarskich"..Jak będą traktowane np. omyłki w nazwie zespołów ? czy jeśli merytoryczna treść będzie oczywista - sorka powtórze się Rotherham-Rotherdam - to jako błąd z sankcjami- czy nie robimy z tego problemu..??

Ja uważam , że nie powinniśmy przesadzać w formaliźmie i jeśli treść zakładu jest oczywista to uznajemy ??

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Dzieki za zrozumienie, z drugiej strony widze, ze opozycja wobec tego punktu jest mocna i spedzilem dzis dluzszy czas rozmawiajac o tym z [T]-errorem. Dlatego zalozylem temat przed pojawieniem sie regulaminu aby tego typu szczegoly dopracowac. Jezeli rzeczywiscie ten punkt stanowi taki duzy problem to przemyslimy alternatywy. Ja jedynie mam obawy co do wystapienia spiec z tym zwiazanych w czasie trwania konkursu.

Chcialbym podkreslic jedna rzecz. Atmosfera w konkursie w zeszlym sezonie byla swietna i naprawde niewiele problemow jak na dlugosc trwania konkursu i ilosc uczestnikow. Wprowadzenie tego punktu nie ma byc votum nieufnosci w stosunku do zdecydowanej wiekszosci uczestnikow. Chodzi raczej o ubezpieczenie sie przed sytuacjami, ktore sa przykre kiedy ktorys z zawodnikow moze uznac, ze ktos inny jest faworyzowany. Jak dla mnie taki rozwoj spraw jest najgorszym koszmarem i za wszelka cene chce go uniknac.

Prowadzenie tego typu konkursu daje czasami w kosc i sa momenty, ze najzwyczajniej w swiecie czlowiekowi sie nie chce. Dlatego prosze tez o zrozumienie, ze jesli chodzi o prowadzenie chce go ustawic troszke pod siebie, w tym sensie, ze chce aby regulamin byl jak najprecyzyjniejszy i zebym ja jako prowadzacy mogl w kazdej sytuacji mogl sie do niego odniesc, zamiast podejmowac decyzje, ktore nie wszystkim moga sie spodobac. jasne, ze nie ma szans aby wszystkim wszystko sie podobalo ale ja po prostu nie cierpie nakladac kar, odejmowac punktow i tego typu spraw. Stad tez staram sie wyeliminowac jak najwiecej sytuacji gdzie trzeba bedzie interpretowac zaistniale fakty.

Pozdrawiam

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Kefir70
Konstruktor - nie ustosunkowałeś się do moich uwag o tzw. "błędach pisarskich"..Jak będą traktowane np. omyłki w nazwie zespołów ? czy jeśli merytoryczna treść będzie oczywista - sorka powtórze się Rotherham-Rotherdam - to jako błąd z sankcjami- czy nie robimy z tego problemu..??

Ja uważam , że nie powinniśmy przesadzać w formaliźmie i jeśli treść zakładu jest oczywista to uznajemy ??

Pisalem o tym powyzej smile

Wkleje jeszcze raz:

Kwestia trzecia: bledy. Tu faktycznie zgodze sie ze byc moze moja propozycja byla zbyt drastyczna. Mysle, ze dobra propozycje podal rafael86, zeby istniala mozliwosc poprawki o ile dany zawodnik zorientuje sie lub ktos mu da o bledzie znac przed rozpoczeciem pierwszego meczu z jego zestawu.

Poza tym nerti nie zagra chyba wiec jesli Rotherdam zagra z Bury nikt nie bedzie podejrzewal, ze chodzi o lige holenderska wink Chodzi bardziej o zapomnienie kursu, pomylke druzyn ( ja np. zamiast meczu Plymouth - QPR wpisalem Plymouth - Crystal P. ) , brak typu ( bo zdarza sie to tez czasami; zawodnik mysli o overze ale zapomni o tym napisac)

