|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Z AR będzie być może problem z odsprzedażą. Nie mają dobrej opinii. I nie jest to wymysł bo Alfy jednak są awaryjne. Dużo drobnych elementów się psuje. Elektronika itp. Mój znajomy miał AR 156 00' i po roku zakończył przygodę z tym autem. Fakt, był to JTD i troche przyjezdzony ale jednak sprawial sporo problemow.
Kupno JTD to spore wyzwanie. Wiekszosc sprowadzanych diesli jest bardzo zajezdzona.
Co do LPG: co kto lubi. Zalezy od tego jak ten silnik sprawuje soię z gazem. Jednak teraz to juz nie oplaca się zbytnio. Gaz podrozeje zapewne, ponadto drozsza instalacja-sekwencja no i jesli ktos duzo nie jezdzi to niech sobie da z tym spokoj.
Ogolnie fajny design, ciekawy silnik ale ja osobiscie bym nie kupił. Moze bardziej patrze pod wzgledem racjonalnosci. Jest duzo minosow i jednak trzeba troche wyrzeczen aby się cieszyc jazda w Alfie....
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
maniek: kup alfe, nie bedziesz pisal wtedy w temacie: jak wyrwać lachona 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
maniek: kup alfe, nie bedziesz pisal wtedy w temacie: jak wyrwać lachona  W Top Gear by powiedzieli: wtedy będzie wyrywał laski, które pracują w biurze serwisu 
|
|
|
|
|
podwórkowy attaché
|
|
podwórkowy attaché
Ktoś się orientuje ile przed końcem powinienem wypowiedzieć umowę w HDI na OC ? Przy okazji może wiecie gdzie mogę wykupić tanie ubezpieczenie dla Astry II 99r. 1.4 ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ktoś się orientuje ile przed końcem powinienem wypowiedzieć umowę w HDI na OC ? Umowę możesz wypowiedzieć najpóźniej na jeden dzień przed upływem okresu ubezpieczenia. art. 28 pkt. 1 ustawy o ubezpieczeniach obowiązkowych 
|
|
|
|
|
podwórkowy attaché
|
|
podwórkowy attaché
Ale ostatnio coś mi znajomy wspominał że np. w PZU trzeba miesiąc przed terminem wypowiedzieć , stąd było moje zapytanie . Dzięki za informację 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ale ostatnio coś mi znajomy wspominał że np. w PZU trzeba miesiąc przed terminem wypowiedzieć , stąd było moje zapytanie . Dzięki za informację  Raczej nie, termin wynika wprost z ustawy i ubezpieczyciel nie może sobie dowolnie ustalić innego 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Panowie co polecacie ze sportowych autek? Aby nie byly drogie w eksploatacji i ogolnie aby autko nie bylo zbyt kosztowne Kolo 20 tys moge dac Chce sobie kupic zima takze pomalu musialbym myslec o konkretnej marce Caly czas mysle o Hyundaiu Coupe rocznik 1998-1999 z sekwencja
Prosze o rady Dzieki wielkie
|
|
|
|
|
stranger
|
|
stranger
maniek: kup alfe, nie bedziesz pisal wtedy w temacie: jak wyrwać lachona  Sturmwind to więc jest Twoj sposób na "wyrywanie lachonów"...? Mniemam że to dlatego byłeś już w posiadaniu 12 samochodów o ile dobrze pamiętam.  Hmm ja mam inne sposoby  Ale dzieki za rade, doceniam to że sie tym ze mną podzieliłes  Oczywiście innym również dziekuje za rady i opinie na temat  pozdrawiam maniek
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ale ostatnio coś mi znajomy wspominał że np. w PZU trzeba miesiąc przed terminem wypowiedzieć , stąd było moje zapytanie . Dzięki za informację  wynika z stawy - i nawet Polski Związek Uchylniętych nic na to nie poradzi
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam
Mam zamiar zmienić samochód i chciałem zapytać o radę.... Wybieram w sumie pomiędzy dwoma modelami:
1. Opel Vectra C 2.2 DTI w granicach rocznika 2002-2003 2. VW Passat 1.9 TDI w granicach rocznika 2002-2003
Teraz tak, z wygląda bardziej podoba mi się styl Vectry. Wewnątrz jednak deska w tym samochodzie nie powala na kolana, a raczej załamuje jej słaba jakoś i wygląd. Teraz pytanie jak z silnikami Opla? Czy nie lepiej pod tym kątem wypada VW? Tak czy siak skłaniam się ku Vectrze, ale chętnie wysłucham opini. Dzięki z góry.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam
Mam zamiar zmienić samochód i chciałem zapytać o radę.... Wybieram w sumie pomiędzy dwoma modelami:
1. Opel Vectra C 2.2 DTI w granicach rocznika 2002-2003 2. VW Passat 1.9 TDI w granicach rocznika 2002-2003
