|
|
veteran
|
|
veteran
Przeczytałem poprzedni temat ale nie znalazłem odpowiedzi na te pytania... Konto w Neteller mam już założone od dawna, jednak zawsze korzystałem z Moneybookers. Status konta do Extended, nie pamiętam żebym robił weryfikacje konta a nigdzie teraz nie mam takiej opcji. Z kontem bankowym jest podobnie, kiedy daje na rachunek nigdzie nie mam opcji rejestracji konta bankowego więc możliwe że to już kiedyś zrobiłem, jednak nigdzie nie mam danych jakie konto bankowe mam zweryfikowane i teraz nie wiem czy było to konto w pko czy w wbk. Gdzie to można sprawdzić?? I czy da sie zmienić konto bankowe? Bo teraz mam też konto w mbanku a podobno oni mają w BRE Banku więc wpłaty byłyby szybsze?? I dlaczego kiedy chce sie wpłacić pieniądze przelewem to najpierw trzeba zgłosić to do nich a potem dopiero wpłacać?? Z góry dzięki za odpowiedzi
|
|
|
|
|
stranger
|
|
stranger
Witam
Może mi ktoś napisać, co to za opłata "Administration fee/Refund fee" w tabeli opłat karty prepaid?
Kiedy oni pobierają ta opłatę?
Pozdrawiam Rafał
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Czy neteller ma jakąś poważniejszą awarię czy coś? Od początku tygodnia próbuję zrobić wpłatę do Unibetu i najpierw nie było możliwości wyboru Netellera, teraz Neteller jest ale wpłaty kończą się errorem i prosbą o kontakt z konsultantem. Próbuję wpłacić do Sportingbetu i znów nie mam opcji wpłaty Netellerem. Czy tylko ja tak mam czy to jakaś większa akcja?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a mozesz sie zalogowac do Netellera ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
wlasnie wplacilem do BF bez problemow
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Czy Neteller pobiera jakakolwiek oplate za wplate/wyplate pieniedzy do/z bukmachera ta metoda? Czy tez jest to cos w stylu MB?
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Styl moneybookers tylko że bezpieczniejszy.
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Dimes, czyli rozumiem, ze nie ma zadnych ukrytych oplat za wplate/wyplate do bukmachera ta metoda, ktore pojawiaja sie na koncie po jakims tam czasie czy tez od razu? Czyli to co wplacam/wyplacam pojawia mi sie na koncie czy to w serwisie Neteller czy u buka? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Tak, od moneybookers różni się tylko tym że podczas wymian miedzy użytkownikami pobierają wyższą opłate. DO bukmacherów wpłacać i wypłacasz bez ukrytych opłat.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Mam konto w Neteller w walucie $ założone kiedyś. Teraz chciałem zamowić kartę Netellera i mam wybrać walutę karty, pomysłałem o Euro, gdyż dolar spada w mocniejszym tempie niż Euro, jednak mam wątpliwości czy moge tak zrobić mając Neteller w USD a karte w EURO i druga sprawa czy będę miał jakieś podwójne przewalutowanie w ten sposób, gdyż wg schematu wychodzi to tak: Bukmacher PLN >> Neteller USD > karta EURO. Który wybór więc byłby lepszy? abym najkorzystniej wybrał walute karty? dzieki
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Nikt nie używa Netellera?
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Należy wziąć w USD chyba że chcesz miec przewalutowanie wysyłając z konta Neteller na karte. Jeśli chcesz tak bardzo EURO to zamknij stare konto Netellera i otwórz nowe, ale nie polecam.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
@dondo, zadałeś trudne pytanie. Myślę że najlepszą odpowiedź uzyskasz od Neteller support. Spróbuj 
|
|
|
|
|
member
|
|
member
Mysle ze nie ma kart na rozne waluty. Jezeli chcesz wypłacac na karte w euro (oczywiscie w bankomatach z euro) i nie chcesz przewalutowan to musisz miec konto w euro. Zamiana konta polega na założeniu nowego konta w euro i zgłoszeniu telefonicznym w supporcie. Prosisz o zamkniecie starego konta $ i transfer srodkow na nowe konto euro. Trwa to okolo 1 godz.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Prosisz o zamkniecie starego konta $ i transfer srodkow na nowe konto euro. Trwa to okolo 1 godz. zmienialem ostatnio walute w netku z $$ na E i nie trwalo to 1 godzine, bynajmniej nie do pelnej aktywacji konta. mimo iz mialem konto extended z wydana juz karta, musialem weryfikowac konto od samego poczatku, czyli telefon + wyslanie dokumentow na identity@, ktorych zaakceptowanie zajelo im ponad 2 tygodnie...
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
In order to change the currency of your account, you will need to create a new NETELLER account with the base currency that you'd prefer to use. In order to sign up a new account, you will need to use an alternate email address. Once you have created the new account, please contact NETELLER Customer Service by phone, and we'll be able to move any information or balance from your old account to your new account.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Dzięki za pomoc, wybrałem USD. Jeszcze jedna kwestia. Złożyłem wniosek o wydanie karty, jednak widziałem że mam też opcję weryfikacji konta bankowego - że mi mają wysłać jakieś drobne na konto i potem mam wpisać końcówke ile doszło czy coś w tym stylu. Nie chce wypłacać od nich na konto, więc złożyłem wniosek o wydanie karty, czy można tak zrobić czy może żeby otrzymać kartę mam obowiązek zweryfikować również konto bankowe? I ile mniej wiecej czeka sie na tą karte. Dzieki.
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Jeśli ktoś zna odpowiedź na któreś z poniższych pytań to będę dźwięczny:
1. Czy w Warszawie (oprócz lotniska) są jeszcze bankomaty wypłacające w ojro? 2. Czy można zwiekszyć dobowy limit wypłat powyżej 700 ojro? 3. Jak zamówić nową karte, gdy stara traci ważność
THX
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
żeby otrzymać kartę mam obowiązek zweryfikować również konto bankowe? I ile mniej wiecej czeka sie na tą karte. Dzieki. ja nie weryfikowalem konta bankowego, tylko rozmowa telefoniczna + dokumenty. na karte czekalem ok. 10 dni. 1. Czy w Warszawie (oprócz lotniska) są jeszcze bankomaty wypłacające w ojro? z tego co mowil znajomy, to na lotnisku przestal obslugiwac euro i w tej chwili nie ma zadnego.
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Moze mi ktoś wyjasnić co ja mam tu zrobć, bo sie do mojego konta dostać nie moge (kiedyś mogłem i wysyłałem im juz daaawno temu dokumenty w celu weryfikacji wszytsko bylo ok, ale dawno sie nie logowalem i teraz mam taki problem...), angielski mam słaby... "Security Validation Required NETELLER has placed a temporary hold on your account to protect your personal information and requires a phone contact with you to verify your identity. Please call NETELLER at 00.800.7767.**** and press **** or email [email protected]." We apologize for any inconvenience. pozakrywałem jakieś numerki bo nawetn ie wiem czy mają jakieś znaczenie czy nie... pomocy.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|