|
|
$
|
|
$
W necie nic nie moge pewnego znalezc na ten temat. Z tego co widze to nie da sie zrobic przelewu z Lloydsa do Polski przez internet? Nie chce mi sie wierzyc  to pozostaje tylko wyplata przez karte w bankomacie? Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
|
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
ja z barclaysa tez nie moglem robic przelewow przez neta do PL, wiec to pewnie prawda ze nie mozna. Musisz isc do okienka w uk i tak wyslesz. Swoja droga slyszalem ze przelewy do polski sa za darmo z nat west  jak sie okazalo to prawda jesli ma sie konto za ktore placi sie 2funty miesiecznie 
|
|
|
|
|
$
|
|
$
problem w tym ze do uk juz nie chce wracac 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wpłać do buka, mi Visa Debit z Lloydsa działała w Expekcie i Gamebookers 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Za długo w UK nie pobyłeś 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
problem w tym ze do uk juz nie chce wracac  a co z kontraktem ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Lloyds ma slaba kondycje finansowa, cos przebakiwali na temat upadlosci ale maja gwarancje panstwowa, w razie czego kase oddadza ale bedzie sie czekalo nawet kilkanascie miesiecy ...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Lloyds ma slaba kondycje finansowa, cos przebakiwali na temat upadlosci ale maja gwarancje panstwowa, w razie czego kase oddadza ale bedzie sie czekalo nawet kilkanascie miesiecy ... W zeszłym roku rząd udzielił podobnych gwarancji bankowi Northern RockOj, źle się dzieje w państwie brytyjskim 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Lloyds ma slaba kondycje finansowa, cos przebakiwali na temat upadlosci ale maja gwarancje panstwowa, w razie czego kase oddadza ale bedzie sie czekalo nawet kilkanascie miesiecy ... W zeszłym roku rząd udzielił podobnych gwarancji bankowi Northern RockOj, źle się dzieje w państwie brytyjskim  jaki klub taki sponsor, uklony do @mury 
|
|
|
|
|
$
|
|
$
problem w tym ze do uk juz nie chce wracac  a co z kontraktem ? po awansie po 3 miesiacach nie widzialem zadnego kontraktu w sierpniu wzialem urlop platny na 3 tygodnie i podziekowalem teraz tak wiec 4 wyplaty na koncie a nie da sie przelac, ten lloyds to porazka  tak wiec pozostaje wyplata przez bankomat limit mam 300f tak wiec 5x wyplat to niezle wyjda oplaty :/ ktos wie jakie sa prowizje wyplaty z bankomatu w pl?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
problem w tym ze do uk juz nie chce wracac  a co z kontraktem ? po awansie po 3 miesiacach nie widzialem zadnego kontraktu w sierpniu wzialem urlop platny na 3 tygodnie i podziekowalem teraz tak wiec 4 wyplaty na koncie a nie da sie przelac, ten lloyds to porazka  tak wiec pozostaje wyplata przez bankomat limit mam 300f tak wiec 5x wyplat to niezle wyjda oplaty :/ ktos wie jakie sa prowizje wyplaty z bankomatu w pl? za co cham ten Lloyds, ja mam limit tylko 200f, a prowizji biora podobno 2% 
|
|
|
|
|
$
|
|
$
super  w bankomacie euronet przy wyplacie komunikat ze nie mozna dokonac tranzakcji 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ja mam konto w lloydsie i wedlug mnie maja sie dobrze  Nie ma co porownywac z Northern Rock bo to zupelnia inna para kaloszy... Zgodze sie natomiast ze totalna porazka jest fakt ze nie mozna z lloydsa przelac kasy za granice przez internet. Nie wiem jak to jest z Barclays, ale ten bank tez wcale nie jest super. kasa idzie po 3-4 dni za granice mimo ze placi sie 20 fuli zeby bylo next day. Chyba najlepszy jest HSBC IMO. Gdzies tez widzialem jakis artykul ze jakas firma posredniczy teraz w przelewach z UK do Polski i pobiera duzy % a klient nie jest o tym w ogole informowany, takze uwazajcie. Chyba najlepszy sposob to zaklady. No i pomnozyc mozna przy okazji  BTW, najlepsze jaja sa na ebay. U nas standard to przelew bankowy a w UK postal order albo bank order. to jest dopiero totalna porazka!
|
|
|
Link skopiowany do schowka