Kiedyś przez krótką chwilę miałem do czynienia z taką osobą. Koleś recytował na pamięć całe fragmenty biblii po hebrajsku, przy okazji objaśniając słowa itp.
A najbardziej chyba znany filmowy i książkowy przykład to ... Forrest Gump
Ty chyba nie ogladales ani nie czytales Forresta Gumpa
Jeden z najlepszych piłkarzy wszech czasów Argentyńczyk Diego Armando Maradona zostanie dziadkiem. Jego córka Giannina Dinorah Maradona jest w trzecim miesiącu ciąży. Ojcem pierwszego wnuczka mistrza świata z 1986 roku jest 20-letni piłkarz Atletico Madryt, Sergio Aguero.
Jeśli okaże się, że Giannina na świat sprowadzi synka, od razu w dniu jego urodzin podpiszę z nim kontrakt. Będzie on najmłodszym piłkarzem w historii klubu" - zapowiedział prezes Atletico Madryt, Enrique Cerezo.
Wątek sawanta to sam główny bohater - czyli Forrest Gump, z jednej strony głupi jak przysłowiowy but, a z drugiej za co się nie weźmie to robi to genialnie (gra na harmonijce, tenis stołowy, bieganie, szachy etc.)
Z jednej strony idiota - z drugiej geniusz
Być może, żeby być precyzyjnym, powinienem napisać o Gumpie jako o sawancie w cudzysłowie.
PS a to, że w definicji na wikipedii nie ma słowa o Forreście, ale jest o Rainmanie, to nie znaczy, że Forresta nie można tu zakwalifikować
Ale to nie powód żeby mi wmawiać, że nie czytałem jednej z ulubionych moich książek i nie oglądałem jednego z ulubionych filmów
Zapomniałem o tych jego wyczynach. Pamiętałem tylko, że dorobił się fortuny na chyba krewetkach i myślałem, że to był zwykły fart. Umknęły mi jego inne talenty, dawno oglądałem
Salah ma 2 wady: - jest francuzem - nalezy do vagabonds, ktorzy wygrali BOTY w 2006 roku, kiedy to m in Salah byl sedzią Fakt, ze w polfinale Drifterz popelnili blad nie wypuszczajac Hong10 w solowce, ale te routine w wykonaniu Vagabonds zabieraly mnostwo czasu. Podobnie wygladal final, okradli Koreanczykow i tyle
A tu jeszcze Salah ze wspomnianych wyzej BOTY 2006