Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
#2601502 16/09/2008 19:06
M
Pooh-Bah
Pooh-Bah
M Offline
Cześć!

Ile to czasu minęło kiedy ostatnio raz prowadziłem temat w PP? Na pewno bardzo długo.Mimo, że ostatnio na forum zaglądam głównie do działu T&O to z typowaniem nie straciłem kontaktu i jeszcze raz chcę spróbować sił w swoim autorskim temacie.
Stawkowanie 1-10, bukmacherzy - EX, CB, 365, PINN, UB, ewentualnie SB.Typy najczęściej z analizami.Pozdrawiam i zapraszam do odwiedzania tematu.

Bonus: Unibet
M
Pooh-Bah
Pooh-Bah
M Offline
Bristol City vs Birmingham

Czwarta drużyna poprzedniego sezonu w Championship kontra spadkowicz z Premiership. Obie ekipy są do tej pory niepokonane, a rozegrano juz 5 kolejek.Grę Bristolu na własnym boisku z poprzedniego sezonu można określić tylko jednym zwrotem - Just great! 13 zwycięstw, 7 remisów i tylko 3 porażki to bilans który budzi respekt.Obecna runda to jednak do tej pory tylko 2 remisy.Wszyscy kibice oczekują w końcu pierwszego zwycięstwa.Nie będzie na pewno łatwo bo Birmingham ma w swoich szeregach wielu doświadczonych graczy i liczy na powrót do elity.Jest jednak kilka aspektów, które obniżają szanse gości.Po pierwsze przyjeżdzają osłabieni brakiem Naftiego, czyli jednego z motorów napędowych zespołu.Nie zagra także Johnson oraz rezerwowy bramkarz Doyle.Po drugie 3 dni temu B'ham rozegrało bardzo ciężki mecz z Doncaster, kiedy to od 27 minuty grali w dziesiątkę.Zwycięstwo zostało okupione ogromnym wysiłkiem i nie wiem czy 3 dni wystarczyły do powrotu do pełnej dyspozycji.Po trzecie, jak twierdzi prezes Bristolu, jego zawodnicy lepiej grają z mocnymi drużynami.Zachęcają także kursy, które na asiana 0:0 są moim zdaniem zbyt wysokie.Warto zaryzykować średnią stawkę.

Typ: Bristol (AH 0:0)....kurs:2.02...buk:PINN...stawka:3/10

M
Pooh-Bah
Pooh-Bah
M Offline
No pierwszy typ niestety nie wypalił mimo dużej przewagi Bristolu(ponad 17 oddanych strzałów na bramkę B'ham), tak bywa, ale jedziemy dalej.

Manchester Utd - Villareal

Zwycięzca poprzedniej edycji LM kontra wicemistrz Hiszpanii.Manchester bez fajerwerków rozpoczął Premiership, porażka w ostatniej kolejce z Liverpoolem.Jednak jeśli sobie przypomnimy to podobny start Czerwone Diabły notowały w sezonie 07/08 kiedy to sięgnęły po podwójną koronę.Na ławce ma zasiąść Ronaldo i myślę, że w 2 połowie Ferguson da mu szanse.Chyba nie muszę mówić jakie to jest wzmocnienie dla gospodarzy.Manchester bez Carricka i Scholesa, których powinni zastąpić Hargreaves i Anderson.Duże większe osłabienia po stronie gości gdzie nie zagrają dwa największę ,,żądła" Żółtej Łodzi Podwodnej tj. Nihat oraz Rossi.Hiszpanie na pewno łatwo skóry nie sprzedadzą, ale potencjał umiejętności jest zdecydowanie po stronie gospodarzy, którzy powinni spokojnie wygrać i rozpocząć walkę o obronę tytułu.

Typ:Manchester -1....kurs:2.1...buk:PINN...stawka:2/10

M
Pooh-Bah
Pooh-Bah
M Offline
Jeszcze dzisiaj ze względu na niedorzeczne kursy...

Juventus - Zenit

Juventus 2 lata nieobecny na arenie europejskiej, a jak dobrze wiemy ligowe podwórko to co innego niż LM.Zenit z charyzmatycznym trenerem i kilkoma świetnymi zawodnikami w składzie jest w stanie wywieźć chociaż 1 punkt z Turynu.

Typ:Zenit +3/4....kurs:1.92...buk:PINN...stawka:3/10

M
Pooh-Bah
Pooh-Bah
M Offline
Jeszcze takie correcty na Real...

