Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 12 z 17 1 2 10 11 12 13 14 16 17
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Mój brat ma 9600GT i zasilacz 400W Codegen i wszystko mu trybi. ŻADNYCH zwiech, resetów, przeskoków...

Bonus: Unibet
addict
addict
Dokładnie, obecnie karta graficzna i procesor jest tak energożernym sprzetem, zwłaszcza podczas stress test ze potrzeba zasilacza minimum dobrej jakosci ktory utrzyma ten system w stabilnosci, a niektorzy takie bzdury piszą ze szkoda komentowac.

M
addict
addict
M Offline
Nie zgadzam się, że procesory są bardzo energochłonne, z grafikami też nie przesadzałbym.
Linc, a jakiej firmy masz zasilacz? Markowe 400W a badziew 400W to wielka różnica.
F4lsOn, ten Chieftec to rzeczywiście głośna maszyna. Generalnie ciszą charakteryzują się np Be Quiet, Corsair, Amacrox. Koniecznie chcesz fanswapa zrobić czy wymiana zasiłki też wchodzi w grę?
Jeśli fanswap to polecam Fandera- megacichy albo Acutake- cichy i megatani. Jak wymiana zasiłki to napisz jakiego masz kompa, to pomyślimy.

addict
addict
Energochlonne na pewno nie, ale energozerne tak i to niestety bardzo. Jak juz napisalem w stresie muzealny Athlon XP na Thoroughbredzie wyciaga 60W, grafa nierzadko ponad setke. Natomiast teraz nie dosc ze podwojne rdzenie CPU to na dodatek i karty laczy sie w SLI. Nie wspomne ze juz nawet w półprofesjonalnych dzwiekowkach montuje sie radiatory. Takze nie rusza mnie to ze sie nie zgadzasz

M
addict
addict
M Offline
Jeżeli używa się jednej grafy do 500zł, do tego quad, napęd i dwa dyski, to porządna zasiłka 400W za 200zł to uciągnie bez problemu. Do SLI dołożysz 100W zasilaczowi i wystarczy. Większość ludzi nie kupuję droższych kart.

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
Ktos uzywa jakis stronek (typu mks skaner online) do usuwania syfu z kompa ?
Nie mam antyvirusow ale czasem cos sei wkradnie itp i denerwuje troche
pozdr

M
enthusiast
enthusiast
M Offline
mam problem z pewnym forum. gdy wklepuje swój nick i hasło i biorę ok aby mnie zalogowało otwiera się strona forum na której dalej jestem niezalogowany lecz na dole w polu aktywni użytkownicy jednak jestem zalogowany. o co chodzi? czyściłem temps, cookies, próbowałem IE i nic. moja przeglądarka to avant browser

addict
addict
Originally Posted by mihal
Jeżeli używa się jednej grafy do 500zł, do tego quad, napęd i dwa dyski, to porządna zasiłka 400W za 200zł to uciągnie bez problemu. Do SLI dołożysz 100W zasilaczowi i wystarczy. Większość ludzi nie kupuję droższych kart.

W ten sposob to mozna i napisac ze wiekszosc ludzi takze nie kupuje porzadnego zasilacza, chocby i za 200zl. Takze komputer przez wiekszosc czasu swojej pracy jest w idle. Ale to nie znaczy ze wlasciwym jest kupowanie Codegena wraz z obudową.

M
addict
addict
M Offline
Otóż to,tak jak Ty odradzam kupowanie zasiłki w pakiecie z obudową, np wspomnianego Codegena.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
jak to mozliwe ze gralem miesiac temu w Age of Empires 3 bez problemow mimo ze wyskakiwalo mi ze mam za slaby sprzet, a jak zrobilem formata to dalej wyskakuje blad ze mam za slaba karte graficzna ale juz gra sie nie da, gra sie zacina i grafika w grze strasznie szwankuje??

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
dziabor a sterowniki do karty masz te same czy inne?

i pytanie ode mnie:

jezdzi ktos z Was na blukonekcie??

