Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 7 z 11 1 2 5 6 7 8 9 10 11
M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
Originally Posted by Marcel
Właśnie ściągam Tropa de Elite(Elitarni) brazylijski film. Ktoś kto go widział napisał, że przy nim City of God to bajka na dobranoc. Ma bardzo dobre oceny. Myśle, że warto oglądnąć.
Do wersji nsiervi są polskie napisy.

Żałuje, że dopiero dziś obejrzałem. Jeden z lepszych filmów ostatnich lat. Pierwsza połowa troche może przynudzać, szybkie zmiany ujęć ale później to genialnie nakręcona akcja. Zdjęcia pierwsza klasa. Brutalnośc i gniew głównych bohaterów, szkolenie elitarnych, akcje oczyszczania slumsów wszystko to pokazane niesamowice realnie. Może się troche podniecam na świeżo ale bardzo lubie filmy akcji, zwłaszcza policyjne i ten jest dla mnie genialny pod tym względem. Przede wszystkim oryginalny i bardzo realistyczny.

Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Don't mess with Zohan (Nie zadzieraj z fryzjerem)

"Zohan to znakomicie wyszkolony izraelski komandos, który chcąc zerwać z dotychczasowa profesją najpierw pozoruje swoją śmierć, a następnie udaje się do Nowego Jorku, żeby spełnić swoje życiowe marzenie – zostać 'stylistą fryzur'. Zohan usilnie stara się zamknąć swoją przeszłość, ale szybko przekonuje się, że odcięcie się od własnych korzeni nie jest to takie proste. Starają się go dopaść starzy i nowi wrogowie, jednak szybko okaże się, że nikomu nie wyjdzie na dobre zadzieranie z Zohanem." Źródło [kinomaniak.pl]

Wreszcie jakaś śmieszna komedia! Głupia jak pierwsze filmy Mela Brooks'a (o ile ktoś jeszcze pamięta). Półtorej godziny niezłej dawki śmiechu.
Wg mnie 6/10 i zdecydowanie polecam do oglądania w gronie znajomych smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Ściagajcie ludzie serial Sons of Anarchy, dawno nie widzialem tak dobrze zrobionego serialu z rewelacyjna obsada. Cos ala Soprano tylko bohaterami sa czlonkowie gangu/klubu harleyowcow Sons of Anarchy. No i ta muzyka..

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Polecam dzis na Polsacie film "Gothica" moze przestraszyc w pewnych momentach smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
ad Sons of anarchy miałem właśnie pisać i polecać, jestem co prawda po 2 odcinkach ale serial świetny.

I pytanie/prośba czy ktoś widział może gdzieś w sieci składanki/zestawy z soundtrackiem z Supernatural? Bo nie chce mi się pojedyńczo ściągać, a znalazłem tylko jakieś mini zestawy.

H
Pooh-Bah
Pooh-Bah
H Offline
Boisko bezdomnych

Wczoraj wybrałem się na najnowszą polską produkcje i jestem pozytywnie zaskoczony. Film tak naprawdę zawiera kilka opowieści o ludzkich dramatach, sytuacjach które przyczyniły się do ich spolecznego upadku. Dramat jednej osoby to automatycznie dramat całych rodzin. Obraz momentami gorzki w swojej wymowie, ale przez to prwadziwie ukazujący naszą narodową mentalność.
Świetna rola Marcina Dorocińskiego i Jacka Ponedziałka. Film mimo kilku niedociągnięć wart jest obejrzenia

Ocenia 7,5/10

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
jestem po 3 odcinkach Life 2 sezon, czyli Charlie Crews powaraca, jednak nie w tak dobrej formie jak w pierwszym sezonie. Film dalej jest niezły, niektóre sceny są genialne ale trochę brakuje świeżości. Ale i tak polecam, napewno jeden z ciekawszych jesiennych seriali.

Life, na TV.com [tv.com]

I Maseratti jako samochód policyjny, klasa wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Kiedy Wy znajdujecie czas na oglądanie tych wszystkich seriali ? wink

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
Samantha Who?
bardzo fajny serial komediowy z Christiną Applegate.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
U mnie odgrzewania nieoglądanych staroci ciąg dalszy wink

Pytanie do Boga

http://www.filmweb.pl/f10212/Pytanie+do+Boga,2001

Za Banderasem nigdy nie przepadałem i w tym filmie również mnie nie przekonał. Sama historia to materiał na naprawdę niezłą produkcję, ale realizacja nie trafiła do mnie. Jest przewidywalnie, mało zagadkowo i tak naprawdę trochę nudno. Dla mnie 5/10, może 5,5.

