Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 2 z 15 1 2 3 4 14 15
veteran
veteran
Originally Posted by f4ls0n
@Lamer przyczyną tego ze nie możesz na niego wrzucić większego pliku jest taki że na tym pendraku jest format plików FAT a on ma ograniczenie do 4GB wielkości pliku. A co do tego że 3.5GB widzi Ci podwójnie to nie wiem co jest przyczyną, nie spotkałem się z czymś takim. Może Herkules lub micha$ pomogą smile
Dzięki za szybką odpowiedź - a teraz Lamerskie pytanie smile - nie da rady zrobić z tego formatu na NTFS-a ? tongue

Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Spróbuj tym: ftp://ftp.compaq.com/pub/softpaq/sp27001-27500/SP27213.exe
Co do podwójnej wielkości 3,5 GB nie mam pojęcia.

H
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
H Offline
Originally Posted by Lamer
@Lamer przyczyną tego ze nie możesz na niego wrzucić większego pliku jest taki że na tym pendraku jest format plików FAT a on ma ograniczenie do 4GB wielkości pliku. A co do tego że 3.5GB widzi Ci podwójnie to nie wiem co jest przyczyną, nie spotkałem się z czymś takim. Może Herkules lub micha$ pomogą smile
Dzięki za szybką odpowiedź - a teraz Lamerskie pytanie smile - nie da rady zrobić z tego formatu na NTFS-a ? tongue

Zrób tak:
-Podłącz pendriva do kompa.
-Przez Mój Komputer wejdz do właściwości pendriva.
-W zakładce sprzęt wybierasz swojego pendriva i klikasz na właściwości.
-W zakładce Zasady zaznacz "optymalizacja wydajności"
-Kliknij prawym na pendriva i wybierz formatuj, teraz powinienes miec opcje NTFS. Sprawdź i powiedz czy działa.

H
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
H Offline
ale ja bym jeszcze z formatowal jako FAT32

veteran
veteran
Originally Posted by herkules
Zrób tak:
-Kliknij prawym na pendriva i wybierz formatuj, teraz powinienes miec opcje NTFS. Sprawdź i powiedz czy działa.

Dzięki bardzo - pomogło - obraz płyty o wadze 5,6 GB przekopiował się bez problemu i zostało jeszcze 1,9 GB wolnego miejsca
Jeszcze raz dzięki za pomoc - tak myślałem, że tu mój problem zostanie rozwiązany smile

?
?
Originally Posted by herkules
Zrób tak:

Dzięki Herki za przypomnienie w sumie banalnej a przydatnej rzeczy piwo jakoś ze łba mi wypadło smirk

GRILL MASTER
GRILL MASTER
czy jest taka możliwość w excelu, że jak mam w jednej kolumnie około 70 komórek i w każdej wpisana jakaś liczba, żeby uszeregowało mi samo od najwyższej do najniższej ?

S
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
Panowie ratunku, jade w trybie awaryjnym i nie wiem co zrobić, a już nie mówie żebym mogł przeszukać google i poszukać co może być przyczyną. Stało się to przedwczoraj wieczorem kiedy windows XP pobrał łatke o zabezpieczeniu o nielegalnej kopi... to ściągnęłem ów programik i jakby mi się wydawało ominęłem komunikat... to tylko początek. Na nastepny dzień włączam komputer, a obraz zaczyna mi migotać, gasnąć, ale będąc włączony, i wszystko stało się tak slimazarne i powolne, nic się nie dało zrobić, więc myśle monitorek 8-letni CTX 15 calowy czas wymienić. Pojechałem do sklepu kupiłem nowego, że tak powiem pierwszego lepszego. Włączam go w domq, a tu dupa nadal obraz zachowuje się podobnie skacze, migocze, takie same objawy jak wcześniej, ręce mi obadły... myśle format na partycje systemową poszedł, odziwo zadziałało i wszystko pięknie zaczęło działać, to było wczoraj wieczorem, dziś po pracy wracam i dowiaduj się, że problem wrócił i nie wiem jak sobie z tym poradzić, przypuszczam, że jakiś wirus ale Kasperski go nie widzi... propozycje, sugestie, info jak naprawić tyle że bez linku, najlepiej byłoby, żeby odpowiedz była w tym temacie, będe wdzięczny i zajrze tu jutro z myślą, że ktoś spotkał się z tym przypadkiem. Karta grafiki chyba odpada bo po formacie wszystko szalało jak trzeba, a jeszcze jedno, może to troche pomoże iż podczas ładowania się i podliczani ramu itp., z boku napis BIOS jest poprzecinany w niektórych miejscach czrnymi liniami pionowymi, jest dziurawy.

