|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Od jakiegoś czasu mam problem z prawidłowym wyświetlaniem strony soccerstand.com. Pod żadną z trzech przeglądarek nie działa prawidłowo.Zastanawiam się , w czym tkwi problem , bo niektóre tabele czy h2h wyświetla prawidłowo , a niektore wyświetla tylko puste okienka.Używam XP z SP2 wydaje mi się , że pod kątem oprogramowania jest wszystko OK na moim kompie. Ale pewności na 100% nie mam.Wiem tylko , że są błędy typu CSS i ze skryptami Java - tak wynika z zapisu w konsoli błędów w przeglądarce. Mam prośbę czy możecie sprawdzić czy u Was na kompie można otworzyć na tej stronie tabelę ligi np fińskiej , czy h2h i czy to u Was działa bo u mnie nie. Natomiast np. liga duńska u mnie działa.Być może jest to problem z konfiguracją u mnie , a może jednak admin strony coś powinien poprawić.Jeśli u Was wszystko jest OK to może ma ktoś pomysł co powinienem zrobić? http:/www.soccerstand.com [ soccerstand.com]
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
panowie problem z laptopem della inspiron 6400. Otoz podlaczenie takich rzeczy jak np karta pamieci, ipod jest niemozliwe, tzn. niie wykrywa.. albo np podlaczenie telefonu via kabel usb czy myszki przez usb dziala bez zarzutu jakas diagnoza;)?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
panowie problem z laptopem della inspiron 6400. Otoz podlaczenie takich rzeczy jak np karta pamieci, ipod jest niemozliwe, tzn. niie wykrywa.. albo np podlaczenie telefonu via kabel usb czy myszki przez usb dziala bez zarzutu jakas diagnoza;)? pewnie niezainstalowane sterowniki 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
okey, moze..;) co polecasz? bo ja probowalem cos instalowac z plyty ktora dali do lapka, ale wyskakwalo ze wszystko jest alrajt
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Każde urządzenie , które nie działa podłącz z osobna do laptopa - komputer na pewno wykryje , że coś jest podłączone do portu usb i jeśli nie ma sterowników to poprosi o zainstalowanie ich z płyty lub znalezienie sterowników w internecie. Miałem podobny problem z pendrivem , ściągnąłem sterowniki z internetu i wszystko było OK. To może teraz Ty mi pomożesz - dwa posty wyżej napisałem w czym mam problem - potrzebuję , żeby ktoś sprawdził jak u niego działa soccerstand.com 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
no wlasnie problem w tym, ze te urzadzenia ktore dzialaja wykrylo, zainstalowalem sterowniki i dizala... ale ipoda czy karty pamieci nawet nie wykrywa  usb dziala, ipod/karta pamieci tez bo sprawdzalem co do Twojego problemu to nie znam sie na rzeczy, moge jedynie powiedziec, ze na firefoxie 2.0 i windowsie XP(prawdopodobnie z XP2 ae nie dam uciac reki) stronka dziala sprawnie pozdr
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Faktycznie dziwna sprawa...  Jeśli porty usb są w porządku , to nie wiem co by tu poradzić , przynajmniej z kartą pamięci... Jeśli nie wykrywa ipoda , to być może trzeba sprawdzić ustawienia w ipodzie dotyczące współpracy z kompem o ile coś takiego jest - być może tu jest pies pogrzebany. Dzięki za sprawdzenie soccerstand - wygląda na to , że czegoś mi jednak brakuje na kompie..
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Zainstalowane, dam znac jak poszlo jak sprobuje karty uzyc bo aktualnie nie mam pod reka... ale to nie wszystko ;] otoz, chciaelm nagrac na plytke dvd filmiki, oczywiscie problem znowu z lapkiem nie pamietal ale bodajze wykrywal plyte, ze byla wlozona i moglem wejsc na niia przez moj komputer ale: -nero, po odpaleniu nie bylo mozna wybrac czy ma nagrywac plyte dvd czy cd. Jedynie wybor sposobu nagrania plikow -audio, dane czy mp3. -sprobowalem innym programem, deepburner, rowniez nie wykrywal plyty postanowilem wiec sprobowac nagrac cos na tej plytce na laptopie kumpla, udalo sie wiec plytka sprawna... wrzucam ja do swojego lapka i okazuje sie, ze pliki bezproblemowo czyta z nosnika... wtf? testowalem 4 rozne plyty dvd;/ [chwila przerwy] no tak, nie supportuje nagrywania  ku#w9@$ jak to mozliwe w ogole
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Sprawdź jeszcze Nero InfooToll, bo wychodzi, że masz napęd combo, jak kupowałeś laptopa z usa , to częsta praktyka by obniżyć cenę, do tego zwykle gorsze wifi, brak BT itp, bo mało kto zwraca na to uwagę.
|
|
|
|
|
A7
|
|
A7
Może ktoś posiada sterowniki do karty Firewire, bo chcę przegrać filmy z kamery na komputer? Niestety po włożeniu po raz pierwszy do płyty gł. karty Firewire, komputer ją wykrył, ale cały czas pisze, że nie można włączyć urządzenia. Może problem dotyczy czego innego? [ Linked Image]
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
No to wszystko pięknie wypisane, płyt nie nagrasz dvd, tylko cd. No cena musiała być niższa w dellach i lenovo/ibm (usa,anglia, tam gdzie możemy skonfigurować w zamówieniu) standardem są w konfiguracjach najpierw napędy combo, a dopłata do nagrywarek dvd jest śmiesznie niska, ale jak kupują duże firmy to oszczędność duża dla nich.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Może ktoś posiada sterowniki do karty Firewire, bo chcę przegrać filmy z kamery na komputer? Niestety po włożeniu po raz pierwszy do płyty gł. karty Firewire, komputer ją wykrył, ale cały czas pisze, że nie można włączyć urządzenia. Może problem dotyczy czego innego? A może w biosie coś jest wyłączone. Strzelam.
|
|
|
|
|
Na pełnejjj kurrr...
|
|
Na pełnejjj kurrr...
mam laptopa z Anglii [win vista]
chcialbym wiedziec czy mozna przelaczyc klawiature na polskie literki z 'ogonkami' ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Nowy serwis do udostepniania wszystkiego co popadnie: http://odsiebie.com/Podobno lepszy od rapidshare. Nie testowałem, nie mam z nim nic wspólnego.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ok to skoro nie moge nagrac plytek dvd a z cd nie ma sie co mecyzc trzeba zrobic cos innego. Otoz chodzi mi po glowie zrobienie sieci wifi miedzy kompem kumpla a moim, da rade takie cos? Jesli tak to jak
W gre w sumie jeszcze wchodzi zrobienie sieci na kabelkach takich standardowych;) ale o tym tez za wiele nie wiem
Czyli mowiac krotko - trzeba wskazac latwiejszy sposob, ten ktory bedzie sprawniejszy i powiedziec co i jak ;]
;pozdr
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Do wifi potrzebujesz AP i odbiorniki w kompie. Do kabli potrzebujesz krosy albo zwykłe sieciówki z hubem/routerem.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|