Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 1 z 3 1 2 3
#2578960 31/08/2008 19:18
W
Wiara Gwarancja Wygranej
Wiara Gwarancja Wygranej
W Offline
Wiem że to jest forum sportowe ale mniejsza z tym ,otóż mam takie pytanie ,może akurat ktoś mi doradzi badz skieruje na inne ślady...

A więc wróciłem z Anglii po 3 latach legalnej pracy w zakładzie i tak ,w tygodniu ide sie zameldować i zapisac sie do bezrobocia ,wiadomo bo już nigdzie sie nie wybieram puki co ,i teraz mam pytanko czy mam jakies szanse na jakis zasiłek poł roku ? może jakieś dodacje z Unii ? jesli była by jakaś osoba która by coś wiedziała na ten temat byłbym wdzięczny.

A 2 pytanko w jakim banku moge włozyć Angielska karte Barclays -Visa ? chciałbym sprawdzić czy dostałem przelew.

Wiem że zawracam głowe nie na tym forum co trzeba ale nie wiem gdzie tego szukać... dzieki pozdro 888

Bonus: Unibet
L
antimadrista
antimadrista
L Offline
Pierwsze co zrob to w poniedzialek idz do ksiegarni po slownik jezyka polskiego.

Dotacje sa tylko i wylacznie na rozwiniecie dzialanosci. Jak zamkniesz dzialanosc przed uplywem roku musisz kase zwrocic.
Z zasilkiem tez moze byc ciezko

Poza tym idz do roboty, a nie wyciagasz kase od panstwa puke

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
najpierw zloz wniosek o abolicje podatkowa czy jak to sie tam nazywa ale z tym zasilkiem to przesadziles, malo Ci pieniedzy laugh
w sumie ciekawy temat, sam jestem zainteresowany tongue

W
Wiara Gwarancja Wygranej
Wiara Gwarancja Wygranej
W Offline
Lupus troche nie rozumie twojego pierwszego i ostatniego zdania ,pierwsze co kupie to kurs jezyka angielskiego na kompa ,nie wiem czy rozumiesz moze sa bledy ale to nie moja wina ,moze mam dysortografie ,zawsze mialem paly w szkole z dyktand ,na dziennikarza sie nie wybieram...

A ostatnie zdanie ,mozesz mi powiedziec gdzie mam isc do tej pracy ? mieszkam w malym miescie co cieko cos znalezc ,owszem jesli tylko znajde to pujde ,chyba wiesz jak to wyglada w Polsce.Aha jesli panstwo nas rucha z przeproszeniem w dupe !! to czego my mamy tego nie robić jak tylko można ?? ,tak to robić by zarobić a sie nie orobić jak to zanucił Sokół ...

Linc #2578983 31/08/2008 19:32
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Najgorsze co można zrobić po powrocie zza granicy, to pójść na bezrobocie. Kasa skończy się szybciej, niż wam się wydaje wink

Tak jak napisał Linc, najpierw załatw formalności związane z abolicją, żebyś później się nie zdziwił, jak Ci przyślą nakaz zapłaty podatku w Polsce laugh

Później weź się za jakąś pracę, szkołę, cokolwiek. Nie siedź bezczynnie w domu, bo z każdym kolejnym dniem coraz ciężej będzie ci się zmusić do aktywności zawodowej.

Masz teraz pieniądze, pomyśl nad jakimś biznesem, zainwestuj je, postaraj się o dofinansowanie z pieniędzy publicznych. Tylko nie siedź w domu wink

W
Wiara Gwarancja Wygranej
Wiara Gwarancja Wygranej
W Offline
Ta abolicja to jest rozliczenie rozumie ? i rozumie że nic nie bede musiał placic jakiegos drugiego opodatkowania ze tam robilem ?

Spoko spoko jesli tylko zregeneruje sily zaczne cos robic ,chcce grac w pilke moze to zaczne...naet w tej 4 lidze

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A z tym kontem bankowym to bedzie chyba ciezko, przed wyjazdem trzeba bylo isc do banku i poprosic o taki "kalkulator". Podpinasz go do kompa, wpisujesz PIN i sprawdzasz on-line .
Poszperaj jeszcze na stronie, moze jakos da rade sie tam zalogowac itd.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by pawel Wafel
Ta abolicja to jest rozliczenie rozumie ? i rozumie że nic nie bede musiał placic jakiegos drugiego opodatkowania ze tam robilem ?

