|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Znajomy Twojego ojca mial najzwyklejszego pecha bo jesli faktycznie mial 150k i sie "rozsypal" to znaczy ze poprzedni wlasciciel jezdzil na oleju po frytach, nie dbal zupelnie i byl katem ktory nie wiedzial ze diesel jest silnikiem ktorego nie trzeba krecic tak wysoko jak benzyne... Sorry ale jak czytam ze znajomy mial...i na tym opieram swoja wiedze to...:] chetnie poczytam opinie ale wlasne:) Fakt faktem, Mazda silniki w tym modelu do liftu miala bardzo przecietne, a duza bolaczka bylo zbyt mocne grzanie jednostki spowodowane konstrukcyjna wadą ukladu chlodzenia i co gorsza nie bylo to sygnalizowanie na wskazniku ktory zaledwie zmienial pozycje ale w zakresie dopuszczalnym. Serwis sie do tego nie przynaje bo pozornie jest ok ale dobry mechanik zna bolaczkę. Po pierwsze ten samochód nie jeździł na żadnym oleju z biedronki itp. Samochód od początku w rodzinie bo brat tego faceta miał służbówkę. I potem firma sprzedała. Cały czas serwisowany i jeżdzony przez tego właśnie brata. Więc pochodzenie w 100% pewne. A co do serwisu: skoro sami goście co tam robią przyznaja, że problemy z tym silnikiem się pojawiają i tak czasami być musi to już nie jest chyba wyssane z palca. A po drugie: narzekasz, że coś tam napisałem ale potem sam przyznajesz, że Mazda miała przeciętne silniki. Ogolnie silnik jakoś nie powala na kolana. Oszczedny zbytnio nie jest.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Ale ostatnio coś mi znajomy wspominał że np. w PZU trzeba miesiąc przed terminem wypowiedzieć , stąd było moje zapytanie . Dzięki za informację  Proponuje przed kupnem używanego samochodu zobaczyc to http://www.onet.tv/28962,4451,1,3851913,1,1,0,0,wideo.html#for
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
poker no to wiedza wszyscy i co dalej ?:) jakie znaczenie ma przebieg w aucie? nigdy na to nie patrze
|
|
|
|
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
|
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Znajomy Twojego ojca mial najzwyklejszego pecha bo jesli faktycznie mial 150k i sie "rozsypal" to znaczy ze poprzedni wlasciciel jezdzil na oleju po frytach, nie dbal zupelnie i byl katem ktory nie wiedzial ze diesel jest silnikiem ktorego nie trzeba krecic tak wysoko jak benzyne... Sorry ale jak czytam ze znajomy mial...i na tym opieram swoja wiedze to...:] chetnie poczytam opinie ale wlasne:) Fakt faktem, Mazda silniki w tym modelu do liftu miala bardzo przecietne, a duza bolaczka bylo zbyt mocne grzanie jednostki spowodowane konstrukcyjna wadą ukladu chlodzenia i co gorsza nie bylo to sygnalizowanie na wskazniku ktory zaledwie zmienial pozycje ale w zakresie dopuszczalnym. Serwis sie do tego nie przynaje bo pozornie jest ok ale dobry mechanik zna bolaczkę. Po pierwsze ten samochód nie jeździł na żadnym oleju z biedronki itp. Samochód od początku w rodzinie bo brat tego faceta miał służbówkę. I potem firma sprzedała. Cały czas serwisowany i jeżdzony przez tego właśnie brata. Więc pochodzenie w 100% pewne. A co do serwisu: skoro sami goście co tam robią przyznaja, że problemy z tym silnikiem się pojawiają i tak czasami być musi to już nie jest chyba wyssane z palca. A po drugie: narzekasz, że coś tam napisałem ale potem sam przyznajesz, że Mazda miała przeciętne silniki. Ogolnie silnik jakoś nie powala na kolana. Oszczedny zbytnio nie jest. Nie sprecyzowalem, pisalem na szybko i faktycznie wyszlo troche bez ladu i skladu. Silnik o ktorym piszesz, i problem o ktorym ja pisalem to fakt, przy spokojnej jezdzie nic sie nie powinno stac, przebieg 150k przy normalnej eksploatacji i sytuacja ze sie rozlatuje to