Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 1 z 3 1 2 3
L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
Witam
w styczniu tego roku przeszedłem na pakiet telrpzyjazna taryfa i w zwiazku tym internet z 1.5mb na 4mb/s , tak jest w umowie, tak jest przy zalogowaniu na konto. Okazało się , że jest cały zczas 1.5mb/s, skargi reklamacje w biurze klienta lokalnym i ogolnopolskim nic nie dały. Uparcie twierdza ze system wykazuje , że mam 4mb/s i widocznie dziele łącze na innego kompa. Prosiłem aby przyjechali sprawdzili osobiście a nie wmawiali mi bzdury.
Sprawdzałem wszystkimi mozliwymi programami jak byk jest 1.5 mb/s . Nie wiem co jeszcze mozna zrobić umyli rączki u nich w systemie jest 4 i koniec. Czy to możliwe ,żeby ktoś mi kradł transfer? mieszkam w bloku,
Sprawa się toczy od stycznia juz i dalej bez rezultatu, płace za 4 mb a mam 1.5mb UPC umywa rączki, totalny brak sprawiedliwości. a żeby się do nich dodzwonić to czekam 15-20 min aż skończy grać muzyczka za co oczywiście sie płaci...

Jeśli ktoś ma jakis pomysł to prosze sie podzielić, bo sytuacja jest beznadziejna..

Bonus: Unibet
C
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
C Offline
a to nie jest up to 4mb per s?

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
System wykazywał 1.5 mb/s a po podpisaniu nowej umowy 4mb/s i programy mają wykazać np speedtest około minimum 3.5- 4mb , takiej informacji mi udzieliło biuro obsługi klienta. nie możliwe aby program typu speedtest wykazał 1.5mb , że widocznie dziele łącze routerem,

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
Prosiłem wiele razy aby przyszli technicy sprawdzili zamiast mi wmawiać o routerze wiele razy, bez skutku! nie maja podstaw przychodzić skoro maja jak byk w systemie ze pobieram 4mb/s! Nie przyjda i wmawiają mi dzielenie łącza paranoja

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
To zrezygnuj z tej umowy i podpisz nową. I niech przyjdą od nowa zakładać internet. laugh

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
Nie moge zrezygnować z umowy, gdyby to było takie proste dawno bym ich pożegnał...:-/

B
addict
addict
B Offline
sprobuj sciagnac sobie plik z tego ftpa:
http://ftp.atman.pl/

zobaczysz jaki masz max transfer.

Przy wszelkich reklamacjach dot. predkosci lacza/transferu upc podaje ten ftp jako miarodajny. Jesli nie bedziesz miec transferu ~450kb/s, znaczy ze cos jest nie tak. W takim wypadku ZADAJ!, a nie pros, aby ktos niezwlocznie sie zjawil i zrobil cos z tym problemem! W przypadku upc prawie zawsze trzeba kogos opieprzyc, a i to nie zawsze skutkuje, natomiast bycie grzecznym nie przynosi efektu.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
450kb/s to jakaś tragedia. Chyba, że 450kB/s.
A to, że w systemie im się pojawia 4MB to się nie dziwię, skoro pewnie ręcznie tą wartość wstukiwali.

M
Pooh-Bah
Pooh-Bah
M Offline
Postrasz ich Biurem Ochrony Konsumenta, a jak to nie pomoże to się do owego biura udaj, przedstaw sytuację i czekaj na rozwój wydarzeń.

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
Dziekuję za porade chłopaki, byłem juz w BOK u mnie kilka razy i odsyłali do katowic, jade teraz ich postraszyć dam odp co zyskałem.

B
addict
addict
B Offline
jasne, ze chodzi o kilobajty/sekunde, kilobitow ma 4tys.

polecam rowniez to forum:
http://forum.mediaswiat.pl/
znajdziesz tam mnostwo watkow o problemach z chello

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
Dzieki, wreszcie mnie połączyli z kimś kompetentnym. jak się ich nie przyciśnie to nic się nie zdziała. Zabuliłem za 30min połączenia, gość coś pogrzebał u siebie w systemie, kazał wejść na speedtest.net i tam mi wykazało od 2,5 do 3mb/s , potem na
ftp://ftp.atman.pl/ i wykazało 320kB/s , coś więc poprawili ale dalej inne typu speedtest.pl i inne wykazują max 1.5 i przy ściąganiu jak miałem 1.5 mb ściąga się identycznie, próbowałem wiele stronek,i transfer nigdy nie przekroczył 200 kB . Nzajomi maja 4mb/s i ściąga kilka razy szybciej . Zapewniono mnie , że nic więcej nie mogą zrobić, czyli de facto dalej działa jak 1.5 mb

Blade Runner
Blade Runner
Kiedyś mieli (może nadal mają?) w telewizji kablowej 3 pakiety. A, B i C - A najmniejszy i najtańszy, C ze wszystkim co mają i najdroższy.