Spoko spoko jesli tylko zregeneruje sily zaczne cos robic ,chcce grac w pilke moze to zaczne...naet w tej 4 lidze
http://podatki.gazetaprawna.pl/artykuly/30308,abolicja_podatkowa_w_ciagu_dwoch_lub_szesciu_miesiecy_trzeba_zlozyc_pit_az.html

To na temat abolicji. Idź do Urzędu Skarbowego, tam powinni Ci wszystko wyjaśnić.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel

Po kilkuletniej przerwie bez piłki (nie wspominając wcale o wieku) chcesz zacząć grać w piłkę na wysokim poziomie? (bo tylko taki poziom gwarantuje ci jako takie zarobki) smile

btw. 4 liga to przeciętne zarobki rzędu 150 zł miesięcznie smile

W
Wiara Gwarancja Wygranej
Wiara Gwarancja Wygranej
W Offline
Tak czytałem o tej abolicji i komentarze ludzi to no comments co to porobili ,nie wiem idzie zglupieć ,czeba ruszyć do urzedu i spytać wszystko jak nie to bomba pod parlament i h,uj.

L
antimadrista
antimadrista
L Offline
Dysortografia to nie choroba, to lenistwo.
Bardzo modne tlumaczenie pokemonow w ostatnich 10 latach.

Rejestrujac sie w urzedzie mozesz zrobic jakis kurs, proponuje wspomniany jezyka polskiego(jesli takowy bedzie wink ), emigracja Polakom nie sluzy.

Urzedy sie wziely za nierobow, ktorzy rejestruja sie a i tak pracuja na czarno.

Kazdego, ktory ma wyksztalcenie ponizej wyzszego co jakis czas kieruja do pracy, odmowa przyjecia wiaze sie z wyrejestrowaniem z urzedu i zakazem ponownej rejestracji np przez 3 miesiace
Po prostu osoba z wyzszym wyksztalceniem, nie moze byc wysylana do pracy fizycznej.

L
antimadrista
antimadrista
L Offline
jak nie to bomba pod parlament i h,uj.

Ch wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
ROZUMIEM się mówi!!

P
Live fast, die young
Live fast, die young
P Offline
Czlowieku zgalaszajac sie po zasilek nie ruchasz panstwa, tylko swoich rodakow, ktorzy zapierd.alaja na takich nierobow jak Ty.

Jak Twoje miasto jest za male, zeby cos znalezc, to jedz do wiekszego.

Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Tak czytałem o tej abolicji i komentarze ludzi to no comments co to porobili ,nie wiem idzie zglupieć ,czeba ruszyć do urzedu i spytać wszystko jak nie to bomba pod parlament i h,uj.

czeba laugh
tlenu, tlenu mi czeba laugh

Profesor
Profesor
Originally Posted by lupus
Rejestrujac sie w urzedzie mozesz zrobic jakis kurs...

Nie wiem jak jest w innych miastach ale w Gdyni Urząd pracy z miejsca wysyła takiego delikwenta na różnego rodzaju kursy lub staże także czasy kiedy bezrobotny siedział w domu i nic nie robił w kierunku podjęcia pracy bezpowrotnie minęły. Po zakończeniu stażu najczęściej firma zatrzymuje takiego człowieka więc jak widać same + wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Staz to 6 miesiecy chyba najmniej, tak mi sie wydaje. Urzad placi ok 450 zl, wiec jesli ktos potrzebuje pracy i pieniedzy to 450 zl hmmm.....
Kolega wlasnie poszedl na staz z Urzedu, dostaje 400 zl od Urzedu, ale szef dodatkowo daje mu 1000 zl w kieszen.
Sam szef powiedzial, ze pracowac za 400 zl to sie mija z celem smile

LEWY #2579473 31/08/2008 22:52
L
antimadrista
antimadrista
L Offline
To chyba zalezy od urzedu, i ile maja kasy do wydania, w "moim" ja sam sie zglosilem, ze chce machnac sobie jakis kurs, te ktore mnie interesowaly niestety byly juz zakonczone, wiec machnalem sobie kurs wozka widlowego grin

A co, moze kiedys bedzie mi potrzebny smile

Co do stazu, znam wiele osob, ktore we wszelkiego rodzaju urzedach miejskich, starostwach zaczynaly od stazy, a po np 9 miechach urzad ich juz zatrudnial na stale.
Jesli ktos jest wystarczajaco cierpliwy to jest to dobry ruch aby zdobyc prace w urzedach

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
nie ma to jak budzetowka, ciepla posadka i zawsze mozna strajkowac grin

Linc #2579567 31/08/2008 23:17
C
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
C Offline
Telewizory mamy jak w Unii
Kosmetyki
Tostery

bogaćmy się!

Strona 1 z 3 1 2 3

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
6 zarejestrowanych użytkowników (latajaca_holenderka, rafal08, Sensei, aker, alfa, 11kera11), 12,426 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,310
Posty5,841,709
Użytkownicy24,790
Najwięcej online15,603
Jul 4th, 2026