|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
hmmm ok wiec na kompie jest xp prof service pack 3 , instalka na plytce to xp prof service pack2 .W momencie w którym z płyty chcę rozpoczać format, a potem nowa instalacjewyskakuje okno ze wersja windy na kompie jest nowsza niz na plycie i blokuje instalke cała:/?? Sformatuj sobie zewnętrznym programem.
|
|
|
|
|
GRILL MASTER
|
|
GRILL MASTER
podejrzewam że za taką pierdołę mogą chcieć sporo pieniędzy (bez gwarancji bo to laptop z USA), serwis to ostateczność, może to musi być jakiś konkretny monitor z jakąś najnowszą funkcją ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Spróbuj przez tryb awaryjny (F8 przy starcie).
|
|
|
|
|
GRILL MASTER
|
|
GRILL MASTER
tryb awaryjny ruszył, ale w trybie awaryjnym nie można zmienić nic w ustawieniach ekranu :/ okazało się, że moja siostra sprawdzała monitor lcd, który działał na innym kompie pod win 98, moze jesli podlacze pod lcd, ktory dziala pod Viste albo XP to wtedy ruszy
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Często (prawie codziennie) po dłuższym siedzeniu przy kompie gdy che obejrzeć kolejny tego dnia filmik na youtube,wrzucie itp. używając Firefoxa ten filmik ( nawet jak jest w nim dźwięk to go nie słychać w ogóle) zatrzymuje się po kilku sekundach (najczęściej po 2 lub 10 sekundach) i nic się nie da zrobić - dopiero gdy znów włącze komputer to i filmiki działaja - co jest nie tak??
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Pewnie stery. Też tak miałem, ale mam Ubuntu, to mi się samo naprawiło...
|
|
|
|
|
?
|
|
?
Kane1910 swego czasu miałem podobny problem, po przeinstalowaniu foxa wszystko wróciło do normy
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam.
Problem mój polega na tym, że przy uruchamianiu kompa wszystko dochodzi do miejsca w którym po raz pierwszy pojawia się kursor myszy. Przez chwilę powinien być czarny ekran i po chwili powinno pojawić się logo Windy (w tym przypadku Vista). Niestety pojawia się kursor an czarnym tle i wszystko się kończy.
Teraz kompa mam w trybie awaryjnym włączonego. Ktoś wie co to może być? Czy raczej jutro zabrać się za reinstalkę systemu?
Za porady będę wdzięczny.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam.
Na nowym mieszkaniu zalozylismy ze znajomymi siec bezprzewodowa z sasiadem, niestety sygnal, ktory do nas dochodzi jest bardzo slaby, na drodze sa 2 zbrojone sciany nosne , zasieg nie dochodzi do zadnego pokoju jest natomiast w korytarzu, lazience i kuchni. Czy zamontowanie mocniejszej anteny w routerze ( DLink ID-524) powinno rozwiazac problem? Jak tak to jaka kupic i o jakiej mocy?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
pytanie o rapidshare
nie mam konta premium
ostatnio po ściągnięciu jednej części nie mogę ściągnąć następnej, pisze mi że reached maximum coś tam i nie mogę już ściągać. pomaga restart systemu. Czasem uda mi się ściągnąć ze 2, 3 party po kolei a czasami muszę co każdą część restartować.
Czym to może być spowodowane? Provider? (Chello w moim wypadku) System? (WinXP SP3), czy może Firewall (KIS)?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A nie ma tam przypadkiem napisane mniejszymi literami, żebyś poczekał ileśtam minut?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
niby jest, ale czasami moge pobrac jeden plik i mam czekac, czasem pobieram nawet 10 i nic, a jak mam czekać te ileś minut to restart kompa powoduje ze ten licznik się kasuje. dlatego nie wiem od czego to zależy a irytujące jest robić restart co chwilę
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wg mnie to wina IP. Też tak mam ale nie chce mi się reseotwać kompa za każdym razem 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Na rapidzie na koncie free jest ograniczenie ilosci danych jakie sie sciaga w okreslonym czasie z jednego IP, a jak masz chello jak sie rozlaczysz i polaczysz na nowo daje "nowe" IP wiec mozna sciagac od razu.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Moze ktos mi pomoze... od jakiegos czasu gdy odpalam jakis film, serial w lewym gornym rogu na pojawiaja mi sie duze zielone napisy: Audio track: Input description: 48000 Hz, stereo 128kbps mp3 (libmad) Output description: 48000 Hz, stereo 16 bit integer Number of channels: 2 Current input bitrate: 128 kbps..
Za cholere nie wiem jak sie tego pozbyc, w kazdym playerze jest to samo... ????
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wg to coś w kodekach jest do ustawienia, żeby się nie wyświetlały takie informacje.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|