absurd, jestem zdania ze auto bylo mocno uzytkowane, ostro i bez czucia, ewentualnie gdzies zawinil serwis, ciezko sie wypowiadac, w nawet najlepszych serwisach pracuja tylko ludzie ktorzy moga miec slabszy dzien i klopot gotowy zwlaszcza przy silnikach diesla. Twoj przyklad jest jednostkowy, o to mi chodzi i o nic wiecej, a opinia otych silnikach ze sa "przecietne"... akurat sie pod nia podpisuje tylko nie bede twierdzil ze jak ma 150k przebiegu to sie rozlatuje bo to jednostkowy przypadek. Majac na mysli "przecietny", mam na mysli ze w podobnej klasie za podobna cene kupilbym inne auto o zblizonych parametrach z lepszym silnikiem. Tyle o Mazdzie. Co do ogolnej dyskusji o samochodach, nie mam zamiaru podwazac tego co piszesz, poprostu opinie na zasadzie "a moj Tata ma znajomego i ona ma brata ktory ma xxx i on powiedzial..." mnie nie przekonują i tyle, nie twierdze ze zmyslasz czy cos podobnego tylko powtarzanie bo ktos cos powiedzial mnie nie interesuje, natomiast chetnie podyskutuje o Twoich osobistych odczuciach co do poszczegolnych samochodow. Naprawde sporo samochodow juz mialem okazje "przerabiac" na rozne dziwne sposoby i staram sie wypowiadac tylko o tych z ktorymi mialem stycznosc wieksza niz przejazdzka po parkingu;-) Mam swoje marzenia samochodowe i na tą chwile gdyby nie inne sytuacje zyciowe kupowalbym sobie cos takiego: http://moto.allegro.pl/item422276929_nissan_patrol_gr_3_0di_nowymodel_perfekcyjny_dlugi.htmlNajchetniej jakis po lekkiej przewrotce do kompletnej rozbiorki i oddalbym go do "odchudzenia" i doposazenia w rozne atrybuty potrzebne w ciezki teren:) Moglby byc odrobine starszy bo cena troche za wysoka jak na moje potrzeby.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
re Bishop Pisząc o 150k tylko chciałem zaznaczyć, że silnik się trochę posypał po niedużym przebiegu. Auto było dobrze użytkowane. Ale to już nieistotne. Bardziej mi chodzi oto, że ten silnik nie jest tak dobry jak na poziom Mazdy. Z pewnościa ta marka mogła coś lepszego mieć i chodzi mi tu głównie o bezawaryjnosc. Heh, akurat auta typu Pajero najmniej mnie pociagają  Ale ogolnie ciekawa bryczka. Na polskie drogi bardzo dobry wybór  A co do przebiegu w aucie: hmm, kręcą niemal wszyscy. I to nie nowość. Kręcili i wcześniej. Teraz większa podaż więc już coraz bardziej kombinują. W sumie 3-4 lata temu to handlarze nie oszukiwali z ksiazkami serwisowymi. A teraz? Kłamią, że auto ma albo robią jakieś książki trefne. Kiedys ksiązka serwisowa była duzym plusem bo była nie za czesto. A teraz to 2/3 ogloszen ma w opisie ksiazke. Tylko,że pewnie 2/3 z nich to prawdziwej ksiazki nie ma  Takie jest ryzyko kupna uzywanego. jesli ktoś się słabo zna to lepiej niech uważa, że można łatwo się przejechać...... P.S. Dziś widzialem BMW X6. Brzydkie, nie wiem za co tu płacić taką kasę. Takie auto dla szpanu..... Ale za te pieniądze mozna mieć inne fajniejsze samochody ...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
np fiata multiple 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
np fiata multiple  Są lepsze. Na przykład : [ Linked Image]
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
pienkne, ja do wozenia psa kupilem kiedys skode forman ale niemiecka wersje - przez 2 lata ostrego ciorana nawet raz nei zawiodla a dostala ladnie w pizde
pewnie jakby ja postawic przy tym to by wygladala ladniej
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a swoja droga ciekawe jak sie beda sprzedawały na polskim rynku Taty - szykuje sie ich spora ofensywa. taki minus ze praktycznie wszystkie modele sa bardzo zachłanne na paliwo
|
|
|
|
|
|
|
Patrol, a nie Pajero;-) Roznica przeogromna.
