Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 16 z 17 1 2 14 15 16 17
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by kardynal20
da sie na neostradzie podlaczyc 2 kompy w jednym pokoju??

Spokojnie. Ile chcesz tak naprawdę.

Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by muppet
Hej

Chcialbym kupic laptopa tego rodzaju: http://www.ceneo.pl/;004c58+n2000;017P2-8904-5452.htm

Czyli przekatna 7/9 cali itd.
Pytanie za 100 pkt - czy wszedzie jest linux, czy nie. Czy na linuxie laik komputerowy sobie poradzi czy nie. Czy warto cos takiego nabyc do mobilnego korzystania z netu, czy nie

Dzieki smile

Masz w opisach, gdzie jest linux. Zresztą ciężko kupić wymarzonego lapka z linuxem. Na stronie, którą podałeś jest jeden z linuksem.
A co do samego linuksa. Jeżeli laik komputerowy nie radzi sobie w Windowsie to w linuxie będzie miał trudniej. A jak umie obsługiwać Windozę to z linuxem też sobie poradzi. Jest już sporo for tematycznych, gdzie można znaleźć odpowiedź na prawie każde pytanie.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
W managerze urządzeń masz wszystko zainstalowane?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Powyższy post miał być z quotem:
Originally Posted by Mindman
Witam

Po ostatniej reinstalce systemu miałem problem z kartą dźwiękową. Ostatecznie udało się to załatwić jakoś poprzez kreatora znajdowania nowego sprzętu w windzie. Tylko, że teraz ten kreator mnie wkurza, bo ciągle się włącza przy starcie systemu i znajduje niby klawiaturę itd. itp. smile

Czy ktoś wie jak go unieszkodliwić wink nie powodując jednocześnie jakichś problemów z działaniem czegokolwiek?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by micha$
W managerze urządzeń masz wszystko zainstalowane?

Wydaje mi się, że tak. Jak będę w domu to jeszcze sprawdzę dokładnie i dam znać. Ale generalnie - wszystko działa bez zarzutu, tylko ten uruchmiający się zawsze po starcie systemu kreator znajdowania mnmie wkurza smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Dlatego właśnie sprawdź menadżera. Być może coś jest niezainstalowane i za każdym razem chce się instalować.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Słynne wink żółte pytajniki mam przy zakładce inne urządzenia:
- kontroler sieci
- urządzenie modemowe

Myślisz, że to może być przyczyną?

Co z tym zrobić żeby kreator za każdym razem tego nie szukał? Podkreślam raz jeszcze, że w tej chwili wszystko w kompie działa bez zarzutu i bardzo bym chciał żeby tak zostało wink , bo mam już dość problemów z tym wszystkim ostatnio.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Zainstalować sterowniki.
Kontroler sieci pewnie na płycie głównej, więc sterów poszukaj na płycie CD do płyty głównej. Urządzenie modemowe to musisz znaleźć firmę i model i ściągnąć z sieci.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel

Dzięki jak zwykle za fachowe rady piwo

... każdego piwa
... każdego piwa
Jakie cechy kompa można namierzyć (z poziomu techników operatora GSM) gdy użytkownik łączy się z netem przez iPlusa czy Blueconnect?
Na pewno - numer telefonu, na pewno - nr IMEI modemu, na pewno stację bazową z którą się łączy, ale co np. z systemem? Softem na dysku? Czy ktokolwiek może "widzieć" czy korzystam z Linuxa czy Windows?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Komp podłączony przez GSM działa tak jak normalny komp w zwykłej siecie, także można zrobić tak naprawdę wszytko. A system najłatwiej, bo nawet przeglądarki wysyłają takie informacje.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
mam problem z netem, chodzi wolno, czesto nie znajduje strony, zrobilem wszystko co mi do glowy przyszlo, mam neta z osiedlowej kablowki, dzwonilem do nich, powiedzieli, ze u nich jest wszystko ok, sformatowalem dysk, przelecialem dwoma roznymi antywirusami, zmienilem przegladarke z IE na Mozille, sprawdzilem polaczenia, zresetowalem modem i nic frown co moge jeszcze zrobic ? POMOCY !

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Może być, że inni użytkownicy zapychają łącze.

Z
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Z Offline
co to są formuły złożone w excelu?? podajcie przyklad blagam o jak najszybsza pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Szybkie pytanie, mamy an stanei z 40 kompów z winda oemowska i drugie tyle z normalna, bonus jest taki, ze przy formacie winda z instalki ma sp 2, a potem na kompach uzytkownicy robia instalke sp 3.

I etraz winda przy próbie formata plyta, krzyczy, że na kompie wersja windy ejst nowsza i blokuje formata i instalke:/ ????? kazdy komp ma przypisany własnego xpka, wiec nie ma opcji na instalek visty na nich:/????ktso wie jak to obejsc

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by zalayeta
co to są formuły złożone w excelu?? podajcie przyklad blagam o jak najszybsza pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!

Wg mnie jest to formuła w formule. Przykład masz w temacie o excelu, chyba dwa działy niżej.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Azzaro
Szybkie pytanie, mamy an stanei z 40 kompów z winda oemowska i drugie tyle z normalna, bonus jest taki, ze przy formacie winda z instalki ma sp 2, a potem na kompach uzytkownicy robia instalke sp 3.

I etraz winda przy próbie formata plyta, krzyczy, że na kompie wersja windy ejst nowsza i blokuje formata i instalke:/ ????? kazdy komp ma przypisany własnego xpka, wiec nie ma opcji na instalek visty na nich:/????ktso wie jak to obejsc

Nie za bardzo rozumiem o co chodzi, tak to trochę dziwnie napisałeś. Czym robisz tego formata?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
hmmm ok wiec na kompie jest xp prof service pack 3 , instalka na plytce to xp prof service pack2 .W momencie w którym z płyty chcę rozpoczać format, a potem nowa instalacjewyskakuje okno ze wersja windy na kompie jest nowsza niz na plycie i blokuje instalke cała:/??

GRILL MASTER
GRILL MASTER
już chyba o to pytałem, ale jeszcze raz bo to dla mnie bardzo ważne ! smile , mianowicie:

Rozbiłem matrycę w laptopie, kupiłem sobie do niego monitor wszystko niby startuje, ale kiedy ma się włączyć ekran startowy Visty (tam gdzie sie wpisuje hasło) monitor gaśnie :/

Ktoś mi poradził, że trzeba zmienić rozdzielczość ekranu i częstotliwość (tak to sie chyba nazywa). No dobra, ale jak mam to zrobic jesli nic nie widze na tej rozbitej matrycy ? Ten sam ktoś powiedział, że powinienem podłączyć lapka pod dobry, nowoczesny monitor LCD i powinno ruszyć, ale nie ruszyło frown I podstawowa sprawa co zrobić, żeby tą rozdzielczość i częstotliwość zmienić. Jedyne co mi przyszło do głowy to znaleźć kogoś z takim samym modelem laptopa i włożyć do niego mój dysk twardy i tak zmienić, ale znaleźć kogoś takiego graniczy z cudem...

bardzo prosze o pomoc smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Serwis wchodzi w grę?

Strona 16 z 17 1 2 14 15 16 17

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
13 zarejestrowanych użytkowników (latajaca_holenderka, betowiec, rafal08, Sensei, $-man, Akhu, alfa, JelineK, rymoholik, aker, burbon, forty, bukma), 842 gości, oraz 7 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,292
Posty5,836,549
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025