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
te same caly czas

J
newbie
newbie
J Offline
A ja mam taką prośbę o poradę. W domu pracuję na kompie stacjonarnym. Ale zdarza mi się pracować w terenie na laptopie. Żeby praca na lapku była bezproblemowa muszę wszystkie dane przegrać z komputera stacjonarnego. Jest to średnio ok. 2 Gb danych. Ponieważ komp stacjonarny jest dla mnie wygodniejszy do pracy, gdy wracam do domu znowu wszystko z laptopa muszę kopiować na ten komputer i tak w kółko. Boję się że kiedyś np. na fleku, przegram nie w tę stronę, i stracę kilka godzin pracy. I teraz pytanie: co jest lepsze do prztrzymywania na stałe takich danych – pendrive czy hdd przenośny (chodzi mi o bezpieczeństwo tych danych, przy noszeniu w teczce z laptopem, przekładaniu itp...)? Mam tu na stałą pracę na tym urządzeniu – podpięcie go do aktualnie używanego kompa.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
przy takiej ilości danych +/- 2Gb, to najtańszy i najbezpieczniejszy będzie pendrive np 4gb, z rezerwą pamięci, na pewno są "trwalsze" od przenośnych dysków (zależy też co rozumiesz przez przenośny HDD, bo zakładam że dysk 2.5cala, ew. 3.5 cala w obudowie), mniejszy i trwalszy (w sensie wytrzyma upadek z 2 metrów ) ) a koszt rzędu 40PLN.

jakby co to szczegóły lub konkrety jutro, jak mi promile wyparują wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
jeszcze kwestia szybkości przegrywania/nagrywania, bo ogranicza cię i tak USB, chyba że dysk na esata sobie sprawisz, ale jak nie zależy Ci na szybkości to na pewno dla Twoich potrzeb lepszy będzie porządny pendirve

?
?
Originally Posted by mihal
F4lsOn, ten Chieftec to rzeczywiście głośna maszyna. Generalnie ciszą charakteryzują się np Be Quiet, Corsair, Amacrox. Koniecznie chcesz fanswapa zrobić czy wymiana zasiłki też wchodzi w grę?
Jeśli fanswap to polecam Fandera- megacichy albo Acutake- cichy i megatani. Jak wymiana zasiłki to napisz jakiego masz kompa, to pomyślimy.

Z racji tego że etap grania po kilka godzin dziennie mam już za sobą w "grę" wchodzi wymiana wentylatora w zasilaczu wink
Moja skrzynia to:
Procesor: Intel Pentium 4 531, 3.0GHz (15 x 200) Prescott
Płyta główna: ASRock ConRoeXFire-eSATA2 ( wiem dupna frown )
Pamięć: 2x1GB dual 667 MHz
Grafika: Gainward GF 8600GT 512MB GDDR3 (128 bit)

Co prawda niewykluczone jest, że w przeciągu paru miesięcy zostanie wymieniony procesor, płyta i pamięci, ale wydaje mi się, że ten zasilacz spokojnie by uciągnął (ASUS Striker Extreme nForce 680i S775, OCZ 4GB (2 x 2GB) DDR II 800 Platinum
Dual Channel,Intel Core2 Duo E8500 3,16GHz ) nowe podzespoły wink
Pewnie pojawi się ktoś kto napisze, że jak to jest, że skoro chce władować w skrzynkę ponad 1k to czemu nie chce wymienić zasilacza na nowy wink tak więc odpowiem od razu laugh nowe podzespoły będą się pojawiać stopniowo, bo nie mam tyle wolnych środków by z własnej kieszeni wyłożyć tyle na własne "widzi mi się" tongue a chce sobie złożyć tak kompa by mieć z nim święty spokój przez parę lat, bo tak jak pisałem wcześniej obecnie już w ogóle nie gram wink no może w pasjansa laugh
Tak więc jak by sie znalazła dobra dusza, która by doradziła z tym wentylem do zasilacza i tymi podzespołami którymi chciałbym upgread'ować kompa, będę bardzo wdzięczy za wszelkie sugestie smile

Tak w ogóle pytam o to wszystko bo choć studiuje informatykę, jestem ponad rok w plecy z wszelkimi nowymi produktami na rynku i ich konfiguracją laugh blush

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Działa Wam gg ?

Od wczoraj mam problemy. Nie działa mi gg i strony typu fotka, naszaklasa, o2.pl.

Nie wiecie co może być przyczyną ?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Światowy dzień bez portali społecznościowych.

M
addict
addict
M Offline
Tak jak pisałem, wentylatory Fander- na wysokim poziomie, niedrogie i polskie. Nie powinieneś ich słyszeć. Albo Acutake- wybitnie budżetowy wybór, ale to nie znaczy, że słabe.

old hand
old hand
witam, mam problemik: sformatowalem jedną z partycji pod systemem VISTA i teraz system jej nie widzi. na razie nie planuje zmieniac systemu, ale doradzcie co zrobic zeby ta sformatowana patrycja byla w koncu widoczna.

Strona 12 z 17 1 2 10 11 12 13 14 16 17

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
8 zarejestrowanych użytkowników (alfa, $-man, Sensei, betowiec, rafal08, ANZELMO, latajaca_holenderka, Lukasz111), 919 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,285
Posty5,835,151
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025