A teraz nie bijcie wink Nie wiem jak to się stało, ale dopiero wczoraj obejrzałem:

Święci z Bostonu

http://swieci.z.bostonu.filmweb.pl/

Nie jestem wielkim fanem produkcji w stylu Tarantino, a z taką mamy do czynienia, ale muszę przyznać, że film bardzo mi się podobał. Jest zabawnie, czasem refleksyjnie. Sporo naprawdę fajnych scen, całość trzyma się kupy. Świetna muzyka, dialogi. Aktorstwo na wysokim poziomie. Przede wszystkim jednak plus dla tego filmu za specyficzne poczucie humoru smile

Ogólnie - mocne 8/10.

Blade Runner
Blade Runner
Do "Świętych z Bostonu" dodał bym jeszcze świetnego Willema Defoe smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Szczególnie jak sie przebral za kobiete wink

Swietny film, jeden z najlepszych jakie widzialem.

Ana <3
Ana <3
Święci w swoim gatunku bezapelacyjnie zasługują na 10/10.

S
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
Troche za poźno ale..
po nocnej zmianie wrociłem do domq i pstrykam po kanałach, a na KINO POLSKA widze niesamowity film laugh czyli... o Piszczałce i jego wygiętym widelcu laugh laugh laugh Przyjaciel wesołego diabła normalnie masakra, choć troche latek mam film mnie rozbawił smile nawet spać się nie chce cool

Pooh-Bah
Pooh-Bah

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
O Fuck laugh

addict
addict
Nie wiem czy juz o tym filmie bylo tu mowione, ale polecam film dokumentlany "Kokainowi kowboje", krotko o filmie "Prawdziwa historia, która zainspirowała twórców "Człowieka z blizną" i &#8222;Miami Vice". W latach 80-tych bezwzględni kolumbijscy baroni narkotykowi zmienili na zawsze obraz pogrążonego w słońcu Miami."

piwo

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Odgrzewania skwarków wink ciąg dalszy u mnie, ale tym razem średnio z poziomem (Święci to jednak Święci wink )

Next

http://next.filmweb.pl/

Spoglądam na obsadę: widzę Cage'a za którym nie przepadam i Moore, którą po prostu lubię smile i myślę sobie - będzie nieźle. I tak było - nieźle, ale nie odlotowo na pewno. Nic nadzwyczajnego w sumie, a Cage jak zwykle gra tak samo blush Sorry, ale dla mnie on jest przereklamowany smile

6/10

Aeon flux

W tym linku poniżej jedyny argument za tym żeby obejrzeć ten film (?)

http://aeon.flux.filmweb.pl/f119657/Aeon+Flux,2005/galeria

Charlize Theron 10/10 grin
Reszta 1/10 laugh
Średnia: 5,5/10

K-PAX

http://k-pax.filmweb.pl/

Tak jak Cage'a notorycznie nie lubię, tak Kevina Spacey mogę oglądać i oglądać smile Dość lekki i przyjemny film, bez wielkich achów, ale z chwilą refleksji i dobrego aktorstwa. Ogólnie śmiało można polecić na wieczór.

7,5/10

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Ostatnio mam pecha do filmów na które wybieram się do kina. Wczoraj zobaczyłem HELLBOYA II 4/10, reżyserem G.Del Toro więc spodziewałem się czegoś wznioślejszego. Niestety moje nadzieje były próżne, ciężko bowiem z komiksu stworzyć arcydzieło(choć do strony wizualnej nie można się przyczepić). Ogólnie film dla dorastających nastolatków, pełen głupich tekstów i taniej rozrywki. Ale to tylko moje zdanie grin

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Jedynka dużo lepsza, zresztą właśnie leci na polsacie i każdy może się przekonać. Szkoda tylko tej masy reklam frown Dwójka straciła klimat.

Wczoraj widziałem "Get Smart" oraz "Deat race". Pierwsza pozycja całkowicie nieudana. Na innych stronach porównywali ten film do "Nagiej broni", niestety niesłusznie. Jakieś to całe nijakie. "Death race" dobry na wieczór po pracy, nie trzeba przy tym filmie wysilać umysłu, a jedynie patrzeć jak Statham niszczy kolejnych przeciwników. Dużo akcji, minimum fabuły. Momentami historia kuleje, ale obejrzeć się da.

Widział ktoś "Kolory magii" ? :> Wyłączyłem po zobaczeniu Rincewinda laugh Dalej też tak słabo, czy da sie wytrzymać?

Strona 7 z 11 1 2 5 6 7 8 9 10 11

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
3 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, Sensei, 11kera11), 2,646 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,274
Posty5,828,613
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025