Teraz tak, z wygląda bardziej podoba mi się styl Vectry. Wewnątrz jednak deska w tym samochodzie nie powala na kolana, a raczej załamuje jej słaba jakoś i wygląd. Teraz pytanie jak z silnikami Opla? Czy nie lepiej pod tym kątem wypada VW? Tak czy siak skłaniam się ku Vectrze, ale chętnie wysłucham opini. Dzięki z góry. Jeśli ktoś posiada któryś z nich to tym bardziej chciałbym wysłuchać opinii jak się sprawują 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mazda 6 w dieslu zostala uznana za niezawodna ? hmmm to ciekawe.. Moze to jedna benzyna a nie diesel ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
pingin Ty wiesz ile kosztuja czesci do tego ?:)
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
slyszalem ze dosyc drogie...ale jak sie rzadko psuje to kwestia czesci nie gra tak duzej roli... no ale pytanie jak czesto psuja sie?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
nie znam tego auta tak dobrze ale poszukalem troche w necie i chłopaki pisza jedno: zajebiscie sie prowadzi, bardzo dobre przyspieszenie, genialny poziom bezpieczenstwa a na koniec dodaja: auto skarbonka :> czesci horrendalnie drogie - chyba ze rozejrzysz sie za zamiennikami
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jesli Mazda 6 to tylko nie diesel! Znajomy ojca ma i to straszna katastrofa. Posypal się kompletnie silnik. A przebieg 150k - prawdziwy. Sami w serwisie przyznaja, że ten diesel to słaba konstrukcja. Ponadto wiekszosc sprowadzonych Mazd w dieslu ma naprawde duze przebiegi. Jesli bedziesz mial pecha to wpakujesz sie w powazne koszty. Z czesciami nie jest tak łatwo. Przy wiekszych naprawach raczej serwis a u Mazdy tani nie jest.....
|
|
|
|
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
|
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Znajomy Twojego ojca mial najzwyklejszego pecha bo jesli faktycznie mial 150k i sie "rozsypal" to znaczy ze poprzedni wlasciciel jezdzil na oleju po frytach, nie dbal zupelnie i byl katem ktory nie wiedzial ze diesel jest silnikiem ktorego nie trzeba krecic tak wysoko jak benzyne... Sorry ale jak czytam ze znajomy mial...i na tym opieram swoja wiedze to...:] chetnie poczytam opinie ale wlasne:) Fakt faktem, Mazda silniki w tym modelu do liftu miala bardzo przecietne, a duza bolaczka bylo zbyt mocne grzanie jednostki spowodowane konstrukcyjna wadą ukladu chlodzenia i co gorsza nie bylo to sygnalizowanie na wskazniku ktory zaledwie zmienial pozycje ale w zakresie dopuszczalnym. Serwis sie do tego nie przynaje bo pozornie jest ok ale dobry mechanik zna bolaczkę.
Co do Saab'a, silnik 2,2 Tid to wariacja silnika 2,2 Dti Opla, po za drobnymi modyfikacjami nie ma istotnych roznic, te silniki w Oplu uznawane sa za jedna ze slabszych, nie mozna im zarzucic wielkich niedociagniec ale jesli ktos sie przejchal Vectra z 1,9 CDti to doskonale wie o co chodzi. Roznica klas, a jedyna powazna zaleta jest to ze z relatywnie duzej pojemnosci otrzymujemy dosc malo koni co skutkuje wieksza trwaloscia, a nie najgorszymi osiagami. W silnikach 2,2 bardzo trzeba uwazac na przeplywomierz ktory jest ich najwieksza bolaczka w Polsce, a ma to zwiazek z jakoscia ropy jak i sposobem uzytkowania pojazdu. za 1 razem wystarczy czyszczenie ale przy kolejnych juz niespecjalnie. Czesto tez jest problem z ukladem paliwowym i stad problemy przy odpalaniu czzesto mechanicy zwalaja wine na rozne dziwne usterki, a najzwyklej w swiecie paliwo "cofa" sie za daleko i pompa nie jest w stanie "zaciagnac"- wystarczy zalozyc w odpowiednim miejscu zaworek i po klopocie:)
Nie mialem Saaba z takim silnikiem wiec ciezko sie wpowiadac ale jesli ma wlasciwosci jezdne podobne wersji 2litrowej benzyn z doladowaniem to auto prowadzi sie kapitalnie, mam na mysli nie tyle osiagi, a zawieszenie, komfort i prowadzenie. Ceny czesci zniechecaja lecz jesli znajdzie sie mechanika ktory zna ta marke to na wiele czesci, zwlaszcza do tego modelu, znajdzie zamienniki. Niestety nie na wszystkie i wtedy faktycznie ceny sa wysokie zwlaszcza w autoryzowanych serwisach. Ogolnie auto godne polecenia ale dla osob swiadomych ze przyjazn nawiaze sie szybko ale moze byc dosc kosztowna, zwlaszcza w porownaniu z innymi markami.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|