Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 14 z 17 1 2 12 13 14 15 16 17
S
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
... przypuszczam, że chodzi Ci o: wyczyść plik stronicowania pamięci wirtualnej?! Jest na wyłaczone.

Bonus: Unibet
xeo Offline
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Prośba o pomoc.

Niechcący kładąc wykładzine przeciąłem kabel internetowy.

Kupiłem dziś spinki i przejściówkę, zacisnąłem recznię i podpiąłem do laptopa - śmiga.
Problem w tym, że gdy podpinam do rutera to nie działa (adresy MAC są sklonowane, czyli nie w tym problem).

Może w spinkach kable zle ułozyłem? Czy w której spince powinienem kabelki ułożyć w lustrzanym odbiciu?

old hand
old hand
jak zmienic wyglad folderow na taki zebym to ja wybral ikonke zwyklego foldera ?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by xeo
Prośba o pomoc.

Niechcący kładąc wykładzine przeciąłem kabel internetowy.

Kupiłem dziś spinki i przejściówkę, zacisnąłem recznię i podpiąłem do laptopa - śmiga.
Problem w tym, że gdy podpinam do rutera to nie działa (adresy MAC są sklonowane, czyli nie w tym problem).

Może w spinkach kable zle ułozyłem? Czy w której spince powinienem kabelki ułożyć w lustrzanym odbiciu?

http://www.toya.net.pl/~nemo/Ramki/kabel_sieciowy.htm

Jakie lustrzane odbicie? Kabel od laptopa do routera ma mieć tak samo ułożone kabelki na obu końcówkach.

xeo Offline
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
I ułożyłem tak samo:

Kolejność przewodów wg standardu EIA/TIA 568B jest następująca:

1. biało-pomarańczowy
2. pomarańczowy
3. biało-zielony
4. niebieski
5. biało-niebieski
6. zielony
7. biało-br ązowy
8. brązowy

Ale nadal nie działa na routerze, a działa na karcie sieciowej laptopa

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A to pewnie dlatego, że Twój router nie wykrywa typu kabla, spróbuj z przeplotem, schemat masz w linku.

Poza tym, co to znaczy, że zacisnąłeś ręcznie? Jak jest kiepsko docisnięte (nie zaciskarką) to może raz działać a raz nie.

xeo Offline
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Wiem, że powinienem zaciskarką, ale przyłożyłem się do ręcznego zacisku i raczej kabelki są solidnie dociśnięte (każdą blaszkę osobna dociskałem smile ).

Spróbuje ze schematem, który mi podałeś w linku.

Q
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Q Offline
połączenie router-komp powinno byc bez przeplotu, przeplot stosuje się przy łączeniu urządzeń jednej warstwy czyli np. komp-komp

A
old hand
old hand
A Offline
nie lepiej było by polutować kabelki i ładnie je zaizolować?
sam miałem taki przypadek i to rozwiązanie dział juz od paru ładnych lat ;p

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by SZULC
jak zmienic wyglad folderow na taki zebym to ja wybral ikonke zwyklego foldera ?
http://www.tweaks.pl/czytaj,zmiana_ikon_folderow,128.html

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by adasko
nie lepiej było by polutować kabelki i ładnie je zaizolować?
sam miałem taki przypadek i to rozwiązanie dział juz od paru ładnych lat ;p

A wiesz, ze zwykle zgiecie kabla wplywa na "jakosc" lacza? A co dopiero lutowanie laugh

S
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
Originally Posted by Skull
... przypuszczam, że chodzi Ci o: wyczyść plik stronicowania pamięci wirtualnej?! Jest na wyłaczone.

wypróbowałem też coś takiego, ale nic nie pomogło szybsze zamykanie [tweaks.pl] ,myślałem że bez formata się nie obejdzie, ale jeszcze jedno zrobiłem i odziwo pomogło, przeinstalowałem Kasperskiego... nie wiem jak inni którzy kożystaja z niego, ale póki jest świeża instalacja to śmiiga idealnie, z czasem zaczyna spowalniać komputer, ale nie sądziłem, że aż tak do takiego momentu, jeszcze pół roku licencja i będę szukał innego antywira.

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
potrzebuje założyć hasło na dysk przenośny (160GB) lub na poszczególne foldery znajdujące się na tym dysku tak abym gdziekolwiek go podłączał musiał wpisać hasło albo na cały dysk albo na jakiś folder (nie interesuje mnie opcja, że hasło działa tylko wtedy gdy dysk podłączony jest do mojego kompa).

Ktoś, gdzieś, kiedyś, coś? wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
wiec tak poczta ma blokade na serwerze na nieprzepuszczanie plików exe, a musze wyslac maly program, próbowałem pojechac winrarem,zipem, zmienci nazwe rozszeżenie i wraca mejl ze blabla zzablokownay, ma ktos jakis pomysł?

old hand
old hand
Originally Posted by marzano
potrzebuje założyć hasło na dysk przenośny (160GB) lub na poszczególne foldery znajdujące się na tym dysku tak abym gdziekolwiek go podłączał musiał wpisać hasło albo na cały dysk albo na jakiś folder (nie interesuje mnie opcja, że hasło działa tylko wtedy gdy dysk podłączony jest do mojego kompa).

Ktoś, gdzieś, kiedyś, coś? wink
TrueCrypt [dobreprogramy.pl]

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
Nie pasował mi bo na kompie gdzie nie jest zainstalowany TrueCrypt nie ma możliwości odczytać danych z dysku przenośnego na którym są zaszyfrowane.

old hand
old hand
Zawsze możesz go wrzucić na ten dysk na niezaszyfrowaną partycję i uruchamiać go z tego dysku - program nie wymaga instalacji.

A7
A7
Originally Posted by Azzaro
wiec tak poczta ma blokade na serwerze na nieprzepuszczanie plików exe, a musze wyslac maly program, próbowałem pojechac winrarem,zipem, zmienci nazwe rozszeżenie i wraca mejl ze blabla zzablokownay, ma ktos jakis pomysł?

Wrzuć plik na www.sendspace.com [sendspace.com] i dołącz link w e-mailu smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
hehe, no ale tu jest taki myk ze to musi pojsc mejlem,zbyt wazne dane

Tenis Trader
Tenis Trader
Ja bym polecał spakować w winrarze i założyć jakieś dłuuugie hasło na to archiwum. Potem wrzucić na www.speedyshare.com [speedyshare.com] i tam dostajesz dwa linki : jeden do pliku i drugi do późniejszego usunięcia tego pliku z serwera. Wrzucasz i wysyłasz temu komuś ten link do ściągnięcia, a jak już ściągnie to wklepujesz ten link od kasowania i wyrzucasz ten plik z ich serwerów. Cała operacja potrwa 2-3 minuty, jeżeli plik dużo nie zajmuje. Na 99,(9)% plik ten się nie dostanie w niepowołane ręce.

Strona 14 z 17 1 2 12 13 14 15 16 17

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
10 zarejestrowanych użytkowników (Sensei, latajaca_holenderka, Akhu, rafal08, alfa, bukma, burbon, JelineK, betowiec, aker), 1,074 gości, oraz 16 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,289
Posty5,835,796
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025