Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 11 z 19 1 2 9 10 11 12 13 18 19
L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
Chodzi oczywiscie o Lukas Bank

Bonus: Unibet
L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
Moze ktos napisac cos o karcie kredytowej Visa Student<26 w Lukas Bank ??
Jaki jest limit karty?
Oraz krotka opinia o tej karcie jesli mozna tongue

V
veteran
veteran
V Offline
Przedewszystkim o tej karcie można powiedzieć tyle, że nie jest to karta kredytowa smile
Jeżeli masz konto w LukasBanku i chcesz wyrobić karte rabatową <26 (naprzykład w Orbisach) to faktycznie, korzystniej będzie dla Ciebie zamówić tę kartę do Twojego rachunku (jako kartę debetową)

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
Załóżmy że miałbym taka kartę i na koncie było by 0 złotych to czy mogę zejść poniżej 0 złotych?jeśli tak to do jakiej kwoty?

V
veteran
veteran
V Offline
możesz zejść niżej 0zł tyle ile wynosi Twój limit debetowy na rachunku powiązanym z tą kartą. Ta karta nie jest kartą kredytową!

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
Originally Posted by Virapl
możesz zejść niżej 0zł tyle ile wynosi Twój limit debetowy na rachunku powiązanym z tą kartą. Ta karta nie jest kartą kredytową!
Każdemu przyznaja limit debetowy?

V
veteran
veteran
V Offline
Na podstawie zaświadczenia o zarobkach - praktycznie każdemu.
Na podstawie ruchów(obrotów i typu transakcji) na rachunku (najczęściej brane pod uwage są 3-6 ostatnich miesięcy) - w niewielu bankach (Lukas przoduje pod tym względem) zdarza się to, choć nie są to duże kwoty.
Dla przykładu - w PKO dostaniesz 300zł limitu debetowego za regularne obroty w ostatnich 3 mies, lecz salda ujemnego nie możesz tam utrzymywać dłużej niż 30 dni.
W LukasBanku znacznie więcej, lecz musisz posiadać rachunek od conajmniej 6 miesięcy.

old hand
old hand
Toyota bank to jest najgorsze dziadostwo z jakim się spotkałem... wysłałem do nich wszystkie dokumenty jakie były potrzebne, najpierw oświadczenie później musiałem im dosyłać zaświadczenie o zarobkach (bo coś im nie pasowało) a teraz babka do mnie dzwoni że muszę im jeszcze przesłać zeznanie podatkowe za ubiegły rok, no ciekawe co jeszcze nowego wymyślą...

The Famous McD
The Famous McD
Koszty wykonywania przelewów z kart kredytowych :

Nazwa banku Odsetki Prowizja
Getin Bank 0%* 0zł
Bank Zachodni 0%* 3zł
Bank Millennium 0%* 3zł
Raiffeisen Bank 22% 0zł
Multibank 0%* 2%min.5zł
Bank BPH 21,9% 0,5%min.1zł
Citibank 23,4%** 3%min.7zł**

ma ktoś może kartę kredytową w banku millennium albo getin i mógłby napisać jak w tych bankach wyglądają przelewy na rachunek z karty .

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
Getin Bank 0%* 0zł

ale mozesz go wykonac tylko w oddziale

Bank Millennium 0%* 3zł

a tutaj zlecasz przez infolinie, ale maja prawo odmowic, poniewaz odbiorcami powinny byc tylko firmy typu gazownia,elektrownia,SM (ofc ich dystrybutorzy, kwestia tego czy weryfikuja odbiorce)

The Famous McD
The Famous McD
a w oddziale Getin Banku bez problemu zlece przelew na moje konto ??? czy też są restrykcje co do tego że musi być to przelew do gazowni czy innej elektrowni ??? wink

najbardziej liberalną politykę prowadzi WBK a reszta banków ma straszne obostrzenia :/ jeżeli chodzi o przelewy z karty kredytowej

L
antimadrista
antimadrista
L Offline
A jak to wyglada w przypadku, gdy karta musi byc brana np na 4 lata, a ja po kilku miesiacach chcialbym z niej zrezygnowac?

Jakie sa oplaty?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
nie ma oplat za oddanie przed czasem. Wiekszosc ludzi oddaje przed koncem pierwszego roku uzytkowania zeby nie placic za karte, bo zazawyczaj pierwszy rok jest gratis a za drugi juz sie buli. No chyba ze w umowie gdzies jest ale ja sie nie spotkalem z czyms takim

R
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
R Offline
Originally Posted by andrzejek_84
nie ma oplat za oddanie przed czasem. Wiekszosc ludzi oddaje przed koncem pierwszego roku uzytkowania zeby nie placic za karte, bo zazawyczaj pierwszy rok jest gratis a za drugi juz sie buli. No chyba ze w umowie gdzies jest ale ja sie nie spotkalem z czyms takim
Kazdy bank wyznacza kwote ktora w danym roku musisz przekroczyc np. w WBK jesli w ciagu roku zrobisz tranzakcji karta na over 1200 zl to na kolejny rok masz ja za darmo. Nie wszyscy o tym wiedza a jest to prawo konsumenta wiec mozna zapytac w swoim banku bez rezygnacji przed koncem 1 roku uzytkowania. Najlepiej podejsc i zapytac jaki limit ma dany bank i czy po przekroczeniu dostaniesz na kolejny rok bez oplat . Czasami banki przedluzaja kazdy za kase jak nikt sie nie zglosi i nie upomni sie wiec dobrze o tym wiedziec.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
no u mnie jest to taka kwota ze nie ma opcji zebym ją przekroczyl. 1200 to by na miesiac musialo chyba wynosic

T
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
T Offline
mam karte kredytowa z pkobp)((masterdcard) .Moje pytanko jest takie proces rozliczeniowy jest 16 kazdego miesiaca ,czy oni sami pobiora kase z mojego konta aby pokryc ten debet na karcie czy musze sam uzupelnic brakujace srodki ?Pierwszy raz pobralem sroki z karty i nie wiem czy samemu trzeba zadbaco uzupelnienie ych srodkow , dzieki za odpowiedz piwo

D
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
D Offline
Originally Posted by Tomasz Frankowski
mam karte kredytowa z pkobp)((masterdcard) .Moje pytanko jest takie proces rozliczeniowy jest 16 kazdego miesiaca ,czy oni sami pobiora kase z mojego konta aby pokryc ten debet na karcie czy musze sam uzupelnic brakujace srodki ?Pierwszy raz pobralem sroki z karty i nie wiem czy samemu trzeba zadbaco uzupelnienie ych srodkow , dzieki za odpowiedz piwo

ja mam i ing i co miesiąc sam musze przelewac z konta albo internetowo albo w banku, no chyba że zrobisz takie zlecenie, że mają ci sami pobierac

C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
Kto oprócz WBK oferuje karty płatnicze pre-paid?

V
veteran
veteran
V Offline
Jeżeli nie zadeklarowałeś spłaty automatycznej, to musisz ją zrobić ręcznie.
Karty typu pre-paid oferuje większość banków - szeroką ofertę posiada np ING, lecz napewno WBK jest najlepszy pod tym względem.

C
C Offline
Dzięki, okazuje się że jedynie WBK tak naprawdę wydaje karty pre-paid na okaziciela, bez jakichkolwiek zbędnych formalności.

Strona 11 z 19 1 2 9 10 11 12 13 18 19

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
7 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, Lukasz111, latajaca_holenderka, rymoholik, $-man, forty, aker), 522 gości, oraz 5 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,294
Posty5,838,480
Użytkownicy24,790
Najwięcej online15,603
Yesterday at 08:56 AM