Niemiecki zepół CREMATORY mam ich ze 3 starsze płyty Awake , Act Seven, Believe czyli te na przełomie lat 1997-2000. Jest to melodyjny gothic metal, nawet daje rade.
Gdzie mógłbym odsłuchać piosenkę zespołu "Maleo Reggae Rockers" pt. "Alibi"? => wprawdzie nieszczególnie lubię reggae ale akurat ta piosenka przypadła mi do gustu i mam ochotę jej posłuchać - patrzyłem w google i jakoś nie ma (chyba że nie widzę). Z góry dziękuję.
PS. Znakomita, wyśmienita wręcz ścieżka dźwiękowa do "Mrocznego rycerza". Filmu nie oglądałem niemniej soundtrack jest jak dla mnie rewelacyjny bijąc na głowę poprzednie wspólne dokonanie Zimmera i Howarda do "Batmana-Początek". Świetna, mroczna, ciężka, klimatyczna, duszna muzyka.
Przeglądam, przeglądam i przeglądam propozycje muzy i zauważyłem, że niewiele jest propozycji mocniejszego grania. Trzeba będzie coś codziennie wrzucić, może ktoś się skusi, a nie tylko na teledyski z gołymi babami
Na początek bardzo fajny amerykański długowłosy gitarzysta, którego znakiem rozpoznawczym są dwa elementy, jak ktoś zna odpowiedź niech napisze, w nagrodę dostanie peffke nad peffki o kursie>2
W nawiązaniu do wczorajszego występu w naszym kraju kolejne pioseneczki o troszkę cięższym zabarwieniu. Panie i panowie, przed wami legenda heavy metalu (obrzucona na festiwalu Ozziego jajkami:)), prosto z Wielkiej Brytanii... IRON MAIDEN