Jazda w terenie uczy pokory, wybornie mozna ocenic swoje umiejetnosci, niby malo wspolnego z codzienna jazda ale dla kogos kto nigdy nie probowal najprostszy podjazd bedzie ciezka przeprawa:)
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
re Bishop Bardziej mi chodzi oto, że ten silnik nie jest tak dobry jak na poziom Mazdy. Z pewnościa ta marka mogła coś lepszego mieć i chodzi mi tu głównie o bezawaryjnosc.
P.S. Dziś widzialem BMW X6. Brzydkie, nie wiem za co tu płacić taką kasę. Takie auto dla szpanu..... Ale za te pieniądze mozna mieć inne fajniejsze samochody ... no masz racje ten diesel to nie pozom mazdy hehe bo jest ze stajni forda. X6 moze sie nie podobac bo powstala glownie z mysla o rynku amerykanski a tam lubia takie dziwadztwa...
|
|
|
|
|
|
|
Nie chce mi sie sprawdzac dokladnie ale I generacja Mazdy 6 silniki diesla ma calkowicie wlasnej konstrukcji i to ze jest firmą córką Forda nie ma tu nic do rzeczy bo jedyny silnik "zapozyczony" od Forda to widlasta szóstka oferowana tylko w stanach. Jesli jest inaczej to chyle czola 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Nie chce mi sie sprawdzac dokladnie ale I generacja Mazdy 6 silniki diesla ma calkowicie wlasnej konstrukcji i to ze jest firmą córką Forda nie ma tu nic do rzeczy bo jedyny silnik "zapozyczony" od Forda to widlasta szóstka oferowana tylko w stanach. Jesli jest inaczej to chyle czola  Biszop przy obecnej polityce, redukcji kosztow, unifikacji itp nie ma takiego czegos jak calkowice wlasna konstrukcja mowa tutaj oczywisci o strikte komercyjnych projektach. Moze zotki zrobili tego diesla ale napewno przy duuzym wsparciu forda. Na wlasne oczy tylko widzialem 3, diesel 1.6, a tam to to smiga na boshu i jest od PSA  Tak offtopic to teraz pracuje przy pewnym peugeocie, wyjdzie w 2010, zlecenie na karoserie dostala duza austryjacka firma ale oczywiscie robote cala poslala do polski PS: ta dwulitrowa jest gowniana wystarczy poczytac forum.mazdaspeed.pl
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
mam do sprzedania ladnego golfa V 1.9tdi 2004 rok
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
mam do sprzedania ladnego golfa V 1.9tdi 2004 rok To wystaw na allegro. Bo nikt się nie zainteresuje opisem na kilka słów.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
mam do sprzedania ladnego golfa V 1.9tdi 2004 rok To wystaw na allegro. Bo nikt się nie zainteresuje opisem na kilka słów. 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Panowie orientujecie sie może czy ktoś skupuje angielskie auta ? Chodzi mi o środkową PL. Znalazłem coś, ale to okolice Rzeszowa, Katowic :/. Jeśli ktos miałby jakieś info dajcie znać. Podziękował
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
prosiłbym o jakiekolwiek sugestie ... dzieki
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wiocha tuning jak dla mnie, ale o gustach się nie dyskutuje.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|