[/b]Typ:van Niesterlooy to score....kurs:3.75...buk:SJ...stawka:1.5/10

Typ:Real to win 4:0....kurs:9.0...buk:EX...stawka:0.5/10

Typ:Real to win 5:0....kurs:14...buk:EX...stawka:0.5/10 [/b]

Dobrze znamy różnicę między oboma zespołami, Real u siebie na pewno nie odpuści, tym bardziej, że jest to pierwszy mecz.BATE to kelnerzy i myślę, że dzisiaj się o tym przekonamy.

M
Pooh-Bah
Pooh-Bah
M Offline

Dzięki van Niesterlooy'owi minus jest niewielki i dzisiaj postaram się go zamienić na plusa...

Racing Santander - FC Honka + Borac Cacak-Ajax

Taki oto dubelek na początek.Jeśli chodzi o Racing to nie po to on w poprzednim sezonie walczył do ostatniej kolejki o awans do Puchary Uefa by teraz tuż przed samą fazą grupową odpaść z jakimiś amatorami z Estonii.Co do meczu Ajaxu....Jego przeciwnikiem będzie Borac Cacak, czyli 4 drużyna poprzedniego sezonu w Serbii.Ekipa, która nigdy nie mogła się mierzyć z Partizanem, Crveną Zvezdą a nawet Vojevodiną.Atutem gospodarzy nie będzie nawet boisko, gdyż mecz zostanie rozegrany w Belgradzie.Myślę, że chłopcy van Bastena już w pierwszym meczu zapewnią sobie awans do fazy grupowej.Wszystkie kursy powyżej 2.0 na dubelka są moim zdaniem opłacalne.

Typ:Racing+Ajax....kurs:2.025...buk:365...stawka:3/10

M
Pooh-Bah
Pooh-Bah
M Offline
AC Bellinzona v Galatasaray SK

Bellizona to jedna z większych niespodzianek w tej rundzie Pucharu Uefa.Wyeliminowali oni sensacyjnie Dnipro, czyli 3 siłę w ukraińskim futbolu.Należy zaznaczyć, że gospodarze to zaledwie druga drużyna poprzedniego sezonu w drugiej lidze szwajcarskiej! Na europejskie boiska dostali się poprzez Puchar Szwajcarii.W tym sezonie okupują przedostatnie miejsce w tabeli, notując zaledwie jedno zwycięstwo w 6 kolejkach.Ciężko doszukać się w tej drużynie jakiś znanych nazwisk, w przeciwieństwie do ich przeciwników, drużyny Galatasaray.Lincoln, Baros, Nonda, Kewell czy Meira to postacie ogólnie znane w piłkarskim światku.Brak awansu do LM i dzisiejsza ewentualna strata punktów ze słabeuszami z Bellizony mogą okazać się gwoździami do trumny trenera Skibbe.Mecz odbędzie się na neutralnym boisku w Bazylei.

Typ:Galatasaray -3/4....kurs:1.94..10bet...stawka:4/10

M
Pooh-Bah
Pooh-Bah
M Offline
Kończąc dzisiejsze typowanie proponuje jeszcze...

Omonia FC Nicosia - Manchester City

Bukmacherzy chyba myślą już jakimi to faworytami w każdym meczu będą piłkarze Manchesteru jak nowy właściciel wpompuje w ten zespół swoje pieniądze.Póki co jest to niezły angielski zespół z tylko kilkoma znanymi nazwiskami.Omonia z kolei to najbogatszy klub na Cyprze, który zatrudnia wielu reprezentantów swojego kraju.W poprzedniej rundzie wyeliminowali silny zespół AEK-u Ateny.Jakoś nie chce mi się wierzyć, że piłkarze Manchesteru odniosą tutaj spektakularne zwycięstwo.Skłaniam się ku remisowi, chociaż na gorącym terenie w Nicosii wszystko może się wydarzyć...

Typ:Omonia +3/4....kurs:2.0..10bet...stawka:3/10

VFL Wolfsburg - Rapid Bukareszt

Rumuni mają swoich dwóch reprezentantów w Lidze Mistrzów, widać, że piłka w tym kraju poszła zdecydowanie do przodu.Rapid na pewno należy do jednej z najlepszych drużyn tej ligi.Pamiętamy niesamowite występy przed dwoma laty w Pucharze Uefa.Wolfsburg to tylko niemiecki średniak i nie wydaje mi się, żeby mógł dzisiaj wygrać z Rapidem a co dopiero mówić o zwycięstwie dwoma bramkami.

Typ:Rapid +3/4....kurs:2.0..PINN...stawka:3/10

Austria Wiedeń - Lech Poznań

Przykro mi, ale nawet jako kibic Lecha i polskiej piłki nie mogę ominąć takiego kursu na Austriaków.Jest to solidna drużyna, która zawsze walczy o mistrzostwo w lidze, która(bądź co bądź) jest silniejsza od naszej.Lech na wyjazdach jest raczej nijaki(poza meczem z Wisłą) i myślę, że bardziej doświadczony w pucharach zespół z Wiednia to wykorzysta.

