|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Lupus, zastanow sie nad Corsa C, z tych co wymieniles ma najmniejsza awaryjnosc, w porownaniu np z polecanym Ci tu Clio, to jest przepasc, to juz Punto jest mniej awaryjny niz Clio
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
14k to maksymalna kwota, jakbym sie zamknal w 13k czy 12,5 tez nie byloby zle  Tymbardziej, ze ja narazie sie rozgladam, sam zakup planuje w okolicach pazdziernika/listopada. Czyli tuz przed zima 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Lupo 1,2TDI Już mniej samochody to chyba nie palą. Ale drogie strasznie to jeździdełko. Moze Corolla VII 1.3 Wyższa klasa a spalanie nieduze. Diesla to nie bedzie latwo bo nawet te malutkie auta to maja spore przebiegi. Spojrzalem na Lupo: 220k km to maja auta 8-letnie. Ogolnie to diesel nawet maly bedzie miec przebieg duzy. Zatem jesli benzyna to chyba Corsa nie byłaby zła. Dość ciekawy silnik jest 1.2 16V - 75KM. Juz jakoś to jezdzi a spalanie raczej nieduze. Slabsze silniki wcale tak nie beda mniej palic bo akurat Opel to miał tak często, że te słabizny nie były oszczedne. A jeśli się chce coś depnąć to już w ogole te małe silniczki są do niczego: ani to przespieszy, ani oszczedne bo wtedy też sie zaczyna zachłanność na paliwo  Corsa zatem C. No może jakaś Fiesta. Ale nie znam się na małych samochodach. Poczytaj tutaj o spalaniu: http://www.autocentrum.pl/spalanie/
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Lupo akurat jest strasznie drogi. A co do Punto II to sam bym sobie kupił (gdybym potrzebował zmieniać). Nie trzeba zabezpieczać przed korozją, na miasto w sam raz, na trasie też daje radę. Wszystko zależy od silnika. Części tanie. No i to jest samochód, na który chorowałem od kiedy się pojawił w sprzedaży...
|
|
|
|
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
|
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Te silniki sa strasznie wiejskie, awaryjne, dot. drobnych usterek ale sam fakt, Clio to straszny badziew, plastykowe blotniki, blacha w drzwiach jak pergamin, z elektryka masakra, co chwile cos, zarowka do lampy 80 zlotych, pada srednio raz na 2 miesiace, aby zmienic w tylenej zarowke nalezy odkercic  cala lampe od strony bagaznika. Mielismy takie cos, kupione w polskim salonie, nowka sztuka, po niecalych 5 latach sprzedac nie szlo mimo ze zupelny bezwypadek, z pelnym serwisem, a jak juz sie trafil mlody chlopak napalony bo byla czarna to byl to jego pierwszy samochod, zreszta o samochodach nie mial pojecja, bylem gotowy go do wawy zapchac za to ze to kupil i to mimo ze sporo ponizej ceny rynkowej. Ogolnie wiesniaka szczerze odradzam choc mial jeden plus, jezdzilo sie calkiem wygodnie, nic wiecej.
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Lupo male, a drogie, to prawda, bo patrzylem juz jakis czas temu na niego.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
lupus ale lupo Ci pasuje do nicka :>
|
|
|
|
|
Live fast, die young
|
|
Live fast, die young
Po Ustroniu mozesz na piechote zaiwaniac 
|
|
|
|
|
|
|
Lupo male, a drogie, to prawda, bo patrzylem juz jakis czas temu na niego. Lupo akurat jest warte swojej ceny, mimo ze vw u nas z niewiadomych powodow trzyma tak absurdalne ceny to warto szukac lupo, diesla akurat odradzam bo te 3 cylindrowe jednostki sa mocno awaryjne, ale benzyna 1,4 z 16zaworowa glowica ma kapitalne osiagi w standardzie jak na takie autko, az warto zainwestowac w lepsze hamulce. spalanie nie powala ale skoro lupus sam sie odpycha nogami do 100 to spokojnie bedzie zadowolony;-)
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Po Ustroniu mozesz na piechote zaiwaniac  Ja tu tylko mieszkam, do pracy dojezdzam 32 km w jedna strone nierobie ;P
|
|
|
|
|
Oszust i... dzida!!!
|
|
Oszust i... dzida!!!
Po Ustroniu mozesz na piechote zaiwaniac  W Ustroniu moze i tak, ale po Bostonie musi czyms smigac nie? 
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Ale Lupo malenkie, porownywalne do Seicento...
Jeszcze sporo czasu minie nim cos znajde konkretnego
|
|
|
|
|
I see dead people
|
|
I see dead people
Ale Lupo malenkie, porownywalne do Seicento...
Jeszcze sporo czasu minie nim cos znajde konkretnego Musisz skorygować swoje wymagania. Za 14k nie kupisz auta młodego, z małym przebiegiem, bezawaryjnego, mało palącego ... bo albo za małe, albo za stare, albo ... sam wiesz 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Sprzedam autko Honda Civic 96 r. hatchback 8,5 tys zł. zielony metallic
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
podwórkowy attaché
|
|
podwórkowy attaché
fajne auto sam prawie miałem takowy model , ale się spóźniłem no i kupiłem opelka
|
|
|
|
|
wieczny student
|
|
wieczny student
ja mam takie  tylko rok młodsze i ma więcej drzwi 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
panowie, szukam jakiegos radyjka nie musi miec super opcji... wystarczy zeby odtwarzalo mp3 z plytki cd, mialo jako taki ludzki wyglad (fajnie gdyby bylo czarne/ciemne) i w miare bezawaryjne moze ktos cos polecic ?
|
|
|
|
|
I see dead people
|
|
I see dead people
panowie, szukam jakiegos radyjka nie musi miec super opcji... wystarczy zeby odtwarzalo mp3 z plytki cd, mialo jako taki ludzki wyglad (fajnie gdyby bylo czarne/ciemne) i w miare bezawaryjne moze ktos cos polecic ? Mam coś takiego, mniej więcej ... ma mp3, gra ... cóż więcej trzeba  [ Linked Image]
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja mam JVC KD G431 i G321. Bardzo ładnie grają.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|