Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 8 z 12 1 2 6 7 8 9 10 11 12
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Potrzebuje program do odczytu/ konwertowania tekstu ze skanów w postaci jpg. Czyli mam fotkę tekstu w jpg i chcę to przekonwertować na tekst w wordzie lub pdfie.
Są takie programy podobno. Jak ktoś zna nazwę jakiegoś dobrego to będę wdzięczny smile

Bonus: Unibet
Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by Vader
Potrzebuje program do odczytu/ konwertowania tekstu ze skanów w postaci jpg. Czyli mam fotkę tekstu w jpg i chcę to przekonwertować na tekst w wordzie lub pdfie.
Są takie programy podobno. Jak ktoś zna nazwę jakiegoś dobrego to będę wdzięczny smile

Poczytaj o OCR smile

Mi kiedys polecali to http://www.finereader.pl/ ale sam z niego nie korzystalem.

D
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
D Offline
Poszukuje na stala wspolprace osob, ktore maja dobre pojecie o pozycjonowaniu, zaawansowanym programwoaniu oraz grafice i rysowaniu. Jezeli ktos chcialby pracowac na ktoryms z wymienonych stanowisk, to prosze o kontakt. Wynagrodzenie bedzie comiesieczne, bez wzgledu na ilosc wykonywanych projektow, lub pozycjonowanych stron. Tylko osoby komunikatywne. Mozliwosc pracy w dowolnych godzinach, nawet wieczornych. Stawka do uzgodnienia. Mozliwa zaliczka. Jezeli udaloby sie dobrze wspolpracowac w zespole, wtedy pomysli sie o czyms "wiekszym" (mam na mysli dzialnosc) Kontakt prosze na PW, grafikow i programistow prosze o swoje prezentacje. A pozycjoner naprawde musi byc dobry w te klocki.

_
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
_ Offline
Ktoś wie jak zrobić by za pomocą gestów myszki przełączać się pomiędzy zakładkami w Operze?? Chciałem zrobić podmianę, że gesty odopiedzialne za przełączanie strony "Wstecz" i "Dalej" zmieniały by zakładki :]

Jeszcze druga możliwość- zamiana skrótu klawiaturowego ctrl+tab na ctrl+shift - da się to zrobić pod Operą?? Czy muszę to zamienić dla całego systemu operacyjnego??

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
czesc,
mam neta w BT [anglia] stoi jakis taki smieszny mebel na polce i rozsyla internet ;]
jak ustawic torenta zeby osiagnac jak najwyzsze szybkosci sciagania? Mma na mam na mysli porty bo strasznie wolno sie sciaga:/

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Poczta interia, max upload/download plik 50 MB, ładuje plik o wielkosci 25 MB, nastepnie chce go otworzyc, sciagnac na twardy dysk i nie da rady, bo albo klikne na ten plik w załączniku i pojawia sie pusty biały ekran albo gdy prawym porzyciskiem myszy spróbuje sciagnac nic nie sciaga tylko od razu zakancza sciaganie, ten problem jest zawsze przy takiej wielkosci plikow, ktos wie jak taki plik odczytac/sciagnac/naprawic problem?

B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
Mam mały problem, nie dawno kupiłem mojego pierwszego lcd do kompa, podłaczyłem i jakoś obrazu była o niebo lepsza na moim starym 15` ekranie niz na nowej 19, co może być nie tam, a może wszystko jest ok? stery do karty graficznej instalowałem z cd
doradzcie co moze byc nie tak

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Co rozumiesz przez jakość obrazu? jeżeli masz niską rozdzielczość ustawioną to masz po prostu pikselozę na 19'tce. A 15'tka była CRT?

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Originally Posted by Boomber
Mam mały problem, nie dawno kupiłem mojego pierwszego lcd do kompa, podłaczyłem i jakoś obrazu była o niebo lepsza na moim starym 15` ekranie niz na nowej 19, co może być nie tam, a może wszystko jest ok? stery do karty graficznej instalowałem z cd
doradzcie co moze byc nie tak
Jaki lcd, wejscie dvi czy d-sub? Jakie stery, jaka karta duzo podales...

B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
lcd asus vw193d-b podłaczony na wejsciu d-sub, karta graficzna GG 8400 GS

15 była CRT

P
old hand
old hand
P Offline
przepraszam za pytania.....otwiera sie wam strona onetu??....ja od dwoch dni nie moge otworzyc....jaestem za granica....moze to ma jakies znaczenie.....jest cos o czym nie wiem a powinienem wiedziec??

_
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
_ Offline
Originally Posted by pawcio1
przepraszam za pytania.....otwiera sie wam strona onetu??....ja od dwoch dni nie moge otworzyc....jaestem za granica....moze to ma jakies znaczenie.....jest cos o czym nie wiem a powinienem wiedziec??

Otweira się, tylko, że teraz to od razu ładuje się onet beta :/ Mi się tam zmiany nie podobają blush

G
addict
addict
G Offline
co jest nie tak z moja poczta na onecie??

nigdy nie dostawalem zadnego spamu a teraz w ciagu tygodnia przychodzi mi jakies 100 listow jakis angielskich pierdol i nie wiem o co chodzi

mozna to jakos zablokowac??

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
mam laptop hp pavilion dv6725us, wg producenta, ma wbudowany bluetooth. Nie wiem jak z tego skorzystac, wchodze w urzadzenia (Vista) nie ma zadnego bluetootha,
sterow na stronie specjalnie nie widze, nic oprocz tego http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/...amp;lc=en&dlc=pl&product=3646938
po zainstalowaniu tego softwaru pisze ze nei mam podlaczonego zadnego urzadzenia Bluetooth

Poradźcie coś

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
Originally Posted by lelu
czesc,
mam neta w BT [anglia] stoi jakis taki smieszny mebel na polce i rozsyla internet ;]
jak ustawic torenta zeby osiagnac jak najwyzsze szybkosci sciagania? Mma na mam na mysli porty bo strasznie wolno sie sciaga:/
podbijam:)

i drugie pytanko,
sterowniki do USB jakie najlepsze z najlepszych wink
szukalem, znalazlem jakies na microsofcie.. ale jak probuje zainstalowac to wyskakuje ze mam juz SP2 i jest alright... a jak znowu zeskanuje kompa programem ktory pokazuje sterowniki czy sa ok czy nie ok(pokazuje ze sa jakies lepsze, ale zeby je zassac trzeba zaplacic) to te od USB sa nie spoko ;]

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Co do torrentów to ustaw na tym śmiesznym meblu przekierowanie portów, np. u mnie przekierowanie tych samych co z amule'a dało momentalny skok prędkości.

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
micha$ a jak to sie na takim czyms ustawia ? smile bede wdzieczny za tutoriala jakiegos:)

Z
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Z Offline
Prosze o recepte na sformatowanie dysku (step by step jak dla analfabety) , pracuje na windows hp proffesional , będę wdzięczny ... chcę wyrzucic wszystko z komputera.

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Originally Posted by pawcio1

Dla obcokrajowcow www.onet.eu [onet.eu] .

Co do formata http://www.google.pl/search?q=jak+sformatowac+dysk&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by lelu
micha$ a jak to sie na takim czyms ustawia ? smile bede wdzieczny za tutoriala jakiegos:)

Podaj nazwę i model routera.

Strona 8 z 12 1 2 6 7 8 9 10 11 12

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
10 zarejestrowanych użytkowników (Lukasz111, alfa, latajaca_holenderka, betowiec, Sensei, aker, burbon, JelineK, 11kera11, rafal08), 2,767 gości, oraz 10 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,283
Posty5,833,152
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025