Kolesiowi zakładali kablówkę to zamiast pakietu A, podłączyli mu C. Miał zatem wszystkie programy, a płacił za ten najtańszy pakiet.
Po kilku latach zjawił się u niego jakiś akwizytor z UPC i zaczął namawiać go, by... wykupił pakiet C. laugh

Taki mają burdel w UPC. To ja się nie dziwię, że im komputerek pokazuje jakieś cyfry z kosmosu.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Widzę, że nie tylko w Gdańsku mają burdel w UPC

https://www.mecz.pl/forum/ubbthread...6185&page=1&fpart=10#Post2618457

laugh

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
No właśnie ja podejrzewam , że dalej mi i zainstalowali 1.5 a wpisali 4 i sie najzwyczajniej jebneli. Dziwne , że gość grzebał coś 15 min zanim wszedłem na te jego strony . Może dopalił mi neta , żeby wygladało chwilowo jak 4 <lol>

C
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
C Offline
Ewidentnie napisane:

prędkość pobierania danych: do 2048 kb/s (2 Mb/s)

czyli chyba jest to jasne jak slonce, ze jesli ktos bierze up to 4mb/s to bedzie tyle mial jedynie w nocy gdy nikt netu nie uzywa. To przeciez stara praktyka ze podaje sie maxymalna predkosc sciagania, a nie podaje sie sredniej.

Inna sprawa ze net 10mb per s w UK to stadndard a w Polsce chyba 2mega, co tu duzo mowic jestesmy za murzynami.

R
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
R Offline
E tam.Ja mam 4Mb/s i mam tyle niezależnie od pory dnia...

C
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
C Offline
nie e tam tylko czytac regulaminy grin

do 4mb znaczy do, a nie srednia, tak jest wszedzie na swiecie, ja mialem do 24 mb na sekunde, a srednia byla zupelnie inna smile

B
addict
addict
B Offline
Tak jak mowi Experto, predkosc za ktora placimy jest predkoscia maksymalna, a nie gwarantowana - podczas sciagania z idealnej strony, na idealnym serwerze itp. Swego czasu przerabialem to z upc, gdy transfery z rapidshare wynosily ok. 150kB/s, podczas gdy z Atmana byly 450kB/s. I w tej kwestii nie ma mozliwosci z nimi wygrac, jesli jakis podany przez nich "idealny" serwer pozwala sciagac z maksymalna predkoscia.

Takze wchodzisz na atmana sciagasz plik, patrzysz jaki jest transfer, jesli jest taki jak byc powinien, w granicach 450kB/s, nic nie zrobisz, jesli jest znacznie mniejszy robisz screena i wysylasz im mailem zgloszenie, ze nie masz takiej predkosci jaka podpisywales w umowie i ze jak nic nie zrobia, zrywasz umowe z ich winy. --> Atman jest chyba taka strona, gdzie o kazdej porze dnia i nocy mozna uzyskac max transfer, wiec jesli nie uzyskasz go tam, to najprawdopodobniej nigdzie.

H
member
member
H Offline
każdy operator gwarantuje przepustowść tylko w swojej sieci. Nie zależne czy będzie to UPC czy TP. Żaden ISP nie da gwarancji pasma do jakiegoś serwerka np. w Kongo. Dziwi mnie to że taka duża firma jak UPC nie ma swojego serwer FTP do testów, tylko musi posiłókować się serwerem od ATM-u. Troszkę to żałosne, jak dla mnie, do podwazenia.

Strona 1 z 3 1 2 3

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
1 zarejestrowanych użytkowników (rafal08), 4,259 gości, oraz 7 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,306
Posty5,840,307
Użytkownicy24,790
Najwięcej online15,603
Jul 4th, 2026