D
D Offline
witam ja się zgłaszam i będę grać w eliminacjach

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
co do podsumowania przez innego usera, to moze byc tylko wtedy jesli ktos przy swoich typach to zaznaczy, jesli takiej prosby nie bedzie to wtedy -500

taka moja propozycja

B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
Originally Posted by Dziabor
co do podsumowania przez innego usera, to moze byc tylko wtedy jesli ktos przy swoich typach to zaznaczy, jesli takiej prosby nie bedzie to wtedy -500

taka moja propozycja

no tak, ale jeżeli ktoś będzie sam chciał podliczyć, padnie mu internet na załóżmy 2 dni i co wtedy ?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
no takich rzeczy nie da sie przewidziec, ale wyjazdy jak najbardziej sa wiadome kilka dni wczensiej

old hand
old hand
potwierdzam udział, oczywiście w takim konkursie nie brać udziału to istny grzech :] i oby wynik w nowym sezonie był lepszy ....

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Potwierdzam udział ale...

...w poprzedniej edycji tak wszystko było zmieniane że w końcu się wszyscy pogubili w systemie nagród. I tak na ostatnie kolejki myslełem tylko jak utrzymac swoje miejsce by coś z tego konkursu miec a tu się okazało, ze wcześniej było ustalony podział nagród od 6-tego miejsca. Ktoś gdzieś w trakcie rzucił od óśmego i tak w końcówce zostało przyjęte. Potem słusznie zresztą powrót do szóstki. Więc dobrze, że chcecie wszystko ładnie ustalic na poczatku. Chce od poczatku wiedziec o co toczy się gra i na jakich zasadach i nie chce widziec jakichkolweik zmain w regulaminie w trakcie konkursu. A teraz do konkretów.

1. Ok
2. No moge się zgodzic do 7.00 ale te 10.00 lepiej wygląda.
3. Tu myśle, że jest już zgoda więc też ok.
4. To mi się nie podoba. Wnosze o przynajmniej jedną możliwośc wyręczenia się kimś innym. jeśli chodzi o pracę dla prowadzącego to nie bedzie to dla niego wielki kłopot ewentualnie podsumowac 30 porcji typów w ciągu całego konkursu. Taką jedną możliwośc kazdy raczej bedzie się i tak starał zostawic na jak najpóźniejszy okres.
5. ok
6. zgadzam się z propozycją możliwości manipulowania ilością typów. Już nie musi byc 2-10 ale tak 4-7.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Gram

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Lista uczestnikow, ktorzy potwierdzili swoj udzial w III edycji:

1.[T]-error
2.Lord Devastator
3.jinx
4.konstruktor
5.Maxi
6.Dziabor
7.Szewa
8.rafael86
9.Piecia
10.michael89
11.Soudal
12.Killa Boom
13.remigiusz

Dzikie karty:

14. Kefir70
15. Baqu
16. ryan20
17. grucha

Eliminacje:

1. Valverde
2. delfiedor
3. Ghost
4. roan79

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Panowie, ja od jutra zaczynam prace tak wiec przez kilka dni nie bede mial specjalnie duzo czasu. Dlatego prosze o wszystkie uwagi w tym temacie. W przyszlym tygodniu wszelkie propozycje rozpatrzymy w jednym poscie tak zeby to bylo w jednym miejscu i bylo czytelnie. Potem przystapie do zredagowania nowego regulaminu.

Jedna prosba: jesli ktos ma kontakt z VanTheManem to prosze o przekazanie info o zapisach. Jako jedynej osobie z poprzedniego sezonu nie moglem mu napisac PM bo ma zapchana skrzynke.

Pozdrawiam

R
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
R Offline
Gram

mgr Offline
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
To ja też zagram hura

A
member
member
A Offline
Chętnie wystąpie w eliminacjach i nie tylko laugh

Joker
Joker
Wchodzę smile , w lipcu byc moze spotkam sie z Conradem i zahaczę Go wtedy o sponsora dla BC smile

POZDRO
ELDO

Last edited by ELDORADO; 26/06/2008 15:03.
Strona 2 z 16 1 2 3 4 15 16

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
6 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, 11kera11, aker, Lukasz111, JelineK, Sensei), 996 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,289
Posty5,836,360
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025