|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam , chcialem zakupic bron gazowa dlatego chcialem spytac czy jestescie w stanie cos polecic...jestem zupelnym laikiem w tym temacie wiec co poza zakupem takiej broni powinienem jeszcze kupic ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Broń jest bez sensu i nikt jej już nie poleca, najlepiej kupić sobie gaz w postaci żelu. Zależy ile masz jeszcze na to kasy. Jeśli chcesz wydać mało to w takim przedziale masz Red Paper. Jeżeli masz sporo wiecej kasy to można wybrac cos lepszego.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
no cena jest niewazna... red paper to ten pieprzowy , tak ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A tam chris, pozyteczna rzecz. Swego czasu znajomy zawsze nosil taka giwerke przy sobie i kiedys, gdy byl lekko nietrzezwy spisywali go panowie policjanci. Po poleceniu zeby wyjal wszystko z kieszyni i przypadkowym namierzeniu jednemu krocza odskoczyli momentalnie 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Tak pieprzowy, żelowy, całkiem niezły jak na te cenę. Jak cena nieważna to jutro dam Ci kilka linków.
Bron ma to do siebie, ze gaz jest w postaci chmury wiec w zamkniętych pomieszczeniach i na powietrzu ciężko używać. Dlatego teraz każdy raczej wybiera żel.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ok bylbym bardzo wdzieczny bo szzczerze mowiac w tym temacie jestem calkowicie zielony 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
http://www.militaria.pl/uzi/gaz_pieprzowy_uzi_60_ml_(1300)_p3104.xml?cat=122 - UZI http://www.militaria.pl/smith_wesson/gaz_pieprzowy_smith_wesson_60_ml_(1300)_p2407.xml?cat=122 - S&W http://www.arobron.pl/index.php?cPath=65_66&sort=2a&filter_id=4 - Walther To sa wg mnie 3 lepsze marki, jak miałbym kupować to Walther'a. Z tańszych to masz tu np. CS'a za 22zł: http://www.kaliber.go3.pl/akcesoria.phplub Red Paper za też około 20zł w każdym sklepie z bronią.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
loipop zanim nabędziesz taki sprzęt to poczytaj o odpowiedzialności związanej z użyciem gazu. Polska to trochę chory kraj i nie jest tak różowo jak by mogło być.
Jeżeli coś się stanie napastnikowi po użyciu takiego gazu to ciężko jest udowodnić, że działało się w obronie własnej i Ty masz wtedy lipe.
Zakupując takie coś trzeba dokładnie to przemyśleć, mam nadzieję, że i Ty tak zrobisz.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
no wiadomo ze takie rzeczy nie sluza do zabawy i nie sa noszone dla przyjemnosci, wynikla sytuacja jaka wynikla i wolalbym miec cos przy sobie.
|
|
|
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Najlepszy jest gaz w spraju, po jednej sztuce w każdej kieszeni i jest spoko.  Chris, CS jest chyba lepszy od pieprzowego, nie? Loipop, pomyślałeś może o paralizatorze? 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Tak, lepszy wg mnie
Ale ogolnie i tak gazy nie sa super, bo tak naprawde maja 2-3 razy mniejszy zasieg niz napisane na opakowaniu.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
no paralizator to nie wiem...kojarzy mi sie z bezposrednim kontaktem z przeciwnikiem. gaz w sprayu ? yyy... gdzie to znajde?
a osobiscie co byscie brali ?
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Podpinam się pod temat, chcem kupić siostrze bo śledzi Ją jakiś zboczeniec, jednego się pozbyła, minął jakis czas i zjawił się kolejny... to jest PILNE  , jeżeli jest możliwość to piście jak najwięcej i który wybrać, łatwy w obsłudże i poręczny, a i efekt ma być powalający i natychmiastowy.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Masz napisane powyzej, po 2 gaz nie da 100% pewnosci obrony. Troche tak na prawde lipa to jest.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|