S
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
Originally Posted by ArtekPotito
czy jest taka możliwość w excelu, że jak mam w jednej kolumnie około 70 komórek i w każdej wpisana jakaś liczba, żeby uszeregowało mi samo od najwyższej do najniższej ?

nie wiem czy o to Ci chodzi ale sprobuj, zaznacz interesujac cie kolumne i u gory na pasku masz "przycisk" sortuj rosnaco lub sortuj malejaco (a z i taka strzaleczka do gory, lub z a i taka strzaleczka w dol )

GRILL MASTER
GRILL MASTER
Originally Posted by SOUDAL
Originally Posted by ArtekPotito

nie wiem czy o to Ci chodzi ale sprobuj, zaznacz interesujac cie kolumne i u gory na pasku masz "przycisk" sortuj rosnaco lub sortuj malejaco (a z i taka strzaleczka do gory, lub z a i taka strzaleczka w dol )
dzięki piwo

?
?
Dziś mam dość nietypową sprawę.
Jest tu kilku informatyków i piszę to z nadzieją, że choć jeden z Was pracuje gdzieś w serwisie komputerowym.
Sprawa wygląda tak. W drugim kompie padł dysk, a że jest to komp mamy to ma ( miała frown ) na nim dużo ważnych danych.
Gdyby znalazł się Ktoś kto znalazłby sprawny układ elektroniczny do tego dysk i chciałby go odsprzedać za "symboliczną opłatą" będę bardzo wdzięczny. Dysk taki jak na poniższym zdjęciu.

[Linked Image] [fotosik.pl]

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Kup taki dysk na allegro (albo w jakimś zapyziałym serwisie). Ja nie poratuję bo mam tylko Seagate'y i Caviary frown

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Jeden z gorszych dysków do "padnięcia", nie jestem ekpertem ale Caviary charakteryzują się tym, że nawet jak kupisz identyczny model i serię to jeszcze bardzo ważna jest data produkcji, w sensie który tydzień. Przynajmniej tak mi tłumaczył człowiek zajmujący się takimi rzeczami. Czyli po prostu kupno dysku/elektroniki może nie wystarczyć (choć może się udać)

Jeżeli poszła elektronika to marne szanse, żeby odzyskać te dane małym kosztem.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Dziś mam dość nietypową sprawę.
Jest tu kilku informatyków i piszę to z nadzieją, że choć jeden z Was pracuje gdzieś w serwisie komputerowym.
Sprawa wygląda tak. W drugim kompie padł dysk, a że jest to komp mamy to ma ( miała frown ) na nim dużo ważnych danych.
Gdyby znalazł się Ktoś kto znalazłby sprawny układ elektroniczny do tego dysk i chciałby go odsprzedać za "symboliczną opłatą" będę bardzo wdzięczny. Dysk taki jak na poniższym zdjęciu.

[Linked Image] [fotosik.pl]

Kupuj na allegro identyczny model pzrekladasz elektronike i poleci.
Robilem tak na dyskach Segate idzialalo. Ewentualnie zanies do jakiegos sklepu kompterowego,byle dobrego z serwisem i powiedz w czym sprawa .Powinni ci to naprawic ~50zl.Lub zgrac najwazniejsze dane.

Ja mam natomiast taki problem, jak mam skonfigurowac router aby podzielic net 4mb na lapka i desktiopa. ,net po kablu chem aby na lapku bylo 512-1mb masz reszta na desktopa.
Raouter D-Link DSL-584T,ktos poradzi w jakie zakladki co wklepac lub jkais maly poradnik do konfiguracji tongue ,bede wdzieczny za pomoc.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
gral juz ktos w nhl2009 ?? jakie wrazenie ??

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Linc
gral juz ktos w nhl2009 ?? jakie wrazenie ??
na x360 gralem smile ale pewnie chodzi ci o wersje na PCta .

Powiem tak ja nie zauwazylem zadnej roznicy wzgledem 08 .dlam nie to tasama gra tylko nowy numerek smile.

?
?

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
za pomoca jakiego programu można nagrywać sobie na twardziela meczyki prosto z kompa?

G
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
G Offline
Pomocy! ; D
Nawalil komputer i po oddaniu go do serwisu zostal wymieniony dysk na nowy [ Seagate Barracuda 250gb ].
Jest zalozony jednak w BIOSie nie widac go i w zakladce "Boot" jest wpisane [ None ] a przy probie instalacji WinXP pojawia sie komunikat, ze nie jest zainstalowany zaden dysk twardy i nie mozna instalowac.

Panowie w serwisie chca.. 50 zł za instalacje i nie bardzo chce wydawac 5 dych za to ze oni go jakos wlacza. Jak ktos wie ocb niech napisze. Z gory dzieki. wink

?
?
może go tylko wsadzili zapominając o założeniu partycji na dysku blush laugh

Strona 2 z 15 1 2 3 4 14 15

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
8 zarejestrowanych użytkowników (aker, $-man, Lukasz111, latajaca_holenderka, Sensei, alfa, ElNinho[mmdea], burbon), 1,868 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,278
Posty5,830,669
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025