Bolt biegł w półfinale naprawdę wyśmienicie.. ostatnie 60m w jego wykonaniu daje wiele do myślenia.. jestem prawie pewny, że przy podobnych warunkach jak dzisiaj zejdzie poniżej 19,50, może nawet pokusi sie o 19,40. podtrzymuje jednak zdanie, że na wr nie pobiegnie.
Jeremy Wariner to z kolei mój kandydat na kolejny rekord świata tych igrzysk. dzisiejszy bieg półfinałowy Amerykanina bardzo lekki i w całości kontrolowany, od startu do mety. wydaje się, że bardzo dobrze przygotował się do startu i długo wyczekiwany przez niego rekord w końcu padnie.
Szkoda , że na 100 sie zaczął cieszyć , spokojnie 9.50 mógłby pobiec
to sie kolega chyba trochę zagalopował
Originally Posted by HenkSiracius
Jeremy Wariner to z kolei mój kandydat na kolejny rekord świata tych igrzysk. dzisiejszy bieg półfinałowy Amerykanina bardzo lekki i w całości kontrolowany, od startu do mety. wydaje się, że bardzo dobrze przygotował się do startu i długo wyczekiwany przez niego rekord w końcu padnie.
jakby nie patrzeć to RŚ jest o sekundę lepszy niż jego dzisiejszy wynik...dużo to i mało, biorąc pod uwagę, że biegł stosunkowo spokojnie i że schodził już poniżej 44sek być może jest to w jego zasiegu....również Merritt powinien go długo naciskać, a to może tylko pomóc w uzyskanie świetnego rezultatu
hmmm....chyba jednak Michael Johnson pozostanie rekordzistą świata na 200 i 400 metrów po tych Igrzyskach
Wg na pewno rekordu na 200 m nie bedzie. CO by tu nie mowic bedzie to dla Bolta 8 bieg , a jeszcze sztafeta. Dzisiaj takze luzno przebiegl ale 0,7 s to sporo. Co prawda moze go naciskac Spearmon, ale chyba tylko do 120 metra. Dzis bardzo słabo wygladal Dix. Takze Wariner nie powininen pobiec rekordu, ale on bedzie mial z kim biec.
PS. I tak najbardziej nieprawdopodobny rekord to Younga na 400 ppl i z jakim hamowaniem.
Szkoda , że na 100 sie zaczął cieszyć , spokojnie 9.50 mógłby pobiec
to sie kolega chyba trochę zagalopował
Ze niby co ?? Rekord wynosi 9.69 , na tablicy pojawiło sie 9.68 , wiec prawie 0.2 różnicy odjąć czas kiedy zwolnił i zaczął sie cieszyć z te 0.1 + gdyby sie skupił na rekordzie , a nie na samym złocie - to nawet 9.55 możliwe jak najbardziej. Widziałem jak dziś biegł - ustanowi jeszcze nie jeden rekord świata.
Wszystko sie zgadza jak oczywiście nie zostanie złapany na dopingu , co ostatnio popularne wsród sprinterów.
A co myslicie o Sheenie Tosta do trojki na 400m ppl babek, bardzo dobrze pobiegla w polfinale, zyciowka ma zdecydowanie najlepsza. Przed olimpiada dobry wystep w meetingu w Monaco. Medal po @1.6 w betfairze to nie jest dobre zagranie?
A co myslicie o Sheenie Tosta do trojki na 400m ppl babek, bardzo dobrze pobiegla w polfinale, zyciowka ma zdecydowanie najlepsza. Przed olimpiada dobry wystep w meetingu w Monaco. Medal po @1.6 w betfairze to nie jest dobre zagranie?
Kto rano wstaje ...... Na pierwszej stronie proponowałem granie Sheenie 18 po kursie 1,5 i 1-3 po 3,5 1,8 zaksiegowane i czekam pewnie nie tylko ja 1-3 po tym jak pobiegła w półfinale jestem w miarę spokojny choć podczas finału serce z Anią Jesień jedziemy po overa
Rzut młotem kobiet (H2H) Skolimowska, K - Montebrun, M 2.3 - 1.55
Kamila bardzo szczęśliwie zakwalifikowała się do finału uzyskując przedostatni wynik kwalifikacji - 69.79, jej przeciwniczka była w każdym rzucie lepsza uzyskując kolejno 69.80, 69.86, 72.81. W tym sezonie też rzuca lepiej Francuzka, a to co mnie przekonało o zagraniu tego typka to fakt, że Kamila zmaga się obecnie z uciążliwą kontuzją, która nie pozwoli jej na lepsze rzucanie.
7657 Zhang Wenxiu-Menkova KL 1.75 - 1 Chinski twor z fabryki talentow, ktory ma zdobyc medal. Chinka w pierwszym rzucie ponad 73m Menkova fuksem w finale
7659 Montebrun-Skolimowska KL 1.55 - 1 Skolimowska w ostatniej probie zapewnia sobie awans do finalu, Francuska regularnie pod 70 M a raz nawet nieco dalej
Rzut młotem kobiet (H2H) Skolimowska, K - Montebrun, M 2.3 - 1.55
Kamila bardzo szczęśliwie zakwalifikowała się do finału uzyskując przedostatni wynik kwalifikacji - 69.79, jej przeciwniczka była w każdym rzucie lepsza uzyskując kolejno 69.80, 69.86, 72.81. W tym sezonie też rzuca lepiej Francuzka, a to co mnie przekonało o zagraniu tego typka to fakt, że Kamila zmaga się obecnie z uciążliwą kontuzją, która nie pozwoli jej na lepsze rzucanie.
MONTEBRUN Manuela - 5 miejsce SKOLIMOWSKA Kamila - niesklasyfikowana
200m mężczyzn @3.05 Pinnacle - czy padnie rekord świata ?? TAK
Po tym kursie jestem w stanie zaryzykować ten zakład. Usain Bolt pokazał w finale 100m, gdzie bił rekord świata (9.69), że jest niesamowicie silny, sprawiając wrażenie nawet, że ma jeszcze rezerwę. Dzisiaj zacznie starty na swoim koronnym dystansie - 200m, o którym często wspomina, że jest bardzo bliski jego sercu. Zwycięzcą będzie bezapelacyjnym, myślę również, że powinien bez problemów pobić rekord świata. 19.32 (10,12 pierwsze 100) Johnsona z 1996roku jest więc mocno zagrożone.
na 1000% rekord Johnsona przełamany,!!!, piękny bieg, zakończony fantastycznym finishem, samotnym, przy niezbyt sprzyjających warunkach, ale za to na piekielnie szybkiej pekińskiej nawierzchni
Jedyna szansa na polski medal w lekkiej atletyce to Lidia Chojecka na 1500, ale czy zdobyte w ostatnim terminie kwalifikacje do IO daje nadzieję na poprawę lokaty z Sydney, czy Atlanty ? Na zwycięstwo Lidii w bwin @51.00