|
|
Live fast, die young
|
|
Live fast, die young
Daj spokuj Wafel...nie chcesz iść na profesora. No weź ić, nie daj się prosić.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Jak joke?
Koles siedzial 3 lata na wyspach, wraca i pierwsze chce to iśc na zasiłek. Czy to jest normalne?
Nie widze nic zlego w tym aby sie zarejestrowac w urzedzie pracy, nie widze nic zlego aby sobie machnac u nich jakis kurs, bo to zawsze jakis papier w kieszeni (oni maja wyznaczana pule, jak jej nie wykrozystaja musza ja zwrocic).
Ja rozumiem, przechodzi huragan Gustav czy cos w tym stylu i nie ma srodkow do zycia, a tu 3 lata w Anglii, legalna praca i od razu pytanie o zasilek.
Mam wielu znajomych, ktorzy wyjechali na wyspy, na 2,3 lata, by zarobc troche kasy, odlozyc, i wrocic, natomiast ani razu nie slyszalem aby ktos wpadl na taki pomysl. nie to mialem na mysli, zbyt lakonicznie sie wyrazilem, pozna godzina byla  nie ciagnie od panstwa, tylko od podatnikow, ktorzy na to panstwo loza. panstwo to tylko decydent i zarazem posrednik w dystrybucji pieniedzy z podatkow 
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
No wiadomo, chodzi nam o to samo  Zasilek od panstwa, ktore ma kase od nas  Ludzie mysla, ze jesli nie ich kasa, to moga doic ile wlezie 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
jak dlugo sie czeka na zwrot podatku w UK ? , moze ktos wie ?
|
|
|
|
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
|
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Poza tym idz do roboty, a nie wyciagasz kase od panstwa  Wracają z Wysp i... idą na bezrobocie  http://wiadomosci.onet.pl/1852304,28350,wiadomosceu.html
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Poza tym idz do roboty, a nie wyciagasz kase od panstwa  Wracają z Wysp i... idą na bezrobocie  http://wiadomosci.onet.pl/1852304,28350,wiadomosceu.html ja nie poszedlem na kuronia a juz jestem prawie miesiac ... przestraszylem sie Lupusa  ... od poniedzialu ide do roboty 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
tak jak w latach 90tych, konczyli studia i szli na bezrobocie. obywatel nauczony, ze czy dostanie czy nie, o zasilek warto zlozyc podanie, bo a nuz dostanie
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|