|
|
stranger
|
|
stranger
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
mam male pytanko w expekcie podajemy nazwe banku a ponizej adres --- adres banku czy mój
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
chodzi o wpate na moje konto
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Nazwa banku mBank Kod SWIFT / BIC -BREXPLPWMUL IBAN -??? Kraj POLSKA Nazwa posiadacza rachunku ?-moje imie nazwisko? Adres posiadacza rachunku -numer rachunku?
Tak to trzeba wypelnic czy pomylilem cos .prosze o rade jak to poprawnie wypelnic
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
No właśnie, IBAN to numer konta, a przy wypłacie ze Starbetu piszą mi...
The following error has occurred: <mój numerek konta> is not a valid IBAN code. Please enter correct bank details. Trza im mejlowac? :[
|
|
|
|
|
#1 WorldSpeedway
|
|
#1 WorldSpeedway
Na początku wpisujesz PL i dalej ciągiem numer konta
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Hehe dzieki dzieki, dogadalem sie z nimi poprzez mejla, przy okazji podszkoliłem niemiecki  Ale właśnie chodziło o te PL 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Pytanie to bylo stawiane nie raz jednak nie uzyskałem dokladnej odpowiedzi. Próbuję wypłacić pieniążki z BAW.
Wyskakuje mi jednak komunikat "BAN nieaktywny! Nie używaj spacji i myślników podczas wpisywania kodu."
kompletnie tego nie rozumiem gdyż nigdzie nie użyłem żadnego myślnika ani spacji. jak mam to wpisywać? PL+cyfry 3-10 mojego numeru konta czy jakoś inaczej? próbowałem także PL+cały mój numer konta i nadal nic.. prosze o pomoc! mam ten sam problem wpisuje jako iban PL i jedym ciagiem numer swojego konta czyli 26 cyfr bez efektu ciagle ten sam komunikat Iban nieaktywny.... może ktos uporał sie z tym problemem? byłbym wdzieczny za odpowiedz ja wlasnie mam ten sam problem przy probie wyplaty wczoraj i dzis ,jako ze minelo sporo czasu od Waszych zapytan w tej sprawie chcialem sie dowiedziec jak ten problem zostal rozwiazany aby moc skutecznie wyplacic pieniadze z konta aby ten komunikat zwiazany z IBANem nie blokowal mozliwosci wyplaty z konta bwinu na konto bankowe ?
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Spróbój wpisać PL przed numerkiem, mi pomoglo 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
a co wpisujemy w polu Branch Number? 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
też własnie to potrzebuje i z tego co znalazłem tutaj: http://en.wikipedia.org/wiki/International_Bank_Account_Number * Polish (28) IBAN format: PLkk BBBB BBBk CCCC CCCC CCCC CCCC
B = bank code (1-3 institution ID, 4-7 branch), C = account No., kk = check digits. There are no letters in the code. The single "k" after bank code is the now redundant check digit of the former system, preserved in IBAN.
zgodnie z tym co napisano w 1 poscie tego tematu wychodzi iz jest to yyyyyyyy - kod banku (8 cyfr)
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
account holder name? o co chodzi;> branch number? co wpisac
i jaki swift ma pko bank polski?
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Na PIERWSZEJ stronie tematu PKO BP - BPKOPLPW To drugie tez gdzies tu bylo juz tlumaczone, poszukaj 
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
przewalilem temat no i ani account holder name ani branch numberu nie znalazlem, moglbym nie ktos oswiecic?  dziekuje.
|
|
|
|
|
stranger
|
|
stranger
czy MBank zmienil Kod SWIFT ?? i co trzeba zrobic jesli w Bwin sie ma zapisane w pamieci konto ze starym Kodem? PROSZE O POMOC
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
przewalilem temat no i ani account holder name ani branch numberu nie znalazlem, moglbym nie ktos oswiecic?  dziekuje. w branch number wpisz zero, a account holder name to w sensie doslownym "imie wlasciciela konta" nei wiem czy z nazwiskiem czy bez...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
czy MBank zmienil Kod SWIFT ?? i co trzeba zrobic jesli w Bwin sie ma zapisane w pamieci konto ze starym Kodem? PROSZE O POMOC zmienil, ale transakcje na stary nadal dzialaja... nowy znajdziesz w temacie o mbanku
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
dziekuje weed. bardzo dziekuje 
|
|
|
|
|
stranger
|
|
stranger
Prosze o pomoc w nastepujacej sytuacji. Po zmienieniu Kodu przez mBANK nie moge poprawic tego Kodu u buka w zapisanym koncie bankowym poniewaz go zapisalem na zawsze i co mam teraz zrobic? Albo czy ktos sie orientuje czy na stary Kod Swift przychodza przelewy do mBANKU?
|
|
|
Link skopiowany do schowka