Typ:Austria -0.5 ....kurs:2.27..PINN...stawka:3/10

Powodzenia!

M
Pooh-Bah
Pooh-Bah
M Offline
Podsumowanie...

Omonia i Rapid na prawdÄ blisko wywalczenia korzystnych rezultatÃłw, Cypryjczycy nawet prowadzili.Galata Å adnie powalczyÅ a do koÅ ca, no i niestety znowu mogliÅ my liczyÄ na polski zespÃłÅ ...

TYPY/TRAFIONE: 4/11(36% skutecznoÅ ci)

ZYSK/STRATA:+2.39 j

M
Pooh-Bah
Pooh-Bah
M Offline
Manchester City - Portsmouth

Obie ekipy grały w Pucharze Uefa w czwartek, więc poziom zmęczenia jest podobny.Po stronie gości jednak sporo osłabień, nie zagrają Traore, Utaka, Krajncar, Thomas i Sahar.Występ Bouby Diopa i Kaboula stoi pod znakiem zapytania.The Citizens ostatnio polegli w lidze u siebie z Chelsea, a takie straty punktowe nie mogą się zdarzać drużynie która walczy o puchary.Wart gry jest kurs, spodziewałem się czegoś w granicach 1.9-2.Wszystko powyżej warte gry.

Typ:Man City ....kurs:2.11..PINN...stawka:3/10

M
Pooh-Bah
Pooh-Bah
M Offline
Tottenham Hotspur v Wigan Athletic

Wiele osób doszukuje się tutaj możliwości niespodzianki.Ja takiej opcji nie widzę.Tottenham wystartował najgorzej od 34 lat, kibice są wściekli, tak samo jak właściciele którzy wyłożyli 60 milionów funtów na transfery w tym roku.W sładzie gospodarzy powinni pojawić się gwiazdy ostatnich Mistrzostw Europy czyli Roman Pavlyuchenko i Vedran Corluka.Zabraknie Modrica, który jednak nie jest na początku sezonu w najlepszej dyspozycji.Wigan ma po swojej stronie kilka osłabień, na dodatek nigdy nie wygrał w oficjalnym meczu na boisku rywala, notując w poprzednim sezonie upokarzający wynik 0:4.Dla mnie pewne zwycięstwo gospodarzy.

Typ:Tottenham ....kurs:1.83..PINN...stawka:5/10

M
Pooh-Bah
Pooh-Bah
M Offline
Kończące propozycje na dzisiaj...

Arka Gdynia - ŁKS Łódź

Arka z wysokiego C rozpoczęła obecny sezon.U siebie nadal niepokonani, ale to co pokazali w ostatniej kolejce ze słabą Legią nie napawa optymizmem.Niepewny występ Karwana i Sokołowskiego.ŁKS na fali, tracą mało bramek w czym doszukuje się ich szansy w tym meczu.Kursy na gości z pewnością przesadzone, więc warto zaryzykować.

Typ:ŁKS +0.5 ....kurs:2.35.....5Dimes...stawka:2/10

M
Pooh-Bah
Pooh-Bah
M Offline
Polonia Bytom - Górnik Zabrze

Derby, a jak wiadomo one rządzą się swoimi prawami.Po prostu nie wierze w dużą ilość bramek, zapytacie dlaczego? Otóż Polonia zanotowała do tej pory tylko jeden under na własnym boisku, w dwóch ostatnich kolejkach obrona Bytomian została ośmieszona.Na szczęście nie zagra Dziółka, drewno jakich mało w tej lidze.Z przodu zabraknie prawdopodobnie Zielińskiego, mimo gola bez formy jest Podstawek.U gości brak najbardziej aktywnego z przodu Pitrego.Madejski i Zahorski narzekają na urazy.W poprzednim sezonie 1:0 dla Zabrzan po bramce z 60 metrów Hajty.W tym pojedynku kto pierwszy strzeli bramkę ten wygra.

Typ:under 1.5 ....kurs:3.5.....PaddyPower...stawka:2/10

M
Pooh-Bah
Pooh-Bah
M Offline
Kurs z unibetu, przepraszam...

Moderatorzy  rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
14 zarejestrowanych użytkowników (Lukasz111, Kretol, latajaca_holenderka, rymoholik, Akhu, forty, rafal08, JelineK, aker, bukma, akagi, Sensei, burbon, alfa), 1,270 gości, oraz 15 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,289
Posty5,836,060
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025