F4lsOn, ten Chieftec to rzeczywiście głośna maszyna. Generalnie ciszą charakteryzują się np Be Quiet, Corsair, Amacrox. Koniecznie chcesz fanswapa zrobić czy wymiana zasiłki też wchodzi w grę?
Jeśli fanswap to polecam Fandera- megacichy albo Acutake- cichy i megatani. Jak wymiana zasiłki to napisz jakiego masz kompa, to pomyślimy.
Z racji tego że etap grania po kilka godzin dziennie mam już za sobą w "grę" wchodzi wymiana wentylatora w zasilaczu

Moja skrzynia to:
Procesor: Intel Pentium 4 531, 3.0GHz (15 x 200) Prescott
Płyta główna: ASRock ConRoeXFire-eSATA2 ( wiem dupna

)
Pamięć: 2x1GB dual 667 MHz
Grafika: Gainward GF 8600GT 512MB GDDR3 (128 bit)
Co prawda niewykluczone jest, że w przeciągu paru miesięcy zostanie wymieniony procesor, płyta i pamięci, ale wydaje mi się, że ten zasilacz spokojnie by uciągnął (ASUS Striker Extreme nForce 680i S775, OCZ 4GB (2 x 2GB) DDR II 800 Platinum
Dual Channel,Intel Core2 Duo E8500 3,16GHz ) nowe podzespoły
Pewnie pojawi się ktoś kto napisze, że jak to jest, że skoro chce władować w skrzynkę ponad 1k to czemu nie chce wymienić zasilacza na nowy

tak więc odpowiem od razu

nowe podzespoły będą się pojawiać stopniowo, bo nie mam tyle wolnych środków by z własnej kieszeni wyłożyć tyle na własne "widzi mi się"

a chce sobie złożyć tak kompa by mieć z nim święty spokój przez parę lat, bo tak jak pisałem wcześniej obecnie już w ogóle nie gram

no może w pasjansa

Tak więc jak by sie znalazła dobra dusza, która by doradziła z tym wentylem do zasilacza i tymi podzespołami którymi chciałbym upgread'ować kompa, będę bardzo wdzięczy za wszelkie sugestie

Tak w ogóle pytam o to wszystko bo choć studiuje informatykę, jestem ponad rok w plecy z wszelkimi nowymi produktami na rynku i ich konfiguracją