|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
4 razy 11,5 = 46  i tyle musisz mieć na koncie grając lay ryzykujesz jak bukmacher a nie tylko 4 € Na koncie musi miec nie 46 euro tylko 42 euro. Kiedy zakladasz, ze zaklad nie wejdzie po kursie 11.5 to oznacza, ze ktos ryzykuje swoje 4 euro aby wygrac 4*11.5-4(stawka)=42 i tyle powinienes miec ty na koncie. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Przetłumaczy mi ktoś na angielski ?
ZYCIE PO BANDZIE
z góry dzięki
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Pomóżcie laikowi  Mam film nakręcony cyfrówką, ale jest długi i sporo waży. Chciałbym wyciąć z niego pewien fragment. Jakim programem to uczynić, tak bym nawet ja to zrozumiał :GRIN:
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Najprostszy to pewnie MS Movie Maker, ale nie znam się na tym. Strzelałem 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Pomóżcie laikowi  Mam film nakręcony cyfrówką, ale jest długi i sporo waży. Chciałbym wyciąć z niego pewien fragment. Jakim programem to uczynić, tak bym nawet ja to zrozumiał :GRIN: total video converter
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
ZYCIE PO BANDZIE
z góry dzięki Przetlumaczyc moge, tylko nie rozumiem co to 'zycie po bandzie' znaczy. Wytlumacz a postaram sie pomoc 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Panowie jakie sa teraz manewry podczas egzaminu na prawko oczywiscie poza parkowaniem prostopadlym i rownoleglym - dzieki
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam, dostalem wytyczne od Agito w sprawie wysłania im paczki na gwarancje przez UPS "przesyłką na nastepny dzien roboczy". Orientuje sie ktos która to opcja (jest tam kilka np. UPS Standart, UPS Express etc.) ?
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Potrzebuje live do bratysławy tenis kobiet;]
|
|
|
|
|
pokakulka
|
|
pokakulka
Panowie jakie sa teraz manewry podczas egzaminu na prawko oczywiscie poza parkowaniem prostopadlym i rownoleglym - dzieki O ile od stycznia sie nic nie zmienilo to przynajmniej u mnie w Bialymstoku na placyku robisz łuk i wjazd pod gorke. Na miescie parkowanie (prostopadle, skosne, rowlolegle) zawracanie tylem lub przodem uzywajac jakiejs bramy czy wjazdu i rondo. No i jakies normalne skrzyzowania, jazda itp.
|
|
|
|
|
Wiara Gwarancja Wygranej
|
|
Wiara Gwarancja Wygranej
Jak sie wkleja zdjecia ??/
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Panowie jakie sa teraz manewry podczas egzaminu na prawko oczywiscie poza parkowaniem prostopadlym i rownoleglym - dzieki O ile od stycznia sie nic nie zmienilo to przynajmniej u mnie w Bialymstoku na placyku robisz łuk i wjazd pod gorke. Na miescie parkowanie (prostopadle, skosne, rowlolegle) zawracanie tylem lub przodem uzywajac jakiejs bramy czy wjazdu i rondo. No i jakies normalne skrzyzowania, jazda itp. no wlasnie cos tam jeszcze jest zawracanie na trzy nie wjezdzajac w kraweznik i zawracanie z uzyciem chyba wstecznego - o co tu chodzi? moze cos myle
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
hamowanie awaryjne, ustawianie sie na pasach odpowiednie. Na kraweznik nie mozesz wjechac, mozesz go dotknac ale wjechac Ci nie wolno z tego co pamietam, ale jeszcze ktos moglby to potwierdzic. A zawracanie na wstecznym to chyba poprostu jazda na wstecznym 
|
|
|
|
|
pokakulka
|
|
pokakulka
Z tego co pamietam to np przy parkowaniu rownoleglym jak dotkniesz kraweznika to masz powtorke jedna czy cos w ten desen. Zawracanie tylem i przodem: Przodem - jedziesz sobie, wjezdzasz przodem w jakas brame na przeciwnym pasie jezdni (tak jakby skrecasz w lewo) wycofujesz skrecajac w prawo, gratulacje zawrociles. Zawracanie tylem: jedziesz sobie, stajesz, wjezdzasz tylem w jakas brame po twojej stronie jezdni, wyjezdzasz na przeciwny pas. zawrociles. Mysle ze chyba o to chodzi. Hamowanie awaryjne? wtf?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
U mnie było coś w stylu hamowania w określonym miejscu, np. proszę się zatrzymać na wysokości drugiej latarni. 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
hamowanie awaryjne nie wiem czy jest jeszcze, ja osobiscie nie mialem, ale slyszalem ze jest cos takiego, masz poprostu tak zahmowac, ze prawie Cie wyrzuca z samochodu na znak egzaminatora. Tak jakby Ci ktos na ulice wyskoczyl i nie chcesz to zniszczyc ;] Tak mi tlumaczyli
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a i pamietaj o kierunkowskazach jak zawracasz bo lubia czasem same wyskoczyc, mi sie tak zdarzylo i mi zwrocil uwage kilkakrotnie ;]
|
|
|
|
|
pokakulka
|
|
pokakulka
hamowanie awaryjne nie wiem czy jest jeszcze, ja osobiscie nie mialem, ale slyszalem ze jest cos takiego, masz poprostu tak zahmowac, ze prawie Cie wyrzuca z samochodu na znak egzaminatora. Tak jakby Ci ktos na ulice wyskoczyl i nie chcesz to zniszczyc ;] Tak mi tlumaczyli Ciekawe czy zapinaja wtedy pasy?  Bo chyba nie musza?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
doobre pytanie  ale hamowanie awaryjne mozesz miec i przy 20km/h  no nie wiem czy ejst czy nie, ale zawsze lepiej byc swiadom ze takie cos moze byc 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
ZYCIE PO BANDZIE
z góry dzięki Przetlumaczyc moge, tylko nie rozumiem co to 'zycie po bandzie' znaczy. Wytlumacz a postaram sie pomoc  w stylu : zycie na krawedzi ,na granicy ryzyka , a slowo banda w tym znaczeniu jak sie mowi: ale pojechał po bandzie, ostro poszedł po bandzie , 'banda' w doslownym znaczeniu , czyli hokejowym heh , mam nadzieje ze nie zakrecilem zbytnio
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|